Μία εβδομάδα μετά την αθώωση από τις κατηγορίες που τον βάραιναν στην περιβόητη “Δίκη των 28”, ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, με εξώδικο, ζητά από το Δ.Σ. της Ένωσης την επανατοποθέτησή του στην προεδρία της ΕΠΣΕ.

Ο πρώην πρόεδρος επικαλείται την, από 11/7/2019 απόφαση της ΕΠΣΕ και το καταστατικό της ΕΠΟ, ενώ αφήνει αιχμές για “απροθυμία” του τωρινού διοικητικού σχήματος να προχωρήσει στην αποκατάσταση του στον προεδρικό θώκο.

Εν αναμονή της αντίδρασης από πλευράς ΕΠΣΕ, ακολουθεί το πλήρες κείμενο του εξώδικου.

Ενώπιον Παντός Αρμοδίου Δικαστηρίου και Πάσης Αρχής

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ιωάννη Παπακωνσταντίνου του Δημητρίου και της Μαρίας κατοίκου Τριάδας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας

ΠΡΟΣ

Την ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ (ΕΠΣ Εύβοιας) που έχει έδρα την Χαλκίδα Λ. Χαινά 46 νομίμως εκπροσωπουμένης από τον ασκούντα χρέη Προέδρου αυτής Ιωάννη Ρέτσα του Ευστρατίου κατοίκου Μεταμόρφωσης Αττικής, και από τον Γεώργιο Πίσχινα κάτοικο Χαλκίδας, εκτελών χρέη Γραμματέα αυτής

**********************************

Κύριε Ρέτσα, Κύριε Πίσχινα

Όπως άριστα γνωρίζετε, μέχρι τις 11-07-2019 ήμουν Πρόεδρος του Δ. Σ. της ΕΠΣ Εύβοιας μετά από νόμιμες εκλογές! Μετά την επίδοση σε μένα του παραπεμπτικού Βουλεύματος με το οποίο παραπέμφθηκα να δικαστώ για τις πράξεις που αναφέρονται στο υπ αριθμ 1692/2018 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών καθώς και στην υπ αριθμ. 804/2019 απόφαση του ΣΤ Τμήματος του Αρείου Πάγου, ανεστάλη η ιδιότητά μου αυτή μετά το από 11-7-2019 αίτημά μου προς το ΔΣ.

Όπως σίγουρα έχετε πληροφορηθεί καθ ότι μεταδόθηκε από όλα τα πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια και όλες τις εφημερίδες αλλά και τον ηλεκτρονικό τύπο, δυνάμει της υπ αριθμ. 109/2021 Οριστικής Αποφάσεως του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, απόσπασμα της οποίας σας επισυνάπτω, απηλλάγην πλήρως και ολοσχερώς από κάθε κατηγορία εμπεριεχόμενη στο σχετικό υπ αριθμ 1692/2018 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών καθώς και στην υπ αριθμ. 804/2019 απόφαση του ΣΤ Τμήματος του Αρείου Πάγου! Ως εκ τούτου εκλείπουν οι λόγοι της προσωρινής Αργίας για λόγους ευθιξίας στην οποία είχα τεθεί μετά το ως άνω αίτημα μου και μετά από σχετική απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας!

Σας υπενθυμίζω ότι η σχετική απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας, η επί λέξει αναφέρει τα εξής

«το Δ Σ της ΕΠΣ Ευβοίας συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα την προσωρινή ΑΡΓΙΑ του προέδρου μας Κου Παπακωνσταντίνου Ιωάννη μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της υποθέσεως του στην όποια αυτός είναι κατηγορούμενος.

Τούτο σημαίνει ότι από το ΔΣ της ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ αναστέλλονται προσωρινά και μέχρι της έκδοσης της ποιο πάνω απόφασης όλα τα καθήκοντα του Πρόεδρου Παπακωνσταντίνου Ιωάννη ως μέλος του Δ.Σ. του Συμβουλίου και Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΠΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ τηρώντας της διατάξεις όλων των Άρθρων του καταστατικού της ΕΠΣΕ όπως και των Άρθρων του Καταστατικού της ΕΠΟ << Άρθρα από 1 έως 6 >> ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β! – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ.

Πιστεύοντας ακράδαντα όλο το ΔΣ της ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ότι ο Πρόεδρος μας καμιά ανάμειξη δεν έχει σε αυτά που κατηγορείται και συγχρόνως όλοι μας είμαστε σίγουροι για την δικαίωση του αναμένοντας άμεσα της αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Το ΔΣ της Ένωσης μας αναμένει όσον το δυνατόν συντομότερα στην επανένταξη ως μέλος της ενώσεως και στην φυσική του θέση τον Πρόεδρο μας .»

Δυστυχώς μέχρι σήμερα αν και παρήλθε ήδη μια εβδομάδα, δεν έχετε προχωρήσει σε καμία κίνηση αποκατάστασης μου στην θέση του προέδρου, ως οφείλατε με βάση την πιο πάνω απόφαση και το καταστατικό της ΕΠΟ!

Σύμφωνα με τα ανωτέρω λοιπόν και

Επειδή εξέλειπαν οι λόγοι της έκπτωσης – προσωρινής αργίας μου

ΣΑΣ ΚΑΛΩ

Κατ εφαρμογήν των άρθρων του Καταστατικού της ΕΠΣ Εύβοιας και των άρθρων 1 έως 6 του Καταστατικού της ΕΠΟ, και ειδικά του άρθρου 5Α,

Άμεσα να συγκαλέσετε έκτακτο ΔΣ για να επανέλθω στην θέση στην οποία με εξέλεξαν τα μέλη της ΕΠΣ Εύβοιας, σεβόμενος την βούληση τους όπως αυτή εκφράστηκε στις τελευταίες εκλογές, αλλά και σεβόμενος την ως άνω απόφαση του ΔΣ στην λήψη της οποίας συμμετείχατε και εσεις προσωπικά!!!

Χαλκίδα 02-02-2021

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος