*Μία από τις πιο άρτια οργανωμένες διοργανώσεις της ΕΠΣΕ τα τελευταία χρόνια, όλα λειτούργησαν άψογα και όπως έπρεπε, στον 49ο τελικό του Κυπέλλου Εύβοιας!
*Στην διάρκεια της ανάπαυλας του α’ 45λεπτου
, η διοίκηση της ΕΠΣ Εύβοιας, τίμησε την οικογένεια του αείμνηστου, ποδοσφαιρικού παράγοντα και επιχειρηματία, Σπύρου Δαριβέρη, στην μνήμη του οποίου, ήταν αφιερωμένη η φετινή διοργάνωση, του Κυπέλλου Εύβοιας…

Οικογένεια Σπύρου Δαριβέρη

Την τιμητική πλακέτα απένειμε στην σύζυγο του Σπύρου Δαριβέρη, Μαρία, η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα, όσων βρέθηκαν στο Στάδιο… Παρόντα στην τελετή, τα παιδιά και τα εγγόνια του Σπύρου Δαριβέρη!

Η διοικούντες την ΕΠΣΕ, η δήμαρχος Ελ Βάκα, με την οικογένεια Δαριβέρη.

*Πιο θορυβώδης και πιο εκδηλωτική ήταν η εξέδρα (αυτή προς την Χαλκίδα μεριά) των Αμαρύνθιων,

”Κρύφτηκε” ο ήλιος από τις ”εκρηκτικές εκδηλώσεις των φίλων του Αμαρυνθιακού

από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα… Με φωνές συνθήματα κροτίδες και φωτοβολίδες, συμπαραστάθηκαν, θερμά στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους! Πρωτότυπα και ευρηματικά τα δύο πανό των φίλων του Αμαρυνθιακού!

Τα πρωτότυπα πανό των φίλων του Αμαρυνθιακού!

*Από την άλλη πλευρά της εξέδρας (που βλέπει προς Ν. Αρτάκη μεριά), οι Αρτακιανοί φίλαθλοι, παρουσιάστηκαν με ομοιόμορφα κιτρινοκόκκινα καπελάκια, στήριξαν την ομάδα τους, φυσικά, όμως είπαμε οι Αμαρύνθιοι ήταν πιο …θορυβώδεις!!! Πάντως με την λήξη του αγώνα που βρήκε τον ΑΟΝΑ, θριαμβευτή και στο Κύπελλο, στην εξέδρα των ‘’προσφύγων’’ στήθηκε ένα τρελό πανηγύρι, για αρκετή ώρα μετά την λήξη και τις απονομές!

Το ”κλασικό” πανό στα ”ερυθροκίτρινα” με την άγκυρα, των Αρτακιανών!
Οι Αρτρακιανοί με τα ερυθροκίτρινα καπελάκια τους!

 

*Αρκετοί υποψήφιοι τόσο των βουλευτικών εκλογών, όσο και μελλοντικοί, των αυτοδιοικητικών, έδωσαν το παρόν στον τελικό! Πρώτης τάξεως ευκαιρία για …δημόσιες σχέσεις!
*Ένταση δημιουργήθηκε στην λήξη του ημιχρόνου και κατά την αποχώρηση των ομάδων για τα αποδυτήρια!
Ένα κουβάρι όλοι οι παίκτες, αντεγκλήσεις, κάποιοι προσπαθούσαν να ηρεμίσουν τα πράγματα, κάποιοι φώναζαν, οι διαιτητές παρακολουθούσαν τις ‘’κοκορομαχίες’’, κανείς δεν κατάλαβε πως κίνησε όλη αυτή η φασαρία… Ευτυχώς τα πράγματα ηρέμισαν γρήγορα, τέλος καλό όλα καλά!

*’’Έσπασε’’ τα κοντέρ φέτος, η νταμπλούχος Εύβοιας, ομάδα του ΑΟ Ν. Αρτάκης! Για 39 παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου, παρέμεινε αήττητη, με μόλις 2 ισοπαλίες (2-2 με τον Ταμυναϊκό στην Αρτάκη και 2-2 με Αιδηψό εκτός)! Μάλιστα ήταν αυτή με το απόλυτο και στα 3 ντέρμπι, με τον Αμαρυνθιακό, που ουσιαστικά έκριναν και τους δύο τίτλους! Ο ΑΟΝΑ κέρδισε μάλιστα όλα τα ντέρμπι με 1-0 και με τον ίδιο σκόρερ (Γκέρσι Τόρρα)!
*Ο φιναλίστ πρωταθλήματος και Κυπέλλου, Αμαρυνθιακός, δυστυχώς σε μια πολύ καλή χρονιά, έχασε τους δύο τίτλους στις λεπτομέρειες…! Η απρόσμενη ήττα στην Μακρυκάπα, ‘’φρέναρε’’ την ομάδα του Σάκη Μεθενίτη -τότε-!
Ακολούθησε η αλλαγή προπονητή, ήρθε ο Πέτρος Ζουρούδης, και έγινε μεγάλη προσπάθεια για να ανακτήσει ο Αμαρυνθιακός, το χαμένο έδαφος, κάτι όμως που δεν έγινε καθώς ο ΑΟ Ν. Αρτάκης, ήταν πιο ‘’ψύχραιμος’’ στο φίνις, πρωταθλήματος και Κυπέλλου! Επτά νίκες, 2 ισοπαλίες (2-2 με Ταμυναϊκό στο Αλιβέρι και 2-2 με Αιδηψό στην Αμάρυνθο) και μία και μοναδική ήττα στον τελικό του Κυπέλλου!
*Συνοδευόμενοι από παιδάκια, των Ακαδημιών της Αρτάκης και του Ερμήλιου, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες των δύο ομάδων και η διαιτητική 4άδα!
*Τις απονομές των κυπέλλων, στον νικητή ΑΟ Ν. Αρτάκης και στον φιναλίστ Αμαρυνθιακό, έκαναν για την ΕΠΣ Εύβοιας, ο πρόεδρος Γιάννης Ρέτσας και ο αντιπρόεδρος Τάσος Τσεκούρας…
*Μπορεί σ’ έναν τόσο σημαντικό και κρίσιμο αγώνα, να υπάρχει ένταση, πάθος για την νίκη, αντεγκλήσεις, δυνατές μονομαχίες και στιγμιαία να φεύγει λίγο το ‘’πράγμα’’, μεταξύ των ποδοσφαιριστών, όμως με το σφύριγμα της λήξης, λήγουν όλα! Αγκαλιασμένοι και με εκατέρωθεν συγχαρητήρια έφυγαν από το γήπεδο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και μπράβο τους! Η όποια αντιπαλότητα εξαντλήθηκε στην διάρκεια του παιχνιδιού! Μην ξεχνάμε ότι οι ποδοσφαιριστές, έξω από τις 4 γραμμές του γηπέδου είναι φίλοι!
*Διακριτική ήταν η παρουσία της Αστυνομικής δύναμης, στον τελικό! Η διοργανώτρια ΕΠΣΕ, είχε φροντίσει να υπάρχει παρουσία αστυνομικής δύναμης, ‘’…για τον φόβο των Ιουδαίων’’! Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ένα ευχάριστο απόγευμα για τους άνδρες της ΕΛΑΣ, αφού δεν χρειάστηκε να επέμβουν σε καμιά περίπτωση…
*Κατά γενική ομολογία αλλά και προσωπική εκτίμηση, κορυφαίοι ποδοσφαιριστές, σε απόδοση και ουσία ήταν:

Κώστας Τσούπρος

-από τον κυπελλούχο ΑΟ Ν. Αρτάκης, ο χαλκέντερος και ανίκητος κύρια στο ψηλό παιχνίδι, Κώστας Τσούπρος, ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός, έκανε μια ακόμα αρχοντική και αψεγάδιαστη εμφάνιση!

Ηλίας Δήμου

-από τον φιναλίστ Αμαρυνθιακό, ο χαρισματικός μεσοεπιθετικός Ηλίας Δήμου, ήταν και πάλι απολαυστικός, κάλυψε κάθε γωνιά του αγωνιστικού χώρου, έτρεχε ασταμάτητα, παρών σε όλες σχεδόν τις φάσεις, έκοβε και οργάνωνε το παιχνίδι των ‘’ροσσομπλού’’, ήταν πραγματικός αρχηγός για την ομάδα

Γκέρσι Τόρρα

του, όμως στάθηκε άτυχος καθώς η πολύ καλή του εμφάνιση, δεν είχε και το αποτέλεσμα που ήθελε…
-πολυτιμότερος παίκτης, φυσικά ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος (έστω  και με την ‘’συμβολή’’ του Π. Τσούτση), ο bomber του ΑΟΝΑ Γκέρσι Τόρρα!
*Κατάμεστο ήταν το Στάδιο της Χαλκίδας, λίγο πριν  την έναρξη του μεγάλου 49ου τελικού! Αρτακιανοί και Αμαρύνθιοι (σε μια ακόμα ειρηνική συνύπαρξη και ΜΠΡΑΒΟ τους) είχαν καταλάβει τα δύο τμήματα της εξέδρας, ενώ ανάμεσά τους και πάρα πολύ ‘’ουδέτεροι’’ φίλαθλοι που πήγαν για να παρακολουθήσουν, μια ακόμα μονομαχία ανάμεσα, στις δύο κορυφαίες ομάδες της Εύβοιας, για την φετινή αγωνιστική περίοδο!
*Ο μεγάλος απών του τελικού, ο ντελικάτος αλλά και δυναμικός αμυντικός του Αμαρυνθιακού, Γιάννης Τσολάκος, ένας πρόσφατος τραυματισμός τον κρατά μακριά από την αγωνιστική δράση! Τιμητικά πάντως ήταν στην 20άδα της ομάδας του!
*Η κατάκτηση του 49ου Κυπέλλου Εύβοιας, ήταν η 7η για την ομάδα του ΑΟ Ν. Αρτάκης και 2η συνεχόμενη! Με την 7η κατάκτηση ο ΑΟΝΑ ‘’ισοφάρισε’’ σε κατακτήσεις του τροπαίου, τον ‘’γείτονά’’ της Ηρακλή Ψαχνών!
*Ο φιναλίστ του Κυπέλλου Αμαρυνθιακός, ήταν η 3η φορά που βρέθηκε σε τελικό Κυπέλλου Εύβοιας και τις 3 ήταν φιναλίστ! Έχει βρεθεί ‘’στην ίδια θέση’’ πάλι απέναντι στον ΑΟ Ν. Αρτάκης, στον τελικό του 1981-82, 3-0 για τον ΑΟΝΑ και στον τελικό του 1989-90, κόντρα στον Ολυμπιακό Χαλκίδας, που με 1-0 το κατέκτησε!

*για το φωτορεπορτάζ των απονομών και των πανηγυρισμών                                                                                       ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ