Ο Φ. Ρουσσόπουλος με το χρυσό από το προσφατο League Cup

Ένας ακόμα Χαλκιδαίος που έκανε το μεγάλο άλμα και αγωνίζεται στα σαλόνια της VolleyLeague, είναι ο Φάνης Ρουσσόπουλος!
Βασίλης και Στέφανος Μανδηλάρης (ο 3ος ο Άγγελος είναι και αγωνίζεται στην Αμερική), Οδυσσέας Αδάμ και Φάνης Ρουσσόπουλος, είναι η τελευταία ″φουρνιά″, είναι αυτοί που ΄΄εντάχθηκαν΄΄, σχετικά πρόσφατα, στην μεγάλη λίστα των Χαλκιδαίων παικτών, του Βόλεϊ, που έπαιξαν και παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο!
Όλοι τους δημιουργήματα της μεγάλης ΄΄σχολής΄΄ του Χαλκιδέϊκου Βόλεϊ, του ΟΠΕ Χαλκίδας (πρώην ΑΓΕΧ)!
Σε ηλικία μόλις 12 χρονών (2012) ο Φάνης Ρουσσόπουλος, εντάσσεται στο δυναμικό των Ακαδημιών του ΟΠΕΧ! Αγάπη για το άθλημα και πολύ δουλειά, τον φέρνουν δύο χρόνια μετά στην α’ ομάδα και το 2016, κάνει το μεγάλο άλμα, παίρνοντας μεταγραφή για τον ιστορικό Παναθηναϊκό! Εκεί με την Εφηβική ομάδα των ΄΄πρασίνων΄΄, πετυχαίνει την πρώτη του μεγάλη διάκριση, καθώς ανακηρύχθηκε, σαν ο καλύτερος πασαδόρος Εφήβων-Παίδων, στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΠΑΑΑ, για το 2016!

…φορώντας την φανέλα με το Εθνόσημο!

Έρχεται η κλήση στην Εθνική ομάδα Παμπαίδων-Παίδων, με την οποία κάνει 10 συμμετοχές και κατακτά το Βαλκανικό Πρωτάθημα Παίδων (2016- χρυσό μετάλλιο)! Την αγωνιστική περίοδο 2018-19, αγωνίζεται με τα χρώματα του Πανερυθραϊκού, στην Α.2 του βόλεϊ, για να ΄΄πάρει΄΄ παιχνίδια και ν’ αποκτήσει εμπειρίες! Με την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, κερδίζει θέση στην α’ ομάδα, με την οποία κατακτά και τον πρώτο, μεγάλο του, τίτλο, το Volley League Cup!
Ο Χαλκιδαίος βολεϊμπολίστας, απάντησε στον 10λογο ερωτήσεων του Δυνατά και Αθλητικά και μας αποκάλυψε:

 1. Πότε και ποιος σε ‘’έσπρωξε’’ στο βόλεϊ;
  Από μικρός στο σχολείο, βρήκα το βόλεϊ να με ΄΄τραβάει΄΄ ιδιαίτερα! Δεν ήταν λοιπόν δύσκολο ν’ ασχοληθώ με το άθλημα και σ’ αυτά ήρθε να προστεθεί, αποφασιστικά, η προτροπή και η ΄΄επιμονή΄΄ του πατέρα μου, να ασχοληθώ με το βόλεϊ! Κάπως έτσι ξεκίνησα από τις υποδομές του ΟΠΕ Χαλκιδας…
 2. Τι σε ‘’τραβάει’’ σ’ αυτό το άθλημα;
  Κατ’ αρχήν είναι το μοναδικό ομαδικό σπορ στο οποίο δεν υπάρχει σωματική επαφή  με τον αντίπαλο, στην διάρκεια του αγώνα! Παρά το γεγονός αυτό, το βόλεϊ είναι από τα πιο θεαματικά ομαδικά αθλήματα!
  Οι συγκινήσεις μέσα στο παιχνίδι είναι φοβερές, τόσο για τους αθλητές όσο και για αυτούς που παρακολουθούν!
  Η ΄΄ακαριαία΄΄ επαφή και αντίδραση του παίκτη με την μπάλα, απαιτεί, δύναμη, ευστροφία, ακριβή υπολογισμό, αλτικότητα, ευκινησία και απόφαση για το τι θα κάνεις, σε χρόνο ΄΄d-t΄΄!
 3. Ποια ήταν η πρώτη σου ομάδα και τι σου ‘’έδωσε’’;
  Η πρώτη μου ομάδα ήταν, η ομάδα που είναι το βόλεΪ της Χαλκίδας! Είναι ο ΟΠΕ Χαλκιδας (πρωην ΑΓΕΧ) και μου έδωσε τις βάσεις για να καταφέρω να κυνηγήσω το όνειρο μου! Ένας Όμιλος οργανωμένος σε ψηλό βαθμό, με ιδιαίτερη προσοχή στα πολλά και παραγωγικότατα, τμήματα υποδομής που έχει… Ένας Όμιλος που προσέχει και αναδεικνύει, πάντα τους αθλητές και τις αθλήτριές του! Ο ΟΠΕ Χαλκίδας, είναι η ομάδα που μπορείς να πάρεις τις σωστές και στέρεες βάσεις, που θ’ αποτελέσουν το εφαλτήριο, για καριέρα σε υψηλότερο επίπεδο!

  Βασικό στέλεχος στην α’ ομάδα του ΟΠΕΧ (Νο 15)!
 4. Ποιοι ήταν οι πρώτοι σου προπονητές και ποιος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία σου;
  Και οι 3 σημαντικοί για μένα και την καριέρα μου, προπονητές, ήταν Χαλκιδαίοι και μάλιστα, προέρχονται και αυτοί από τα ΄΄σπλάχνα΄΄ του ΟΠΕΧ (πρώην ΑΓΕΧ)!
  Ο πρώτος μου προπονητής και μεγάλος δάσκαλος ήταν ο Χρήστος Αδάμ, ο παλιός διεθνής και με μεγάλη καριέρα, σε πολύ υψηλό επίπεδο, ο οποίος με προέτρεψε να ακολουθήσω την θέση του πασσαδόρου, συνεργάστηκα και με άλλους 2 προπονητές, τον Αργύρη Μάρκου και τον Γιάννη Ντεγιάννη! Όλοι με βοήθησαν και καθιερώθηκα στην α’ ομάδα του ΟΠΕΧ, όντας ακόμα σε παιδική ηλικία! Όλοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία μου και φυσικά ήταν αυτοί μου έδωσαν, στέρεες βάσεις και αυτοπεποίθηση για κάνω το μεγάλο άλμα!

  Σπάνια φωτό ο Φάνης με τον αδελφό του Γιάννη με τα χρώματα του ΟΠΕΧ!
 5. Πόσο δύσκολο ήταν να προσαρμοστείς στην νοοτροπία μιάς μεγάλης ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός;
  Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα, καθώς όλα άλλαξαν, ο ανταγωνισμός μεγάλος και έπρεπε σε κάθε στιγμή να αποδεικνύω ότι αξίζω την εμπιστοσύνη, των ανθρώπων που με πήραν στην ομάδα τους! Το ότι είχα ΄΄γαλουχηθεί΄΄ με Παναθηναϊκά αισθήματα, από τον πατέρα μου, ήταν ένα σπουδαίο ΄΄όπλο΄΄ για να πετύχω… Η απειρίας μου, ήταν το μεγάλο εμπόδιο που θα έπρεπε να ξεπεράσω! Σ’ αυτό με βοήθησαν, μεγαλύτεροι, από μένα παίκτες έτσι κατάφερα να προσαρμοστώ γρήγορα στην νοοτροπία της ομάδας, του Παναθηναϊκού.
  Χωρίς αμφιβολία η κλήση και η συμμετοχή μου στην Εθνική Ομάδα Παίδων και η κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 2016, ήταν για μένα, μια σπουδαία εμπειρία, που με βοήθησε να ξεπεράσω πάρα πολλά πράγματα και ν’ αποκτήσω αυτοπεποίθηση…
 6. Φοβήθηκες σε κάποια στιγμή πως δεν θα τα καταφέρεις και σκέφτηκες να γυρίσεις πίσω;
  Δεν χωρά αμφιβολία, όπως συμβαίνει πιστεύω σε κάθε αθλητή, πως υπήρξαν δύσκολες στιγμές που αμφισβήτησα ακόμα και τον ίδιο μου τον εαυτό αλλά κατάφερα να το ξεπεράσω και να συνεχίσω την μεγάλη μου προσπάθεια, μένοντας πάντα προσηλωμένος στον στόχο μου! Ποτέ όχι μόνο δεν σκέφτηκα, αλλά ούτε και πέρασε από το μυαλό μου, να τα παρατήσω, αντίθετα από κάθε δύσκολη στιγμή, όταν την ξεπερνούσα, κάτι θετικό είχα αποκομίσει και ένιωθα πιο δυνατός…
 7. Ποιοι ήταν οι άνθρωποι που έπαιξαν σημαντικό ρόλο, για σένα στην νέα σου ομάδα;
  Δεν μπορώ να αναφερθώ και να πω ξεχωριστά για κάποια άτομα, για τον απλό λόγο ότι ίσως ξεχάσω κάποιον και ίσως ΄΄αδικήσω΄΄ κάποιον άλλο!
  Πάντως όλοι οι προπονητές μου, οι κατά καιρούς συμπαίκτες μου, καθώς και οι άνθρωποι της διοίκησης έπαιξαν τον δικό τους σημαντικό για μένα ρόλο!
 8. Έζησες τα τελευταία ‘’πέτρινα χρόνια’’ του Παναθηναϊκού, πως ένιωσες και τι άλλαξε από τότε;
  Εκείνη η χρονιά, θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη μου, θα την θυμάμαι πάντα και για πολύ καιρό αφού η ομάδα πάλευε μέσα στο γήπεδο, αλλά και εκτός του παρκέ, για να κρατηθεί στην Volley League, ήταν ένα στοίχημα και ένας αγώνας επιβίωσης, για μια πολύ μεγάλη και ιστορική ομάδα, που συγκυρίες και ΄΄αστοχίες΄΄ την είχαν φέρει σ’ αυτή την κατάσταση! Πάντως τέλος καλό και όλα καλά, παραμείναμε στην ΄΄μεγάλη΄΄ κατηγορία, τα δεδομένα σήμερα, έχουν αλλάξει, άρδην!
  Έχουν μπει γερές βάσεις, πολύ καλή οργάνωση και φροντίδα και όπως είδαμε ο Παναθηναϊκός, επέστρεψε, δυναμικά, στους τίτλους! Σίγουρα όλο αυτό, που έζησα με ωρίμασε και σαν παίκτη και σαν προσωπικότητα…
 9. Ο προπονητής σου Δημήτρης Ανδρεόπουλος, μια πολύ μεγάλη μορφή του Ελληνικού Βόλεϊ, πόσο νομίζεις ότι σε επηρεάζει, στην εξέλιξή σου και που πιστεύεις ότι μπορείς να φτάσεις;
  Το να ΄΄θητεύεις΄΄ δίπλα σε μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές του Ελληνικού βόλεϊ, είναι θα μπορούσα να πω όχι μόνο σπουδαίο, αλλά και τεράστια τύχη! Είναι μεγάλος ΄΄δάσκαλος΄΄ και παιδαγωγός και ένας από του πλέον βασικούς λόγους, της ΄΄αναγέννησης΄΄ του Παναθηναϊκού!
  Σαφώς και έχει επηρεάσει την εξέλιξη μου, με την πολύ δουλειά, την επιμονή  αλλά και τις πολύτιμες γνώσεις του, για το βόλεϊ! Νιώθω ακόμα πιο τυχερός, που δουλεύω κάτω από τις οδηγίες του, καθώς και ο ίδιος έχει αγωνιστεί στην θέση του πασαδόρου και οι οδηγίες του για την θέση αυτή είναι στην κυριολεξία ΄΄χρυσάφι΄΄ για μας τους νεότερους! Για το μέχρι που μπορώ να φτάσω, αρχικά αυτό θα το εκτιμήσουν, οι προπονητές μου, αλλά και κυρίως θα το δείξει ο χρόνος…

  Οι πανηγυρισμοί με τον Παναθηναϊκό…
 10. Ο Παναθηναϊκός, μετά από πολλά χρόνια επανέκαμψε στους τίτλους, ήσουν μέλος αυτής της ομάδας και της μεγάλης επιτυχίας, πως ένιωσες και τι πιστεύεις για την συνέχεια, τόσο για την ομάδα όσο και για σένα;
  Ήταν καταπληκτικά και πρωτόγνωρα για μένα αυτά που έζησα! Βρισκόμουν ανάμεσα σε τεράστιους παίκτες, χιλιάδες φιλάθλους μας και τον πρόεδρο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, άξιο συμπαραστάτη μας! Μοναδικές στιγμές που σου μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό, καθώς η ομάδα μου ο Παναθηναικός, έκανε το μεγάλο ΄΄come buck΄΄ και εγώ είχα την ευτυχία να είμαι μέλος αυτής της ομάδας!
  Τα συναισθήματα που ένοιωσα εκείνη την ημέρα δεν περιγράφονται, απέραντη ευτυχία και περηφάνια!
  Ήταν μια στιγμή που την ονειρευόμουν από μικρό παιδί! Και σίγουρα από εδώ και μπρος, μόνο ψηλά μπορούμε να κοιτάμε.

*για περισσότερες φωτό από την καριέρα του Φάνη Ρουσσόπουλου, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ