Από την περασμένη Πέμπτη, η ΕΠΟ είχε ανακοινώσει την αναβολή των αγώνων του 1ου και του 2ου ομίλου της Γ´ Εθνικής εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Το πρωί του Σαββάτου, σας ενημερώσαμε ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες (πατήστε εδώ) και για τον αγώνα του 3ου ομίλου Παναχαϊκή – ΑΟ Χαλκίς, καθώς χιόνι έπεφτε ακόμα και μέσα στην πόλη της Πάτρας.

Δείτε την εικόνα που παρουσίαζε ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Αγυιάς στις 13:00, λίγο μετά την τελευταία προπόνηση της Παναχαϊκής.15894868_1306241976065548_302618807033074254_nΟι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι, λίγο πριν το μεσημέρι, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Γ´ Εθνικής με την ΕΠΣ Αχαϊας (η οποία ανέβαλε κάθε ποδοσφαιρική δράση στα τοπικά της πρωταθλήματα) όπου έγινε μια αρχική αποτίμηση της κατάστασης στα γήπεδα της Αγυιάς και της Κάτω Αχαΐας (εκεί είναι να γίνει το Αχαϊκή – Τσικλητήρας) και αποφασίστηκε να γίνει νέα επικοινωνία στις 10 το πρωί της Κυριακής για την τελευταία εικόνα.

Πάντως, είναι ξεκάθαρο από πλευράς ΕΠΟ ότι την ενδιαφέρει κυρίως η εικόνα που θα έχουν τα γήπεδα την ώρα έναρξης των αγώνων και όχι αν θα χιονίζει. Κάτι που σημαίνει πως τα παιχνίδια θα αναβληθούν στην περίπτωση που ο αγωνιστικός και ο περιβάλλων χώρος είναι παγωμένος και διακινδυνεύεται η ακεραιότητα των αποστολών.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την περιοχή αναφέρουν ότι η, μεν, χιονόπτωση θα αρχίσει να εξασθενεί στην ευρύτερη περιοχή της Αχαϊας από το απόγευμα και μετά αλλά η, δε, θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 0 C μέχρι την ώρα έναρξης του αγώνα, ενώ ο παγετός θα είναι ολικός το ξημέρωμα. Με γνώμονα αυτές τις προβλέψεις θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να δοθεί το πράσινο ´´φως´´ στην αποστολή της Χαλκίδας να ξεκινήσει την Κυριακή το ταξίδι για την Πάτρα.