Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν σήμερα Α.Ο. Ωρεών και ΑΠΚΟ Δροσιάς στο γήπεδο της Ιστιαίας σε αγώνα που έγινε για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν ένα αρκετά καλό ματς, αλλά τελικά το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα αφού το παιχνίδι στο τέλος του έγινε …ροντέο.

Από την αρχή υπήρχαν σκληρά μαρκαρίσματα και γενικά σκληρό παιχνίδι απ’ τους φιλοξενούμενους κυρίως και διαμαρτυρίες εκατέρωθεν όμως ο Διαιτητής περιοριζόταν σε απλές συστάσεις αντί να κάνει χρήση καρτών με αποτέλεσμα σιγά σιγά να χαθεί ο πειθαρχικός έλεγχος και να υπάρχει η εξέλιξη που περιγράψαμε και παραπάνω (ροντέο). Εκτός απ’ την απώλεια του πειθαρχικού ελέγχου έντονες αντιδράσεις απ’ την πλευρά των γηπεδούχων προκάλεσε και το γεγονός των πολλών καθυστερήσεων που κρατήθηκαν απ’ το διαιτητή Βελέντζα. Δέκα λεπτά ήταν ο πρόσθετος χρόνος στο ματς από το 90΄ κι έπειτα συν άλλα περίπου πέντε λεπτά που κρατήθηκαν στο πρώτο μέρος. Να σημειωθεί πως οι Ωρεοί που προηγούνταν απ’ το 25’ λεπτό τελικά ισοφαρίστηκαν στο 8΄ προς 9΄ λεπτό των καθυστερήσεων. Πάντως σύμφωνα με την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά λεπτά καθυστερήσεων, δεδομένου ότι έγιναν μόνο τρεις απ’ τις οκτώ συνολικά αλλαγές που δικαιούνται και οι δύο ομάδες, ενώ οι τραυματισμοί που υπήρχαν ήταν μικροτραυματισμοί.

Τα πράγματα όμως δεν περιορίστηκαν εκεί. Μετά το σφύριγμα της λήξης υπήρξαν έντονες αψιμαχίες μεταξύ των παικτών με αποτέλεσμα, όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα να τιμωρηθούν με  κόκκινη κάρτα, ο ποδοσφαιριστής των Ωρεών, Καραπάνος και ο πορτιέρο της Δροσιάς Αναστασίου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα και συγκεκριμένα στο 87΄ είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ελευθερίου Χ. της Δροσιάς για φάουλ, ενώ δέκα περίπου λεπτά νωρίτερα, απ’ τον πάγκο του Α.Ο. Ωρεών ο διαιτητής απέβαλε τον παράγοντα της ομάδας Γιάννη Δαμασκάκο.

Τα «ωραία» όμως είχαν και συνέχεια και αυτή ήταν ένα σπασμένο τζάμι στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει μέσα και είχε κλείσει η πόρτα, που όπως φαίνεται και στις φωτο το αντικείμενο που προκάλεσε το σπάσιμο ήρθε από μέσα προς τα έξω. Επειδή γενικά η κατάσταση μύριζε μπαρούτι στο γήπεδο ειδοποιήθηκαν, από παράγοντες των γηπεδούχων και ήρθαν δύο αστυνομικοί απ’ το Α.Τ. Ιστιαίας που παρέμειναν στο χώρο μέχρι ο διαιτητής να συμπληρώσει το φύλλο αγώνα και να αποχωρήσει.

Το θετικό σε όλο το παιχνίδι ήταν αφού τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν, οι παίκτες και των δύο ομάδων αποχώρησαν απ’ το γήπεδο μονιασμένοι κάτι που δείχνει πως δεν θα υπάρξει ποδοσφαιρική …βεντέτα στη συνέχεια.

Αγωνιστικά οι Ωρεοί ήταν αυτή που προηγήθηκαν με γκολ του Ένεχ στο 25΄ λεπτό, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο όγδοο προς ένατο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ του αρχηγού τους του Βαρσαμά από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Σαν γενική εικόνα οι Ωρεοί στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν καλύτεροι και σημείωσαν και μερικές καλές φάσεις. Ενώ η Δροσιά με ένα προσανατολισμό στο πολύ δυνατό παιχνίδι, περισσότερο προσπάθησε να παίξει παιχνίδι φθοράς του αντιπάλου παρά να δημιουργήσει.

Α.Ο. Ωρεών (Γουρνάς): Μαυρούτσικος Δ., Τζαφεράι, Σταματονικολός, Γιουκάι, Κατσός, Γκογκομήτρος, Μούστος (90+3΄ Καραπάνος), Μαυρούτσικος Ι., Αναγνωστάκης (89΄ Μαργέτης), Αθανασίου Δ., Ένεχ (90+6΄ Μπαλάνος)

ΑΠΚΟ Δροσιάς (Αντωνόπουλος): Αναστασίου, Νάνος, Δεληγιάννης, Καρλατήρας, Προβής, Κάκιος, Μπασούκος, Δουρδουβέλας, Ελευθερίου Χ., Βαρσαμάς, Σεϊνταράσι

Διαιτητής: Βελέντζας Β. Βοηθοί: Αργύρης Κ. – Δελχάς Π.