Γρίφος για δυνατούς λύτες θα είναι ο καταρτισμός των ομίλων της φετινής Β’ ΕΠΣΕ. Αρκετές ομάδες φαίνεται να «μαζεύονται» στον κεντρικό όμιλο με τον βόρειο και τον νότιο, κυρίως, να θέλουν αρκετή ενίσχυση.

 • Συγκεκριμένα, στον βόρειο Όμιλο έχουμε τους Ακράτητο Κεχριών, Ατρόμητο Βασιλικών, Ταξιάρχη, Δόξα Προκοπίου, Ευβοϊκό Γουβών, Κήρινθο, Αρτεμησιακό, Ακαδημία Ιστιαίας, ΟΠΑ Αιδηψού, Αναγέννηση Μαντουδίου, Ερμής Πηλίου, που βρίσκονταν και πέρσι στον ίδιο όμιλο. Τον ο «νεοφώτιστο»  Άγιο Αιδηψού, ενώ άγνωστο είναι αν τελικά θα συμμετάσχει στην κατηγορία η ΑΕ Ιστιαίας, με την οποία μαζί φτάνουμε στον αριθμό 13. Αριθμός όχι ιδιαίτερα μεγάλος, αλλά ούτε και μικρός.
 • Στον κεντρικό όμιλο έχουμε…συνωστισμό ομάδων, που οι περισσότερες ανήκουν στον δήμο Χαλκιδέων:
   1. Οι «Βοιωτοί» (βοιωτική πλευρά Χαλκίδας): Απόλλων Παραλίας, Καλοχώρι/Παντείχι, Λουκίσια, Ερμήλιος και Αυλίδα (επιστρέφει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΕ, αν και φαίνεται πιθανό οι άνθρωποι της ομάδας να επιλέξουν να επιστρέψουν απ΄ την Γ΄ ΕΠΣΕ).
   2. Οι «Χαλκιδαίοι» (η μεγαλύτερη υποομάδα με πολλά ιστορικά σωματεία και τεράστιο πρόβλημα γηπεδικό): Ολυμπιακός Χ. και ΑΕΚ Χ. που υποβιβάστηκαν από την Α’ ΕΠΣΕ, Προποντίδα, Κεραυνός Χαλκίδας, Απόλλων Χ., ΑΕ Χαλκίδας, Κάνηθος, Αναγέννηση Ευρίπου και τα νεοφώτιστα Αλάτσατα.
   3. Οι «Ληλάντιοι» (είναι γραφτό της ποδοσφαιρικής τους μοίρας να κάνουν το δύσκολο ταξίδι για τον νότο): Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου, Αναγέννηση Αφρατίου, Μιαούλης Φύλλων και το νεοφώτιστο Ληλάντιο.
   4. Για το τέλος αφήσαμε του πιο μακρινούς «Μεσσάπειους/Δύρφιους»: εδώ συναντάμε την πρωταθλήτρια του νοτίου ομίλου της Γ΄ ΕΠΣΕ Θύελλα Κοντοδεσποτίου και τον σταθερό στην κατηγορία Άγιο Αθανάσιο, που στο παρελθόν έχει ταξιδέψει στον μακρινό νότο.

Η ποδοσφαιρική «σούμα» μας δίνει τον αριθμό 20 και είναι αυτός που δημιουργεί προβλήματα και ερωτηματικά και «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες. Σημαντικότερος «βραχνάς» το γηπεδικό, αλλά εξίσου δύσκολο να απαντηθεί είναι και το ποιος θα πάει στον νότο και αν χρειαστεί και στον βορρά.

   • Πάμε να δούμε και τους νότιους εκεί είναι ποιο ξεκάθαρα τα πράγματα απλά είναι πολύ λίγες οι ομάδες που τον αποτελούνται είναι οι εξής: Καταρχάς τα Κόσκινα (που όμως η συμμετοχή τους στην Β΄ ΕΠΣΕ έχει ερωτηματικό), οι παραμένουσες ομάδες στην κατηγορία (Αμαρυνθιακός, Σκύρος, Άρης Αγ. Ιωάννη, Κάρυστος, Άγιος Λουκάς, Κονίστρες, Δύστος, Νηλέας Νεοχωρίου, Μαρμάρι), συν τον Αιγέα Πετριών που πήρε την άνοδο από τα μπαράζ. Αν αθροίσουμε όλες τις ομάδες που προηγήθηκαν στην παράγραφο, βρίσκουμε τον αριθμό 11, κάτι που κάνει την ανάγκη για συμπλήρωση του ομίλου, με ομάδες απ΄ τον κεντρικό επιτακτική.

Συγκεντρωτικά λοιπόν, έχουμε να κάνουμε λοιπόν με 44 ομάδες που πρέπει να χωριστούν σε τρεις ομίλους και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ο χωρισμός τους είναι ένας γρίφος δύσκολος που πρέπει να λύσει η ΕΠΣΕ σκεπτόμενη τα γεωγραφικά κριτήρια, τις μετακινήσεις, αλλά και την δυναμική του πρωταθλήματος, που είναι σε φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια, με την οικονομική κρίση στην χώρα να έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό και την κατηγορία αυτή.