Με ενθουσιασμό, ζωντάνια και αγωνιστική δράση γέμισαν οι εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Μακεδονίας στην Μίκρα, απ’ όπου άρχισε το φεστιβάλ «Όλες για το παιχνίδι» (#itsawomansgame), το οποίο συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΠΣ Μακεδονίας και έχει την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής» και της δράσης «Λύσε τη σιωπή». Στους αγώνες, που άνοιξαν την αυλαία του πρωτοποριακού ποδοσφαιρικού φεστιβάλ για κορίτσια, συμμετείχαν δεκάδες παίκτριες ηλικίας κάτω των 15 ετών απ’ όλη την επικράτεια, οι οποίες επελέγησαν από τον Ευβοιώτη ομοσπονδιακό τεχνικό των γυναικείων ομάδων Αντώνη Πριόνα. Στο άτυπο final four, που παρακολούθησε και ο… οικοδεσπότης πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Σάββας Δημητριάδης, οι καλύτερες παίκτριες –μεταξύ των οποίων και οι Ευβοιώτισσες Δάρλα, Δήμου, Μεϊντάνη των Αβαντίδων και Κουμπιά, Μπασούκου, Τζαφέρη των Απολλωνίδων– της χώρας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και πρόσφεραν πειστικά δείγματα του ακατέργαστου ταλέντου και των αγωνιστικών ικανοτήτων τους!

Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν οι εξής:

Γαλάζια ομάδα: Παναγιωτοπούλου, Τσιάναρου, Στματέλα, Ζήση, Βαϊνοπούλου, Σχορτσιανίτη, Σιούλα, Φασούλα, Γεωργολοπούλου, Κοζάκη, Χατσάνεβα, Ρόγγου, Σακελλαρίου, Κοτταράκη, Πατεδάκη, Κατσάνου, Καστοριάδου.

Πορτοκαλί ομάδα: Μπαμίχα, Σταμπουλή, Μακρή, Τσεχελίδου, Γεωργιακάκη, Λιοδάκη, Μπαξεβάνου, Τσιόκαρη, Κατωπόδη, Σανιδά, Μαυρομμάτη, Αρτζουμανίδου, Κορσκερίδου, Χαλαμπαλάκη, Παπαδάκη Μ., Παυλίδου, Φούρναρη.

Πράσινη ομάδα: Δημητριάδου, Επανωμίτη, Παπαγεωργίου, Τόσκα, Δήμου, Κουμπιά, Λεμπέση, Μαρκούτσα, Τζαφέρη, Μπίμη, Πιζανιά, Νικολακοπούλου, Γελαστοπούλου, Τσουρούλη, Πασχαλίδου, Νικολοπούλου, Χατζηγεωργιάδου.

Κίτρινη ομάδα: Κοσμίδη, Παναγιωτακοπούλου, Κασιοπούλου, Βλαχοπούλου, Δάρλα, Μπασούκου, Χατζηδάκη, Χαμηλοθώρη, Παπαδοπούλου, Πρωτόπαπα, Ιακώβου, Κάκια, Αλεξανδρή, Μεϊντάνη, Παπαδάκη Κ., Παπαθεοδώρου, Ζώτου, Αμούργη.

Η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, που στόχευε στη διάδοση του αθλήματος στα κορίτσια, στην προώθηση των αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι» και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, περιλάμβανε ενημερωτικά/επιφορφωτικά σεμινάρια με τη συνδρομή επιστημονικών συνεργατών και θέματα την αθλητική διατροφή (διαιτολόγος Γιάννης Τόκας), την ψυχολογία (ψυχολόγος Στεφανία Μωυσίδου) και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (εκ μέρους του συλλόγου «Άλμα Ζωής» οι κυρίες Βερεκενάρη, Πάρτσια και ο κ. Ανανιάδης). Ξεχωριστή, ήταν και δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ «Όλες για το παιχνίδι» στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου πραγματοποιήθηκαν ανοιχτές δράσεις, ψυχοκινητικά παιχνίδια και zumba! Η κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε αγωνιστικό χώρο με το γήπεδο τεχνητού χλοοτάπητα που τοποθετήθηκε επί τόπου και αυτός σε χώρο αναψυχής για δεκάδες κορίτσια! Στα ψυχοκινητικά παιχνίδια και στα παιχνίδια ελεύθερου ποδοσφαίρου που διήρκησαν σχεδόν τρεις ώρες, συμμετείχαν τα επιλεγμένα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Αντώνη Πριόνα κορίτσια από συλλόγους όλης της χώρας, τα οποία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο φεστιβάλ, οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Μέντεκα, αλλά και δεκάδες κοπέλες που προσήλθαν στην εκδήλωση! Το ποδοσφαιρικό πάρτι της πλατείας Αριστοτέλους παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Τεχνικός Διευθυντής Εθνικών Ομάδων Ζήσης Βρύζας, καθώς και ο Δ/ντης εκπαίδευσης της ΕΠΟ Θωμάς Μεταξάς. Η εξωστρεφής δράση της Ελληνική Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης έκλεισε με zumba για τα κορίτσια και με αναμνηστικά δώρα προς όλες!