Με την ευκαιρία της αναφοράς μας στην ομάδα του Ευβοϊκού Γουβών, σχετικά με το θέμα του προπονητή (σε συζητήσεις προχωρημένες με τον Γιώργο Δημητρίου), που θ’ αναλάβει τις τύχες της ομάδας, μετά την επάνοδο στην Α’ ΕΠΣΕ, στον ιστότοπο της ομάδας στο F/B, ″ανακαλύψαμε″ την ιστορικότερη και ίσως πιο μεγάλη στιγμή του Ευβοϊκού, από την 10ετία του 1980-90, όταν και πρωταγωνιστούσε στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο!

Τα πανηγύρια παικτών και παραγόντων του Ευβοϊκού Γουβών, για την κατάκτηση του Κυπέλλου Εύβοιας το 1988! Στο άκρο δεξιά, με 2-3 πιτσιρικάδες διακρίνεται ο βιρτουόζος Θανάσης Σελίμης, ενώ όρθιος πρώτος από δεξιά ο εμβληματικός αρχηγός Γιάννης Ευσταθίου και στην κάτω σειρά 2ος από δεξιά ο χαλκέντερος αμυντικός, αείμνηστος Στάθης Ανέστης...

Ήταν βέβαια μεγάλη επιτυχία η κατάκτηση του τίτλου στον 1ο όμιλο (από τους 3) της Α’ ΕΠΣΕ (στα μπαράζ δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για την Δ’ Εθνική), όμως η κορυφαία στιγμή ήταν ο τελικός Κυπέλλου Εύβοιας του 1988, στο Εθνικό (τότε) Στάδιο Χαλκίδας, με αντίπαλο την ομάδα-έκπληξη (τότε) του θεσμού, Νηλέα Νεοχωρίου! Η ομάδα της Βόρειας Εύβοιας, κατέκτησε το Κύπελλο Εύβοιας κερδίζοντας με 3-1!

*Εδώ να σημειώσουμε ότι ήταν η 2η συμμετοχή του Ευβοϊκού Γουβών σε τελικό Κυπέλλου Εύβοιας, είχε προηγηθεί ο τελικός του 1986, όπου είχε την ατυχία να πέσει πάνω, στον κυρίαρχο της διοργάνωσης και πανίσχυρο τότε Ολυμπιακό Χαλκίδας (πρωταθλητής τότε στον 2ο όμιλο της Δ’ Εθνικής και άνοδος στην Γ’) και η βαριά, οπωσδήποτε, ήττα με 5-1!

*δείτε εδώ το σχετικό βίντεο από τον αγώνα, ένα βίντεο φυσικά ερασιτεχνικό και με τα τεχνικά δεδομένα της εποχής:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: https://youtu.be/dOSTrNL-97o