Έγιναν και οι 2οι αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Εύβοιας ‘’Σπύρος Δαριβέρης’’!
Όπως αναμενόταν τα δύο φαβορί πέρασαν, στον τελικό, έτσι στην Κυριακή (07 Μαΐου) στο Στάδιο Χαλκίδας, θα αναμετρηθούν, ο πρωταθλητής Εύβοιας 2022-23, ΑΟ Ν. Αρτάκης και ο 2αθλητής του φετινού πρωταθλήματος, Αμαρυνθιακός!
Χωρίς αμφιβολία ένας μεγάλος τελικός  που θα σημάνει συναγερμό στον φίλαθλο κόσμο της Εύβοιας, για να τον παρακολουθήσει…
*ΕΡΜΗΛΙΟΣ-ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ…1-7: Η πρόκριση στο ζευγάρι αυτό είχε ουσιαστικά κριθεί από τον 1ο αγώνα στο ‘’Ν. Κίλιμπας’’, όπου οι πρωταθλητές είχαν κερδίσει με 6-0 και ο επαναληπτικός αγώνας, είχε απλά διαδικαστικό χαρακτήρα!
Επίδειξη δύναμης από τον ΑΟΝΑ που πέτυχε, ακόμα μια νίκη και μάλιστα με το εντυπωσιακό 7-1! Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Δροσιάς!
Τα γκολ:
13’ Λούκας 0-1, 14’ Κανάνι 0-2, 17’ Κουτρόπουλος 0-3, 39’ Καρλατήρας 0-4, 45’ Χατζηστάμου 0-5, 50’ Λούκας 0-6, 83’ Τσούπρος 0-7, για τον Ρμήλιο σκόραρε στο 89’ ο Αντωνάκης 1-7!
Διαιτητής: Μάριος Πόγκας, βοηθοί: Κώστας Δάλλας και Γιώργος Ρούσσης.

ΕΡΜΗΛΙΟΣ (Δημήτρης Ερμήλιος): Πρέντσι, Ε. Αντωνάκης, Καπατσούλιας, Γ. Μπουρνάζος, Μπανάσης, Δεληγιάννης (57′ Αντωνόπουλος), Γ. Μπασινάς (21′ Φτούλης, 59′ Θεοδώρου), Αγ. Καλαμάρας (46′ Μαρίνης), Φωτιάδης (46′ Βοϊλάκης), Πέντσιος, Παλπάνης.

ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ (Γιάννης Καρβέλης): Ανδρούτσος, Ζουρμπουλής, Καρλατήρας, Στασινόπουλος (46′ Ρεπετσάς), Κουτρόπουλος, Χαλιώτης, Κανάνι (17′ Χατζηστάμου, 62′ Τόρα), Σιαράπης (62′ Τσούπρος), Λούκας, Ζαχαρόπουλος (46′ Ταυταρίδης), Σεϊνταράσι.

*ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ-ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ 2-2: Απρόσμενη εξέλιξη είχε το παιχνίδι στο Στάδιο Αμαρύνθου, όπου ο Αμαρυνθιακός, με τον ‘’αέρα’’ από την νίκη με 0-1, στο πρώτο παιχνίδι, υποδέχτηκε στην ρεβάνς την Αιδηψό! Όλοι αναέμεναν μια άνετη πρόκριση για τους γηπεδούχους, που όμως ‘’τα χρειάστηκαν’’!
Μόλις στο 7’ οι ‘’Βόρειοι’’ αιφνιδίασαν, τους γηπεδούχους και με τον Γιάν. Σουλιάδη, που πήρε θαυμάσια μπαλιά, από τον Τίτο Μπιμπάϊ, κάνοντας το 0-1!
Έξη λεπτά αργότερα (13’), ο Ηλ. Δήμου έφερε το παιχνίδι στα ίσια, 1-1!
Πίεσαν οι γηπεδούχοι, όμως η καλά οργανωμένη άμυνα της Αιδηψού, ‘’άντεξε’’ την πίεση αυτή!
Πολύ μεγάλη ευκαιρία, για τον Αμαρυνθιακό στο 60’ όταν ο Βεζυρτζόγλου, από την άσπρη βούλα, του πέναλτι, δεν μπόρεσε να νικήσει το Μέλ. Μπιμπαϊ, που απέκρουσε εντυπωσιακά!
Νέα ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους, όταν στο 72’ σε αντεπίθεση, ο Τίτο Μπιμπάϊ, έκανε το 1-2!
Παρά την ασφυκτική πίεση οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν ‘’δίκτυα’’!
Στο 87’ από μπαλιά του Τσάλλα, ο Βεζυρτζόγλου, έκανε την προβολή και η μπάλα, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε!
Η λύτρωση για τον Αμαρυνθιακό, ήρθε στο 90+4’, από τον Π. Λ. Σκριβάνο, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και 2-2, τελικό αποτέλεσμα!
Με αυτό τον περιπετειώδη λοιπόν τρόπο ο Αμαρυνθιακός πέρασε στον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει τον μεγάλο του φετινό αντίπαλο τον ΑΟ Ν. Αρτάκης!
Διαιτητής Σάκης Παπακυριάκος, με βοηθούς τους Γιάννη Ντόβολη και Γιώργο Κοντογιαννίδη.

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ (Πέτρος Ζουρούδης): Φαλαγγίτης, Δ. Τσούτσης, Μπαλαμπάνης, Τσολάκος (67′ λ.τρ. Π.Λ. Σκριβάνος), Μπατζέλης, Σελ. Μυρτέζα, Π.Δ. Σκριβάνος (61′ Βεσέλι), Σπυράκης (46′ Κοτρογιάννης), Βεζιρτζόγλου (95′ Τύρπος), Ηλ. Δήμου, Κοτόφ (46′ Τσάλλα).

ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΣ (Αναγνώστου-Δημητρίου): Μελ. Μπιμπάι, Καρατζούδης, Αναστασιάδης, Ερεν. Γιουκάι, Γάσπαρης, Σούμπασης, Μαρ. Σουλιάδης (88′ Μαυροζούμης), Γιαν. Σουλιάδης, Φώτου, Τίτο Μπιμπάι, Καραγκούνης.