Χατζηγιαννάκης: Η επιρροή του beach volley στα νέα παιδιά και η εθνική του 1987 (photos+video)

...ο δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, με θέα το δημαρχείο, μίλησε για την πρώτη διοργάνωση πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ που φιλοξενήθηκε στο νησί...

0
605

Είναι συμβατές έννοιες beach volley και Σκύρος;

Είναι. Από φέτος ακόμη περισσότερο. Η Σκύρος αγαπάει το beach volley και με την διοργάνωση του Skyros Masters οι δεσμοί θα γίνουν ακόμα πιο στενοί. Εδώ και 20 χρόνια τα Σκυριανά παιδιά παίζουν beach volley τα καλοκαίρια, το μαθαίνουν και αρκετές φορές είχαν την δυνατότητα να παίξουν και να μάθουν από μεγάλους αθλητές. Όπως και να έχει το άθλημα αυτό το αγαπάει το νησί μας και η φετινή διοργάνωση είναι η απόδειξη για την αγάπη αυτή.

Υπάρχει μία φήμη ότι οι παίκτες της Εθνικής ομάδας του 1987 ερχόταν στη Σκύρο και έπαιζαν beach volley…

Ήταν ο Αμαριανάκης, ο οποίος τους έφερνε στη Σκύρο μαζί με τον Ασημάκη και τον Αλεξίου. Γνωριζόντουσαν όλοι από παλιά και συνδυάζαν τις διακοπές τους με beach volley. Εμείς τότε ως πιτσιρικάδες καθόμασταν και τους χαζεύαμε. Το μικρόβιο μπήκε μέσα μας, ο Ασημάκης έγινε γυμναστής στο σχολείο του νησιού και έβγαλε μία γενιά παιδιών που αγαπήσαν το βόλεϊ και το beach volley.

Πως ξεκίνησε η ιδέα να γίνει τουρνουά Masters στην Σκύρο;

Η ιδέα του Γιώργου Σιμόπουλου (διευθυντή Star tv Λαμίας) ήταν να γίνει στην κεντρική πλατεία του νησιού. Επειδή όμως η πρόσβαση είναι λίγο δύσκολη και δεν επιτρέπονται τα οχήματα, ήταν αδύνατο να γίνει για πρώτη φορά. Έτσι, επιλέξαμε την μεγαλύτερη παραλία της Σκύρου στον Μώλο και όλα κυλάνε ομαλά. Την επόμενη φορά ίσως το δοκιμάσουμε και στην πλατεία.

Θέλετε οι διοργανώσεις beach volley να γίνουν θεσμός στο νησί;

Ελπίζω να γίνει θεσμός. Χρειάζεται μεράκι από όλους τους Σκυριανούς, πρέπει να είναι δίπλα και δεν γίνεται να τρέχουν 2-3 άνθρωποι. Αν οι ξενοδόχοι δεν έβαζαν πλάτη για να φιλοξενήσουν τους αθλητές, δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε αυτό το τουρνουά. Φυσικά και θέλουμε να συνεχιστεί, είναι πολύ σημαντικό για το νησί. Πρέπει όμως να είναι συλλογική η προσπάθεια από όλους.

Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης τι θα μείνει στη Σκύρο από την διοργάνωση;

Ο κυριότερος λόγος που γίνεται αυτή η διοργάνωση είναι για τα νέα παιδιά. Δεν έχουν ξαναδεί από κοντά ένα τουρνουά τέτοιου βεληνεκούς και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά θα πηγαίνουν στα γήπεδα που έχουν στηθεί και θα προσπαθούν να μάθουν beach volley.

Τι ευκαιρίες έχει για άθληση ένα παιδί που μένει στη Σκύρο;

Υπάρχουν 3 αθλητικοί σύλλογοι και συμμετέχουν ενεργά πάνω από 100 παιδιά. Έχουμε ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ και ταε κβο ντο. Είναι αρκετές δραστηριότητες για ένα μικρό νησί όπως η Σκύρος που γίνεται με το μεράκι των γονιών, προπονητών και ανθρώπων που τρέχουν τους συλλόγους. Ο Δήμος όσο μπορεί βοηθάει και είναι δίπλα τους.

Ο κόσμος γιατί να επιλέξει την Σκύρο ως τόπο διακοπών;

Η Σκύρος είναι ένα πολύ όμορφο νησί και προσφέρει πολλά πράγματα στον επισκέπτη. Έχει καλό φαγητό σε οικονομικές τιμές, καλά προϊόντα, πολύ καλά καταλύματα και καινούργια, καθώς η ανάπτυξη στη Σκύρο έχει ανέβει αρκετά την τελευταία 15ετία. Είναι ασφαλές νησί, δεν έχουν πρόσβαση τα αυτοκίνητα στη Χώρα και οι γονείς έχουν την άνεση να αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν χωρίς άγχος. Έχει λαϊκή παράδοση, ιστορία και το βλέπεις μέσα από τα στενά της πόλης μας. Γενικά ένας επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει πολλά πράγματα και να ευχαριστηθεί τις διακοπές του.

ΠΗΓΗ: volleyball.gr