Νέο ‘’κατόρθωμα’’ του ασταμάτητου, Ευβοιώτη πλέον, υπερμαραθωνοδρόμου, Μίλτου Μπαράκου!
Ο Μίλτος μετά το απίστευτο ‘’δρομολόγιο’’, του 2016, όταν και ξεκίνησε από τα Ψαχνά και τρέχοντας, για 50 ώρες, ακόμα και με βροχή, διάνυσε 338 χιλιόμετρα, φτάνοντας στον Τύρναβο, τώρα έκανε την ‘’ειδική διαδρομή’’!
Αρχές του Αυγούστου, λοιπόν ο Μίλτος Μπαράκος, ξεκίνησε από τον Τύρναβο και περνώντας, από βουνά, λαγκάδια πεδιάδες και ποτάμια, έφτασε τρέχοντας, περίπου 80 χιλιόμετρα, έφτασε στον Λογγά Καλαμπάκας, το χωριό όπου γεννήθηκε!
Εκεί λοιπόν, στο Φράγμα του Λογγά και κάτω από το εκκλησάκι της Μεταμορφώσης του Σωτήρος, έγινε από τους συγχωριανούς του, η υποδοχή του υπερμαραθωνοδρόμου Μιλτιάδη Μπαράκου, ο οποίος ξεκίνησε το πρωί από τον Τύρναβο και τρέχοντας τερμάτισε στον Λογγά.

Ο Μιλτιάδης γεννήθηκε το 1957 στη Λογγά και είναι το 13ο από τα 14 παιδιά της πολύτεκνης οικογένειας του Δημητρίου Μπαράκου.
Το 1965 μετακόμισε με την οικογένειά του στον Τύρναβο για βιοποριστικούς λόγους.
Στη συνέχεια νυμφεύτηκε τη Μαρία και μετακόμισε στα Ψαχνά Ευβοίας όπου ζει με τα παιδιά του και τα εγγόνια του.
Είναι ένας από τους πολύ γνωστούς μαραθωνοδρόμους γιατί έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλούς φιλανθρωπικούς αγώνες, αλλά και αγώνες δρόμου, σε όλη την Ελλάδα. Αποκορύφωμα όλων ήταν η διαδρομή Ψαχνά Ευβοίας – Τύρναβος, την οποία έκανε το Μάιο του 2016, διανύοντας περίπου 338 Κm με 50 ώρες συνεχούς τρεξίματος μέσα στη βροχή.
Στην λιτή εκδήλωση, τον μαραθωνοδρόμο καλωσόρισε ο πρόεδρος Σωκράτης Γκόγκος.
…φωτό από την διαδρομή και την υποδοχή:

…από το νέο κατόρθωμα του Μίλτου Μπαράκου: