Η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Ελένη Αϊδήνη.

Για μια συμβολική δράση που αφορά την πλευρά της κοινωνικής δράσης, του ΔΟΑΠΠΕΧ και απευθύνεται στα παιδιά και ειδικά σ’ αυτά που αντιμετωπίζουν κάποια ειδικά προβλήματα! Με ″πρωταγωνίστρια″ λοιπόν την πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ, Ελένη Αϊδήνη, στήθηκε και το Χριστουγεννιάτικο ″Δέντρο της Αγάπης″, που πραγματικά είναι εντυπωσιακό!
Και η ανακοίνωση του ΔΟΑΠΠΕΧ για την δράση αυτή αναφέρει:

Το ΄΄δέντρο της Αγάπης΄΄ εντυπωσιακό με τον μπλε -συμβολικό- χρωματισμό!

″Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι ιδιαίτερες, γεμάτες συμβολισμούς και κυρίως είναι τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που αγαπούν όλοι και ιδιαίτερα τα παιδιά.

Στο εορταστικό αυτό πνεύμα, χρειάζεται να σκεφτόμαστε παραπάνω τους συνανθρώπους μας που έχουν κάποια ιδιαιτερότητα, να τους προστατεύουμε και να μάθουμε να αγκαλιάζουμε την διαφορετικότητα και να δίνουμε χαρά.

Αυτή τη μικρή χαρά, επεδίωξαν να δώσουν ο ΔΟΑΠΠΕΧ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υποστήριξης Ατόμων Με Διαταραχές Αναπτυξιακές Διαταραχές – Αυτισμό «ΑΓΑΠΗ», στολίζοντας και φωτίζοντας με ΜΠΛΕ χρώμα (το χρώμα του αυτισμού), το «Δέντρο της Αγάπης».

Αυτή η συμβολική πράξη, μας θυμίζει ότι αξίζει όλοι να στρέψουμε για λίγο το βλέμμα και τη σκέψη μας προς τους συνανθρώπους μας αυτούς. 

Το « Δέντρο της Αγάπης», το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, Αβάντων &  Κριεζώτου (πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο) [σ.σ.: στην ″Γλυκιά Πλατεία″, όπως την λένε], εκτός του χρωματικού συμβολισμού του, μας παραθέτει ένα μικρό απόσπασμα από το παραμύθι του Μικρού Πρίγκιπα (του Antoine de Saint – Exupéry), που αλληγορικά ταιριάζει με την περιγραφή του Αυτισμού.

Σε αυτή την περιγραφή, τα παιδιά με αυτισμό μοιάζουν με την αλεπού. Χρειάζονται χρόνο, συνέπεια και σωστή προσέγγιση για να κοινωνικοποιηθούν και να ενταχθούν στην κοινωνία.

Τα Χριστούγεννα αποτελούν αφορμή και μας δίνουν την ευκαιρία να μοιραστούμε την αγάπη και τη χαρά απλόχερα.
Αποτελούν αφορμή για να υιοθετούμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.
Αξίες που δεν πρέπει να ξεχνάμε και ταυτόχρονα να αποτελούν οδηγό για όλη τη χρονιά.″