Μετέωρο το βήμα του Ελλησποντου Νέας Λαμψάκου όσο αφορά το ποδοσφαιρικό του μέλλον η ομάδα κινδυνεύει να βρεθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά την περίοδο 1989-90 που εγκατέλειψε την 5η αγωνιστική στην Α’ ΕΠΣΕ εκτός του νέου πρωταθλήματος.

Την Κυριακή που μας πέρασε στο κοινοτικό κατάστημα βρέθηκαν μόλις 7 άτομα που χρειάζεται να τους αναφέρουμε γιατί πραγματικά είναι παρόν και κάνουν τα πάντα ώστε η ομάδα να μην μείνει αρχικά ανενεργή.

Παρόν ήταν οι :

Δημητρης Τσιτινης, Γιάννης Παπουτσης, Κώστας Κορκοβελος, Παρασκευάς Παπουτσής, Νίκος Ιωάννου, Γιάννης Συγγελάκης, και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Τόγγος.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αναξαγόρας ήταν εκεί δίπλα στην ομάδα παρουσία του προέδρου και παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας Μανώλη Βέττα, και της γραμματέας του συλλόγου Νικολέτας Πολύχρονου.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Νέας Λαμψάκου πέτυχε κατι μοναδικο να είναι μόνιμα στην Α’ΕΠΣΕ να πρωταγωνιστεί να παίζει τελικό Κυπέλλου Ευβοίας, Κύπελλο Ελλάδας, Σούπερ Καπ  Εύβοιας και να τερματίζει τρίτη στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Όλες οι διοικήσεις που πέρασαν από την ομάδα για πάνω από μία εικοσαετία πρόσφεραν πολλά και κράτησαν την ομάδα ζωντανή στα “πέτρινα” χρονια του συλλόγου στην Γ’ ΕΠΣΕ, και στην Β’ ΕΠΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ γιατί η ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει.

Με τον ερχομό του Δημητρη Τσιτινη που μαζί με τον Γιάννη Παπουτσή ήταν εγγυητές την οικονομικής συνέπειας και αξιοπιστίας της ομάδας, την πολύτιμη προσφορά διαχρονικά του Γιώργου Ευαγγελινου, των Παρασκευα Παπουτσή, Γιάννη Παυλου, και του Κώστα Κορκόβελου που παρότι δεν ήταν από το την Νέα Λάμψακο έτρεξε , μόχθησε, νοικοκύρεψε, πολλά πράγματα στον σύλλογο που αφορούσαν την ομαλή λειτουργία της ομάδας και την καθημερινότητα της.

Είμαστε στο σημείο “μηδέν” ο Κώστας Κορκόβελος δήλωσε παραίτηση μην αντέχοντας την λάσπη, τον οχετό, την κακία, το μίσος, που εξαπολύει εναντίον όπου σταθεί και όπου βρεθεί αυτός που όποτε ασχολήθηκε προπονητικά , διοικητικά, η από άλλο πόστο με την ομάδα έφερε το μίσος, την διχόνοια, την διάσπαση, ιδανικά που δεν χωρούν σε ένα χωριο με ρίζες από ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ σαν την Νέα Λάμψακο.

Ολα αυτά έγιναν απλά γιατί δεν καταλαβαίνει ο εν λόγω ότι εχει μπει στο χρονοντούλαπο της αθλητικής ιστορία και το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να προπηλακίζει αθλητές του συλλόγου (υπάρχει έγγραφη καταγγελία γονέα) και να δημιουργεί συλλόγους “φαντάσματα” που στοχο έχουν την διάσπαση και την διάλυση του Ελλήσποντου.

Κάπου εκεί ήρθε η κόπωση η αγανάκτηση και η ομάδα έχει οδηγηθεί στο ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

Οι Δημητρης Τσιτίνης και Γιάννης Παπουτσής συνεχίζουν να βάζουν πλάτη οικονομικά με πράξεις και όχι λόγια και καλούν όλους τους Λαμψακιώτες.

Οι Γιάννης Συγγελάκης, Παρασκευάς Παπουτσης, Νίκος Ιωάννου είναι πρόθυμοι να ασχοληθούν με την καθημερινότητα της ομάδας βοηθώντας σε όποιο πόστο τους ζητηθεί.

Ο Κώστας Κορκόβελος είναι σίγουρος ότι θα είναι δίπλα σε ότι χρειαστεί η όποια διοίκηση προκύψει.

Υπάρχει επαφή με τον προπονητή Κώστα Καλλιμάνη που με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάλεσε με την σειρά του το χωριό να ενεργοποιηθεί και να στηρίξει την ομάδα .

Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα πρέπει να μείνει ζωντανή αγωνιζόμενη σε οποιαδήποτε κατηγορία της ΕΠΣ Ευβοίας και είναι ακόμα ποιο τρελό να πάει στα βράχια με οικονομική υγεία και ανθρώπους επαγγελματίες γέννημα θρέμμα ΛΑΜΨΑΚΙΩΤΕΣ που ακόμα και αυτές τις δύσκολες εποχές είναι διπλα στην ομάδα και το δείχνουν.

Ας μην κάνουνε οι ΛΑΜΨΑΚΙΩΤΕΣ το χατίρι αυτόν που θέλουν την ΔΙΑΛΥΣΗ του συλλόγου για να εμφανιστούν σαν σωτήρες μετά και να λειτουργήσουν τα δικά τους παραμάγαζα που θα συμπληρώνουν μισθολογικά την σύνταξη τους

Ο ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ.