Το 3ο Γ.Ε.Λ. Χαλκίδας επικράτησε χάρις το «τυχερό» τέρμα της Γαρυφαλιάς  Μπασούκου, στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 47’. Να υπενθυμίσουμε ότι τα ημίχρονα ήταν διάρκειας  30 λεπτών.

Στο πρώτο μέρος τα κορίτσια της Ιστιαίας παρόλο που είχαν την απόλυτη υπεροχή, κατάφεραν να δημιουργήσουν μία μόλις ευκαιρία στο 16’ με την Μαριαλένα Τσελίκα, να δοκιμάζει το σουτ και πάνω στη γραμμή η άμυνα του 3ου αποσόβησε  τον κίνδυνο.

Στην επανάληψη  ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε και πάλι η ομάδα της Ιστιαίας, απείλησε πρώτη, με ωραία αντεπίθεση, στο 32’, όμως η Βιολέτα Λατίφη δεν πρόλαβε να «εκτελέσει» την Δήμητρα Μπουρουδήμου, που της πήρε τη «μπουκιά από το στόμα».

Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του 3ου είχε δοκάρι σε σουτ της Ευαγγελίας Κρινή, που σημάδεψε το οριζόντιο.

Στο 46’ η Λατίφη, που ήταν και η μοιραία για τις Β. Ευβοιώτισσες, δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν σε τετ α τετ, που είχε με την Μπουρουδήμου και στις δύο προσπάθειές της,  είδε να την σταματά η τερματοφύλακας του 3ου.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Μπασούκου σημείωσε το μοναδικό γκολ του τελικού,  με το χλιαρό σουτ που δοκίμασε, νίκησε την Αντωνία Σταθαρά, που έκανε κακή εκτίμηση της φάσης.

Οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως οι  προσπάθειες, από πλεονεκτική θέση, των Κατερίνας Κολονιώτη (50’) και Λατίφη (55’)  πέρασαν εκτός εστίας.

Να σημειωθεί πως αποχώρησαν με τραυματισμό για το 3ο Λύκειο η Μαρία Σιδέρη και για την Ιστιαία η Μαριαλένα Τσελίκα, αφήνοντας κενό, λόγω της εμπειρίας της,  στην άμυνα της ομάδας της.

Γήπεδο Πάρκο του Λαού

Δοκάρι: 35’ Κρινή

Διαιτητής: Γιάννης Οικονόμου

Βοηθοί: Απόστολος Γλωσιώτης-Κώστας Τσαμασφύρας

Για το  3ο Λύκειο Χαλκίδας αγωνίστηκαν: Δ. Μπουρουδήμου,  Χ. Μπουρουδήμου, Ευαγ.  Κρινή, Ευαγ. Κρινή,  Βρετού, Γκίκα,  Πανταζή,  Γιαλούρη,  Σαμαρά,  Σίδερη, Μπασούκου,  Κουρνιάτη, Ναπολέων, Κρόκου, Μπίρμα και Λίτσα.

Για το Λύκειο Ιστιαίας αγωνίστηκαν: Σταθαρά, Δεδεμάκη, Παυλάκη, Ελ. Χαντζή, Κλαουντια Πρέντι, Κλεμεντίνα Πρέντι, Τσελίκα, Καραβά, Λατίφη, Καραδημήτρη, Κολονιώτη, Αν. Χαντζή, Κερασιώτη.