Σοκ στις καθυστερήσεις σήμερα για την Α.Ε. Ιστιαία, όπου τελικά μέσα στο Νέο Πύργο προηγούταν με 1-0 του Ταξιάρχη, είχε τέσσερα δοκάρια και αρκετές ακόμη ευκαιρίες, απώλεσε δύο βαθμούς αφού ισοφαρίστηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα. Έτσι το Μαντούδι που επικράτησε με 2-1 του Αρτεμησιακού πέρασε ξανά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον πρώτο όμιλο της Β΄ κατηγορίας.

Η Ένωση μετά το πρώτο 20λεπτο άρχισε να γίνεται πιο απειλητική απ’ τον Ταξιάρχη, σε ένα παιχνίδι που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν σχεδόν μοιρασμένο. Στο 28΄ μετά από σέντρα του Καλιβάτσι, ο Δαρζέντας έκανε κοντινή προβολή όμως ο Σάμιος κατάφερε να διώξει, όπως και έκανε και στο 32΄ πριν ο Σπ. Τσώνος γίνει απειλητικός για την εστία του. Στο 41΄ ο Καλιβάτσι επιχείρησε μια κεφαλιά με τη μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ταξιάρχη και τον Κοντογιάννη τελικά να διώχνει πριν ο Καλιβάτσι γίνει ξανά κάτοχος της μπάλας. Έτσι το 0-0 έμεινε σκορ του πρώτου μέρους.

Στο 57΄ ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Δήμου έκανε ένα διαγώνιο πλασέ και ο Μπαλαμούτης στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τελικά τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 69΄ ο Σταθαράς που είχε περάσει ως αλλαγή για την Ένωση έκανε μια κεφαλιά με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Στο 71΄ Ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Ταξιάρχη όταν έπειτα από σουτ του Χουβαρδά η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Μουρίδη. Στο 81΄ οι φιλοξενούμενοι ήρθαν και πάλι μια ανάσα απ’ το γκολ όταν μετά από γυριστό σουτ του Πετή η μπάλα προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Ταξιάρχη, ο Σταθαράς επιχείρησε μια προβολή και η μπάλα βρήκε εκ νέου στο δοκάρι. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων νέο δοκάρι για την Ιστιαία έπειτα από κεφαλιά του Σπ. Τσώνου.

Η μπάλα όμως τιμωρεί τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και έτσι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ίσχυσε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, όταν ένα φάουλ εκτελέστηκε για τον Ταξιάρχη, ο Καραβάς πήρε τη μπάλα μπήκε στην περιοχή σούταρε και την έστειλε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Ταξιάρχης (Μισιρλής): Σάμιος, Τσαμούρογλου, Κριάρης (77΄ Μισιρλής), Καπόλος Κοντογιάννης Ι., Μπαλαμούτης, Κουτσουγιωργάκης Γ. (65΄ Παπαγιαννόπουλος), Λυσσέας, Καραβάς, Δημητράκης, Χουβαρδάς

Α.Ε. Ιστιαίας (Κατσικόγιαννης): Μουρίδης, Τσώνος Ι. (56΄ Σταθαράς), Ελμαζάι, Παπανδρέου, Τριανταφύλλου, Αρσενόπουλος (54΄ Σταματόπουλος), Τσώνος Σπ., Πετής, Δήμου, Δαρζέντας, Καλιβάτσι

Διαιτητής: Σπανός Ι. Βοηθοί: Αργύρης – Ντόβολης