12-ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ Ν. Λαμψάκου:
…η σωτηρία ήρθε με το ΄΄σφύριγμα΄΄ της λήξης του πρωταθλήματος!

*κατέλαβε την 12η  θέση στο πρωτάθλημα!

Πανος Τοκπασιδης

Ξεκίνησε μια δύσκολη χρονιά με αρκετές μεταβολές στο ρόστερ και με τον Παν. Τοκπασίδη στο τιμόνι! Οι άνθρωποι που ανέλαβαν την ομάδα, χαμηλών τόνων, με κύριο χαρακτηριστικό την αγάπη τους για τον Σύλλογο και με στόχο τους να πετύχουν ότι το καλύτερο, καθώς η ΄΄ακυβερνησία΄΄ κράτησε αρκετά και έγινε …σήριαλ τους καλοκαιρινούς μήνες! Χαμηλή γενικά πτήση, για τον Ελλήσποντο, που η πορεία του θύμιζε ΄΄Σκωτσέζικο ντούζ΄΄! Η καλύτερη στιγμή του, την 18η αγωνιστική που αναρριχήθηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας, με 23

Μπασούκος-Μπούρικας

βαθμούς! Από την 23η όμως αγωνιστική άρχισαν να χτυπάνε τα ΄΄καμπανάκια΄΄ καθώς η ομάδα μετρούσε 4 σερί ήττες, που την οδήγησαν κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού!
Η αλλαγή προπονητή, αποδείχθηκε σωτήρια, ο Γιάννης Μπασούκος (έχει εξελιχθεί σε κόουτς των δύσκολων περιπτώσεων) και ο Δημ. Μπούρικας, με 2 νίκες (καθοριστική αυτή στην Αιδηψό στο 90+), μία ισοπαλία και μία ήττα, ΄΄κράτησαν΄΄ την ομάδα, κυριολεκτικά στο 90’, στην ΄΄μεγάλη΄΄ κατηγορία!
-ο Ελλήσποντος σημείωσε 11 νίκες,  3 ισοπαλίες και 16 ήττες και συγκέντρωσε 36 βαθμούς!
-Εντός έδρας πέτυχε 5 νίκες, είχε 3 ισοπαλίες, ενώ γνώρισε 7 ήττες (18 βαθμοί)!
-Εκτός έδρας ο απολογισμός ήταν 6 νίκες, καμία ισοπαλία και 9 ήττες (18 βαθμοί)!

Άντι Ντουλελάρι

-7 ήταν οι παίκτες της Ελλήσποντου, που πέτυχαν τα 42 γκολ!
Πρώτος σκόρερ και από τους κορυφαίους της ομάδας, ήταν ο Άντι Ντουλελλάρι, με 16 γκολ, ενώ ένα αυτογκόλ πέτυχε ο Γ. Αγγελάτος (Ηρακλής Ψ.) την 18η αγωνιστική, στην Ν. Λάμψακο και στην ήττα με 1-4, για τον Ελλήσποντο! Ακολούθησε 2ος σκόρερ ο Βαγγέλης Ρουμπής με 9 γκολ και 3ος ο Παρ. Λάσρι με 8! Χαρακτηριστικό ότι κανείς από τους 3 πρώτους σκόρερς την περασμένη αγωνιστική περίοδο, του Ελλήσποντου, δεν συνεχίζει στηνη νέα αγωνιστική περίοδο που ξεκίνησε!

-ο Ελλήσποντος στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε χρησιμοποίησε συνολικά 30 ποδοσφαιριστές!

*ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ σε συμμετοχές:

  • Νόκος Ρογαλίδης

    ο Νίκος Ρογαλίδης, με 2424’, σε 28, παιχνίδια που αγωνίστηκε!

*…και άλλα στοιχεία για τον Ελλήσποντο:

  • …οι παίκτες του Ελλήσποντου, κέρδισαν 5 πέναλτι, ευστόχησαν στα 3, ενώ η αστοχία των Ντουλελάρι και Λάσρι, την 23η αγωνιστική, σε 2 (!) πέναλτι, στον αγώνα στην Μακρυκάπα, με τους ΄΄Λύκους΄΄, ουσιαστικά στοίχισε την ήττα, με 2-1, σε κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος!
  • …οι παίκτες του Ελλήσποντου, ΄΄σημάδεψαν΄΄ 10 φορές τα δοκάρια των αντιπάλων τους…
  • …ενώ 9 ήταν οι παίκτες του Ελλήσποντου, ήταν ΄΄άτακτοι΄΄ καθώς αντίκρισαν τις περισσότερες, 9 κόκκινες καρτες (η 2η –μετά την Αιδηψό- πιο ΄΄άτακτη΄΄ ομάδα του πρωταθλήματος) στους 30 αγώνες…

*Αναλυτικά σε α’ & β’ γύρο: ΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ των 34 γκολ του ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ:

*ΟΙ ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ των ΠΑΚΤΩΝ του ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΥ (αναλυτικά α’& β’ γύρος):