Με πολύτιμο βαθμολογικό «τρίποντο» έφυγε σήμερα ο Λήλας Βασιλικού απ’ την Ιστιαία, όπου για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας αντιμετώπισε τον Α.Ο. Ωρεών. Έτσι η ομάδα του Τάσου Ταυταρίδη έκανε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα φτάνοντας βαθμολογικά τους Ωρεούς.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο τόσο σε κατοχή μπάλας όσο και σε φάσεις. Οι Ωρεοί απείλησαν την εστία του Λήλαντα στο 5΄ όταν η μπάλα έπειτα από ένα σουτ του Μούστου κατάληξε άουτ. Στο 15’ πάλι με το Μούστο όπου ο Τόρα κατάφερε να μπλοκάρει και στο 29΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ απ’ τον Αθανασίου, όπου ο Τόρα κατάφερε να αποκρούσει με υπερένταση. Απ’ την άλλη ο Λήλας απείλησε στο 17΄ όταν σε μια σέντρα του Βάθη έδιωξαν οι αμυντικοί των Ωρεών πριν ο Μακρής γίνει επικίνδυνος, στο 33’ όταν σε κεφαλιά του Αρ. Μακρή έδιωξε ο Μαυρούτσικος Δ. σε κόρνερ και 40΄ με κοντινή προβολή του Πεσχύρα όπου και πάλι ο τερματοφύλακας των Ωρεών κατάφερε να διώξει.

Ίδια ήταν η εικόνα του ματς και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Στο 46΄ η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ έπειτα από σουτ του Μούστου για τους Ωρεούς και στο 54΄ ο Μαυρούτσικος Δ. κατάφερε να διώξει ψηλοκρεμαστό σουτ του Μακρή Αρ. Από κει κι έπειτα όμως ο ποταμός αποδείχθηκε «χείμαρρος». Στο 60΄ άνοιξε το σκορ με σουτ του Τσούρα μέσα απ’ την περιοχή. Στο 66΄ διπλασίασε τα τέρματά του, όταν από σέντρα του Μπαλόζι, ο Μακρής Αρ. πήρε μια κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 78΄ ο Μακρής Αθ. με κοντινό πλασέ έπειτα από παράλληλη πάσα του Τσούρα διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Οι Ωρεοί έφτασαν κοντά στο γκολ της τιμής στο πρώτο λεπτό τον καθυστερήσεων όταν ο Μούστος σούταρε, όμως ο Τόρα κατάφερε να διώξει.

Α.Ο. Ωρεών (Γουρνάς): Μαυρούτσικος Δ., Καπλανάι, Σταματονικολός (80΄ Μαργέτης), Γιουκάι, Αθανασίου Ι. (71΄ Μπαλάνος). Γκογκομήτρος, Μούστος, Μαυρούτσικος Ι., Ένεχ, Αθανασίου Δ. (65΄ Αναγνωστάκης) Τζαφεράι (82΄ Καραπάνος.

Λήλας Βασιλικού (Ταυταρίδης): Τόρα, Κικίδης, Ευαγγελινός, Χαζαρίδης, Τσούρα (89΄ Πρίφτι), Αγγελάκης, Παπίλας, Πεσχύρας (85΄ Ζευγολάτης), Μακρής Αρ., Μπαλόζι, Βάθης (75΄ Μακρής Αθ.)

Διαιτητής: Παπακυριάκος Βοηθοί: Μουρτίκας – Δούκας