Παρά τις τρεις απουσίες βασικών παικτών, ο Τελεθριακός σε ένα παιχνίδι πραγματικής κατάθεσης ψυχής και παλικαριάς από τους παίκτες του κατάφερε σήμερα να επιστρέψει στις νίκες, κερδίζοντας με 79-69 στην Ιστιαία έναν πολύ δυνατό αντίπαλο τον Γ.Σ. Ιτέας καλύπτοντας μάλιστα και τη διαφορά των τεσσάρων πόντων με την οποία είχε ηττηθεί μέσα στην Ιτέα.

Πριν οποιαδήποτε αναφορά στον αγώνα, αξίζει να πούμε πως για τους Βορειοευβοιώτες απουσίαζαν ο βασικός play maker της ομάδας Θοδωρής Ρουμελιώτης, ο πρώτος σκόρερ της Γιώργος Ρουμελιώτης και ο βασικός ψηλός της Μάκης Κιαπέκος.

Οι παίκτες του Μάκη Φώτου μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να τελειώσουν το πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά έξι πόντων (25-19) όπως και το ημίχρονο (39-33).

Καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα ήταν το τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι βόρειοι με φουλ της μηχανές κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά 15 πόντων (58-43) με ένα επιμέρους σκορ 19-10. Μια διαφορά που τους έδωσε τόσο μεγάλο αέρα ψυχολογίας όσο και τον πρώτο λόγο στη διεκδίκηση του ματς.

Εκεί όμως που τα έδωσαν όλα για τη νίκη ήταν στην τελευταία περίοδο, όπου παρά το γεγονός ότι είχαν τρεις παίκτες φορτωμένους με τέσσερα φάουλ ήταν πολύ προσεκτικοί στην άμυνα, εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αστοχία και τα λάθη των αντιπάλων τους, όπου δύο περίπου λεπτά πριν τη λήξη είχαν φτάσει κοντά στο σκορ και με ψυχραιμία και σωστή διαχείριση του παιχνιδιού κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με 79-69.

Δύσκολο θα μπορούσαμε να γράψουμε ποιος ήταν καλύτερος παίκτης από πλευράς Τελεθριακού, αφού όλοι υπερέβαλαν εαυτό μέσα στο παρκέ. Από πλευράς πόντων πάντως ξεχώρισαν οι Χοτζαλάρι που πέτυχε 21 πόντους με τρία τρίποντα και Παπαθανασίου με 18 πόντους με ένα τρίποντο. Από πλευράς Ιτέας ξεχώρισε ο Αγγελόπουλος, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους με τέσσερα τρίποντα.

Δεκάλεπτα: 25-19, 14-14, 19-10, 21-26

Διαιτητές: Κωτσακόπουλος – Κάλφα

Τελεθριακός (Φώτου): Μέτα 8, Μπόλματης 12, Παπαθανασίου 18 (1), Κραβαρίτης, Κουλουριώτης, Τσιτούμης 2, Ματάκιας 8, Χοτζαλάρι 21 (3), Λιόντος

Γ.Σ. Ιτέας (Μωραΐτης):  Αναγνωστάκος 9 (1), Παπαθεοχάρης, Μπαντελάς 6, Ντινόπουλος 5 (1), Περδίκης, Αγγελόπουλος 20 (4), Σκούρας 2, Ευθυμίου, Πετράκος 2, Σταύρου 11 (3), Τσιριπέρου, Γεωργαντάς 14