Η κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΕ, που έγινε την Τετάρτη 12/9 στο ξενοδοχείο «Πέλαγος», ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου της τοπικής ποδοσφαιρικής ένωσης Γιώργου Ψαθά. Αρχικά ευχαρίστησε ιδιαίτερα «τους εκπροσώπους των σωματείων που μετακινήθηκαν από βόρεια και νότια Εύβοια για να τιμήσουν μαζί με τους παράγοντες των κοντινών σωματείων και όλους εμάς την αποψινή εκδήλωση». Στην συνέχεια τόνισε ότι «για μας η έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου είναι γιορτή. Σηματοδοτεί νέους αγώνες, υψηλούς στόχους στόχους και μεγάλες προσπάθειες για ένα άθλημα που είναι εκδήλωση της ανθρώπινης ζωής και έχει σχέση με την υγεία, την ψυχαγωγία, την ηθική και πνευματική καλλιέργεια των νέων μας και θα υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια που φέρνει τους νέους στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο, αξιοποιώντας την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων που έχουμε».

Ο κ. Ψαθάς έκανε αναφορά στο γεγονός ότι ιστορικές ομάδες της Εύβοιας, τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζουν προβλήματα ως προς την συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα και είπε πως είναι κάτι που «μας ανησυχεί ιδιαίτερα». Απευθυνόμενος προς τους παράγοντες τους έδωσε συγχαρητήρια «γιατί σ΄ αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία κατορθώσατε οι ομάδες του νησιού και του νομού μας να παραμείνουν ενεργές». Τόνισε επίσης ότι «τα τελευταία χρόνια η πολιτεία δεν στηρίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και γι΄ αυτό θα προσπαθήσει το συμβούλιο μας να βρει τρόπους ώστε να ενισχυθούν έστω και στο ελάχιστο τα σωματεία και θα πρέπει να διεκδικήσουμε απ΄ την πολιτεία τα χρήματα που αναλογούν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο». Κάλεσε ακόμη προπονητές και διαιτητές «να συμβάλλουν και εκείνοι στην προσπάθεια των παραγόντων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

Στα πλαίσια της προσπάθειας αναβάθμισης του ποδοσφαίρου στην Εύβοια, ο κ. Ψαθάς τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου: «Είναι καιρός να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό συνέδριο στην πόλη μας, με την συμμετοχή όλων των φορέων και κυρίως των τοπικών ποδοσφαιρικών παραγόντων, για την ποιοτική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στο νομό». Στην συνέχεια πρόσθεσε πως «στόχος μας για το ποδόσφαιρο είναι να ανακτήσει την αξιοπιστία του, να μην χάσει την δύναμη του, να παραμείνει ο ΄΄βασιλιάς΄΄ των αθλημάτων και τα γήπεδα να είναι γεμάτα από φιλάθλους με ανθρώπους κάθε ηλικίας και χωρίς ταξικές διαφορές. Με πνεύμα ισονομίας και δικαιοσύνης θα είμαστε κοντά σας και τούτη την ποδοσφαιρική χρονιά». Τέλος για τις βραβεύσεις και την φετινή τους ιδιαιτερότητα ανέφερε: «Και φέτος θα τιμηθούν πρόσωπα με μεγάλη προσφορά στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο. Φέτος μεταξύ αυτών είναι και πρόσωπα που πέρα απ΄ το ποδόσφαιρο που υπηρέτησαν, αφιέρωσαν την ζωή τους στην ιεροσύνη, διαμηνύοντας μέσα απ΄ το ποιμαντικό τους έργο πως με την πίστη και την υπομονή επιτυγχάνεται η πνευματική εξέλιξη και προκοπή της νεολαίας».

φωτογραφία: Μαρία Βελισσαράκου