Ένα αθλητικό event φιλανθρωπικού χαρακτήρα διοργανώνεται στον Φάρο Αυλίδα την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαΐου με στόχο την ενίσχυση για …το θαύμα του Θοδωρή.

Συγκεκριμένα στο FAIRPLAY – Mini FOOTBALL TENNIS CLUB ΑΥΛΙΔΑΣ θα πραγματοποιηθεί μία γιορτή ποδοσφαίρου με την συμμετοχή ακαδημιών ποδοσφαίρου από την Εύβοια και την Βοιωτία, υπό την αιγίδα του ΔΟΑΠΠΕΧ

Οι ακαδημίες ποδοσφαίρου που θα πάρουν μέρος είναι Fairplay Αυλίδας, Λήλας Βασιλικού, Ατρόμητος Σχηματαρίου, Ολυμπιακός Ληλαντίου, Ερμήλιος Ανθηδώνος, Αριστοτέλειος Σχολή, Κύζικος Αρτάκης, Αθλοπολις Χαλκίδος και Αυλίδα, με τους αγώνες να ξεκινούν στις 10 το πρωί και να ολοκληρώνονται με την διεξαγωγή του τελικού στις 20:30.

 

Η προσπάθεια αφορά τον Θοδωρή, την οικογένεια του, αλλά και δεκάδες, ίσως χιλιάδες ανθρώπους που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τη προσπάθεια ώστε το θαύμα να γίνει… πραγματικότητα. Ο Θοδωρής προσβλήθηκε από τη νόσο Batten σε ηλικία μόλις έξι ετών. Πρόκειται για μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια του νευρικού συστήματος, η οποία χτυπά πρώτα την όραση, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας. Προσβάλει μόνο παιδιά από τα οποία κλέβει μέρα με τη μέρα τις ικανότητές τους (να βλέπουν, να περπατούν, να μπορούν να μιλούν και να καταπίνουν) οδηγώντας τα σε έναν πολύ πρόωρο θάνατο.

Σύμφωνα με τις στατιστικές τα 20 χρόνια είναι το όριο για τη ζωή του ασθενή, με τον εκφυλισμό να εξελίσσεται ραγδαία. Και κάπου εδώ αρχίζει το θαύμα. Ο Θοδωρής, με τη δύναμη που έκρυβε, κατάφερε να έχει φτάσει σήμερα τα 24 χρόνια, πηγαίνοντας κόντρα σε όλες τις ιατρικές προβλέψεις. Συνέπεια αυτού του θαύματος, είναι ότι κατάφερε να είναι σήμερα τριτοετής φοιτητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο μόνος φοιτητής παγκοσμίως με Batten Disease που παρακολουθεί μαθήματα στο πανεπιστήμιο

Το 2019, όμως μπορεί να γίνει η χρονιά του Θοδωρή.

Τους τελευταίους μήνες οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην έρευνα της γονιδιακής θεραπείας, καθώς έχουν περάσει σε κλινικό στάδιο και μας έχουν γεμίσει με Ελπίδα για τη σωτηρία του Θοδωρή και των άλλων παιδιών που σήμερα πάσχουν από την ασθένεια Batten.

Η οικογένεια του προσπαθεί ώστε ο Θοδωρής να είναι ζωντανός και να συνεχίσει να είναι σε καλή κατάσταση τώρα που η θεραπεία είναι πολύ κοντά. Όμως, όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό, η φροντίδα ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες χρειάζεται ανεξάντλητες ψυχικές δυνάμεις και πολλά χρήματα, χρήματα που στην περίπτωση του Θοδωρή είναι αναγκαία για να συνεχίσει να λαμβάνει μια δαπανηρή φαρμακευτική αγωγή (αντιεπιληπτικά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά σε μεγάλες δόσεις) και την υποστήριξη καθημερινά από μια ομάδα ειδικών (γυμναστής, εργοθεραπευτής, συνοδός εκπαιδευτής στο Πανεπιστήμιο).

Στην προσπάθεια λοιπόν αυτή να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα και να συνεχιστεί ένα θαύμα που συντελείται τα τελευταία 18 χρόνια, έχει κυκλοφορήσει το βραχιολάκι του ¨Thodore’s Miracle¨. Αυτό είναι που θα μπορείτε να βρείτε και κατά την διάρκεια του τουρνουά, κοστίζει 5 ευρώ και τα χρήματα πηγαίνουν σε αυτόν τον ιερό σκοπό.

Παράλληλα, για όσους θέλουν να ενισχύσουν …πιο δυνατά το θαύμα του Θοδωρή υπάρχει και ο κάτωθι λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την νόσο καθώς και την εξέλιξη της προσπάθειας του Θοδωρή και της οικογενείας του μπορείτε να βρείτε στις σελίδες www.theodoresmiracle.org και www.facebook.com/theodoresmiracle