Το ιδανικότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής της ΕΟΚ έκανε ο Τελεθριακός επικρατώντας, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιστιαίας του Πικερμίου με 83-72 για την πρώτη αγωνιστική του 2ου ομίλου της κατηγορίας.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με το Πικέρμι να τελειώνει την πρώτη περίοδο προηγούμενο με 21-24 ενώ το τέλος του ημιχρόνου βρήκε μπροστά τον Τελεθριακό με τρεις πόντους διαφορά 44-41!
 Αν και η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με την ομάδα του Πικερμίου να προσπαθεί να ελέγξει το παιχνίδι, οι Βορειοευβοιώτες δεν της άφησαν περιθώρια και τελικά τέλειωσαν το 3ο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 59-53.
Στο 4ο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν πλήρως το ρυθμό του αγώνα και να φτάσουν στην πολύ σπουδαία αυτή νίκη με 83-72.

Καθοριστικά για τη νίκη του Τελεθριακού στάθηκαν η ευστοχία της ομάδας τόσο από μακρινή, όσο και από μέση απόσταση, η πολύ καλή άμυνα κυρίως στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο αλλά και τα αρκετά επιθετικά ριμπάουντ που κατάφεραν να πάρουν οι γηπεδούχοι ανανεώνοντας έτσι επιθέσεις που φαίνονταν χαμένες.

Κορυφαίος για την ομάδα του Τελεθριακού ήταν ο Ανδρόνικος Γκιζογιάννης, ο οποίος με 27 πόντους ήταν αυτός που ουσιαστικά οδήγησε του βορειοευβοιώτες στο να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.
Εξαιρετική παρουσία για τους γηπεδούχους είχαν και οι Γκρινιάρης με 19 πόντους, Σωκράτης Γκιζογιάννης με 16 και Μητσιμπόνας με 12. Με ανεβασμένη λοιπόν την ψυχολογία, αφού η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η ομάδα του Τελεθριακού, στις 31 Οκτωβρίου ταξιδεύει στη Χίο όπου για την δεύτερη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον ΑΟΛ Βούρειος.

Δεκάλεπτα: 21-24, 23-17, 15-12, 24-19

Διαιτητές: Παπαφωτίου – Σπυριδάκης

*Τελεθριακός (Τσαούσης-Φώτου): Παπανδρέου, Πανταζής 2, Γκρινιάρης 19, Παπανικολάου, Μητσιμπόνας 12 (2), Τσιριμώκος, Γκιζογιάννης Σωκ. 16, Κιαπέκος 7, Ματάκιας, Γκιζογιάννης Ανδρ. 27 (3).

*τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:
…η βαθμολογία:
…και η επόμενη αγωνιστική:
…το ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ του παιχνιδιού: