ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΦΙΣΑ-1Το 10ο Τουρνουά ΄΄Νίκος Κούκης΄΄, έγινε και φέτος στο ανανεωμένο Δημοτικό Γήπεδο του Αυλωναρίου (σκεπαστή από παντού εξέδρα, ανακαίνιση αποδυτηρίων, καινούργιοι πάγκοι, υπερυψωμένα δημοσιογραφικά, καινούργια περιμετρικά περίφραξη κλπ) που φέρει το όνομα του αείμνηστου αυτού μεγάλου παράγοντα του Ν. Κούκη, του ανθρώπου που ΄΄πήγε΄΄ το ποδόσφαιρο και το επισημοποίησε, σε όλη την Νοτιοκεντρική Εύβοια!

Μετά το απόλυτα πετυχημένο και καθιερωμένο πανηγύρι, που προηγήθηκε το Σάββατο (26-Αυγ.), ο ΑΟ Αυλωναρίου, την Κυριακή όπως κάθε χρόνο, διοργάνωσε το 10ο Τουρνουά ΄΄Ν. Κούκης΄΄ που έχει γίνει πλέον θεσμός κάθε καλοκαίρι…

Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν:

 1. ο πρωταθλητής Εύβοιας Ταμυναϊκός, που από την φετινή αγωνιστική περίοδο θα εκπροσωπεί, την περιοχή αλλά και την Εύβοια, στην Γ’ Εθνική.
 2. η πρωταθλήτρια ομάδα του 2ου ομίλου της Β’ ΕΠΣΕ, ο ΑΟ Κοσκίνων, που θ’ αγωνίζεται στην Α’ ΕΠΣΕ.
 3. και φυσικά ΄΄οικοδεσπότης΄΄ ο διοργανωτής ΑΟ Αυλωναρίου, που για 13η συνεχόμενη χρονιά θ’ αγωνιστεί στην Α’ ΕΠΣΕ (20 συνολικά οι παρουσίες του μέχρι το πρωτάθλημα που έληξε στην μεγάλη κατηγορία…).

Αρκετός ήταν ο κόσμος (ανάλογα με την εποχή), που βρέθηκε στο ΄΄Νικ. Κούκης΄΄ και είδε τους 3 αγώνες των 45’!

***πως παρουσιάστηκαν οι ομάδες:

 1. ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Λύκος): (απουσίασαν λόγω τραυματισμών Βασ. Καρατζάς και Ανδ. Κούρτης), στο πρώτο παιχνίδι με τα Κόσκινα, ο κόουτς Δ. Λύκος χρησιμοποίησε όλους τους αναπληρωματικούς, και τους Β. Αναστασίου και Τσολάκο από τους θεωρούμενους βασικούς, προφανώς για να διαπιστώσει την κατάστασή τους και για να δει που μπορεί να στηρίζεται με σιγουριά. Η εμφάνιση αυτής της ομάδας δεν ξεπέρασε την μετριότητα και η ήττα ήρθε φυσιολογικά.
  Στο 2ο παιχνίδι με το Αυλωνάρι, είδαμε τον ΄΄κανονικό΄΄ (και αναμενόμενο) Ταμυναϊκό, να πιάνει κατά διαστήματα πολύ καλή απόδοση και να ικανοποιεί όλους που βρέθηκαν εκεί και ταυτόχρονα να στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για τον Ταμυναϊκό που θα δούμε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
 2. ΑΟ ΚΟΣΚΙΝΩΝ: η νεοφώτιστη στην Α’ ΕΠΣΕ ομάδα των Κοσκίνων, ήταν και η νικήτρια του Τουρνουά, κερδίζοντας με 2-0 τον Ταμυναϊκό και υποχρεώνοντας σε ισοπαλία τους γηπεδούχους στο 3ο παιχνίδι! Τα Κόσκινα έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, αλλά και ταυτόχρονα ότι στηρίζονται στην εμπειρία των Ν. Μήτρου, του αεικίνητου Γ. Μπασινά, του Ξιφαρά, του Παριανού και του Κουρούπη… Αν έχει και την ανάλογη διάρκεια η ομάδα των Κοσκίνων, σίγουρα θα πάει πολύ καλά…
 3. ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ (Γιάννης Μπασούκος): στο παιχνίδι με τον Ταμυναϊκό οι γηπεδούχοι αιφνιδιάστηκαν από το γρήγορο γκολ, της ομάδας του Αλιβερίου, με αποτέλεσμα να αποσυντονιστούν, ν’ αντιδράσουν επιπόλαια και να δεχτούν άλλα δύο γκολ από πέναλτι! Βέβαια είχαμε μια ομάδα το Αυλωνάρι, που για πρώτη φορά οι παίκτες του έπαιζαν μαζί και από την άλλη μεριά έναν Ταμυναϊκό, πολύ πιο έτοιμο και πιο ΄΄δουλεμένο΄΄ στην τακτική… Στο 2ο παιχνίδι, ο κόουτς Μπασούκος, χρησιμοποίησε πολλούς νεαρούς και αναπληρωματικούς και οπωσδήποτε έβγαλε τα συμπεράσματά του…

Γενικά το Τουρνουά ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία και για τις 3 ομάδες να τεστάρουν σε τι βαθμό προετοιμασίας βρίσκονται και να ρυθμίσουν ανάλογα την συνέχεια…

Μετά το τέλος των αγώνων, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αλησμόνητου προέδρου Νίκου Κούκη και στις ομάδες απονεμήθηκαν τα αντίστοιχα αναμνηστικά Κύπελλα!

***τα παιχνίδια των 45’:

 1. ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ-ΚΟΣΚΙΝΑ…..0-2, τα γκολ: 17’ Παριανός, 44’ Λαθουράς. *Ταμυναϊκός: Μπάρδης, Ρούσσος, Κικίδης, Τσολάκος, Β. Αναστασίου, Ιδ. Αναστασίου, Λαλαής, Μαντασάς, Κοτσόλι, Κ. Καρατζάς, Κρόκος.
  *Κόσκινα: Τριανταφύλλου, Βλάχος, Δ. Δήμου, Τζήτζηρας, Παριανός, Κόλιας, Μπασινάς, Ξιφαράς, Κοκκάλας, Κ. Μήτρου, Λαθουράς.
 2. ΑΥΛΩΝΑΡΙ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ…..0-3, τα γκολ: 3’ & 17 πεν. Πατσατζόγλου, 25’ πέν. Πιλάτης.
  *Αυλωνάρι: Κότσαρης, Κόκκος, Παπίλας, Καραλής, Αν. Καρλής, Ιωαννίδης, Δ. Μπασούκος, Ζαχαριάς, Τσαλιαγκός, Γ. Καρλής, Τόμας.
  *Ταμυναϊκός: Δουλγερίδης, Ζαρίφης, Πιλάτης, Κωτσής, Ανδ. Μήτρου, Ραμπαβίλας, Μαλισιόβας, Ιδ. Αναστασίου, Τσολάκος, Β. Αναστασίου, Πατσατζόγλου (έπαιξε και ο Κρόκος στην θέση του τραυματισθέντα Ραμπαβίλα).
 3. ΑΥΛΩΝΑΡΙ-ΚΟΣΚΙΝΑ….1-1, τα γκολ: 18’ Φραγκής, 26’ Παριανός
  *Αυλωνάρι: Τζαβάρας, Δαφνής, Φραγκής, Ιωαννίδης, Καραλής, Περιβολάρης, Καράπας, Μπασούκος, Αν. Καρλής, Τόμας, Σαμαράς, έπαιξαν και οι: Βασιλείου, Παππάς, Γ, Κούκης, Μπρεγκανόκου.
  *Κόσκινα: Τριανταφύλλου, Βλάχος, Δ. Δήμου, Κουρούπης, Παριανός, Κόλιας, Μπασινάς, Ξιφαράς, Κοκκάλας, Κ. Μήτρου, Λαθουράς, έπαιξαν και οι: Ζάνης, Γεωργάκας, Ρουχλιώτης, Γ. Δήμου, Ντούνης.

Διαιτήτευσαν οι : Γ. Σέγκος, Χ. Σιαπλαούρας και Α. Καρβελάς.

***το φωτορεπορτάζ από τα παιχνίδια και τις απονομές: