Για την 2η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου του 5ου ομίλου της Γ’ Ε.Π.Σ.Ε στο γήπεδο του Πάλιουρα η Αναγέννηση Πάλιουρα και ο Ρωμαϊκός με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 0-2 και να πετυχαίνουν σημαντική εκτός έδρας νίκη που τον εδραιώνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ήτανε ένα παιχνίδι όπου είχε αρκετά ένταση δυνατά μαρκαρίσματα. Σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων με την κατοχή μπάλας και δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις προς τα αντίπαλα καρέ, στον αντίποδα ο Ρωμαϊκός προσπάθησε να κλείσει τους χώρους και να περιορίσει τους κινδύνους προς τα καρέ του και να χτυπήσει στην στιγμή του. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος πραγματικός για τους γηπεδούχους δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ρωμαϊκός στην μοναδική του επικίνδυνη στιγμή βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με μια ανατροπή και μια εκτέλεση πέναλτι, και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους στην μία τους ευκαιρία να πάνε μπροστά στο σκορ απέναντι στην Αναγέννηση Πάλιουρα που έχασε αρκετές ευκαιρίες αλλά τον δρόμο προς τα δίχτυα δεν το βρήκε.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε με την Αναγέννηση Πάλιουρα να έχει ναι μεν την κατοχή μπάλας αλλά να μην μπορεί να απειλήσει επιθετικά όπως στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Ρωμαϊκό να εμφανίζεται ποιο θαρραλέος επιθετικά και να σκοράρει αλλά να δημιουργεί και επικίνδυνες καταστάσεις προς τα καρέ του Μούσα. Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές.

Η Αναγέννηση Πάλιουρα έχει πολλά παράπονα από την διαιτητική τριάδα του αγώνα Βελέντζα – Ρουμπή και Τσιφλάκο για τον μη καταλογισμό πέναλτι για την αποβολή που έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές αλλά και ότι δεν τιμωρήθηκε το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων από τον διαιτητή Βελέντζα.

Με το τέλος του αγώνα η Αναγέννηση Πάλιουρα προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

Ήτανε μια πολύ ωραία μέρα για ποδόσφαιρο με γεμάτο γήπεδο αλλά για ακόμα φορά το παιχνίδι δεν κρίθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Η διαιτητική τριάδα κατάφερε να χαλάσει την ατμόσφαιρα και να αδειάσει το γήπεδο με τις λάθος αποφάσεις τους και να μην αφήνει το αποτέλεσμα να το κρίνουν οι ποδοσφαιριστές αλλά οι σφυρίχτρες. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ρωμαϊκού για αυτή την νίκη, αλλά ακόμα πιο πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας όπου και με αυτές τις συνθήκες ήταν κύριοι και ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος. Συνεχίζουμε με τον επόμενο αγώνα όπου ελπίζουμε να δούμε ποδόσφαιρο στο γήπεδο και όχι ποδόσφαιρου καφενείου. Αναφέρουμε δημόσια ότι ο Σύνδεσμός διαιτητών Ευβοίας θα πρέπει να λάβει τα ανάλογα μέτρα και να προωθήσει το ποδόσφαιρο στα γήπεδα. Ελπίζουμε και η Ε.Π.Σ.Ε να κάνει τις ανάλογες προσπάθειες και να οργανώσει το ποδόσφαιρο προς το καλύτερο.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

30′ 0-1 ΓΚΟΛ! Ο Γ.Λιατίφης βρέθηκε μέσα στην περιοχή δέχτηκε το μαρκάρισμα από τον Τζέγκα ο διαιτητής Βελέντζας καταλόγισε το σημείο του πέναλτι. Πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Παν. Λιατίφης που έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μούσα και άνοιξε το σκορ.

80′ 0-2 ΓΚΟΛ! Ο Γ.Λιατίφης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

5′ Σουτ του Βαγγ. Ευσταθίου από το ύψος της περιοχής η μπάλα θα βρει πάνω στα σώματα.

8′ Κόρνερ του Μιχαήλ από αριστερά η κεφαλιά του Σταθαρά η μπάλα δίπλα από την εστία.

18′ Ο Βλάχος θα κάνει την μπαλιά για τον Κουρκουλή το σουτ μέσα από την περιοχή ο Παν. Κατσαρής μπλόκαρε την μπάλα.

24′ Ο Κανάνι έξω από την μεγάλη περιοχή το σουτ η μπάλα θα φύγει ελάχιστα έξω από το οριζόντιο δοκάρι.

28′ Ο Κανάνι από την μικρή περιοχή θα γυρίσει την μπάλα στον επερχόμενο Κουρκουλή το σουτ που έκανε η μπάλα πέρασε άουτ.

34′ Ο Ν.Ευσταθίου θα κάνει την κεφαλιά πάσα για τον Βλάχο ο οποίος από πλεονεκτική θέση από την μικρή περιοχή θα σουτάρει και ο Π.Κατσαρής με απίθανη επέμβαση έδιωξε την μπάλα.

44′ Ο Βλάχος θα κάνει την μπαλιά για τον Β.Ευσταθίου το σουτ που θα κάνει από το ύψος της περιοχής η μπάλα θα περάσει ελάχιστα πάνω από την εστία.

45+4′ Ο Χρ. Μήτρου ξέφυγε προς την αντίπαλη περιοχή κέρδισε την κόντρα από τον Τζένγκα είδε τον Μούσα εκτός εστίας έκανε και το σουτ η μπάλα άουτ.

55′ Η Αναγέννηση Πάλιουρα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι όταν από συνεργασία Β.Τσώκου και Κανάνι ο τελευταίος έκανε το σουτ με την μπάλα να διαμαρτύρονται ότι βρήκε σε χέρι αμυνόμενου.

57′ Με 10 παίχτες η Αναγέννηση Πάλιουρα λόγω αποβολής του Βλάχου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

61′ Ο Σ.Μήτρου μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

63′ Ο Γ.Λιατίφης από αριστερά έκανε ωραία ενέργεια και την σέντρα ο Γ. Νικολάου το σουτ μέσα από την περιοχή ο Μούσα με εκπληκτική επέμβαση έδιωξε την μπάλα.

82′ Ο Ν.Ευσταθίου από αριστερά εκτέλεσε το κόρνερ η κεφαλιά του Χασάναγα μέσα από την περιοχή η μπάλα πάνω από την εστία.

86′ Με 10 παίχτες ο Ρωμαϊκός λόγω αποβολής του Γ.Λιατίφη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

91′ Σουτ του Σ.Μήτρου από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Μούσα μπλόκαρε την μπάλα.

Διαιτητές: Βασίλης Βελέντζας – Σταύρος Ρουμπής – Προκόπης Τσιφλάκος.

Αναγέννηση Πάλιουρα(Παναγιώτης Μπερμπάτης): Μούσα, Κομποθανάσης, Τζέγκα, Σταθαράς, Θ. Τσώκος(77′ Παπασωτηρίου), Βλάχος, Κανάνι, Ν.Ευσταθίου(46′ Τσιμπός), Κουρκουλής(53′ Β.Τσώκος), Μιχαήλ, Β.Ευσταθίου(77′ Χασάναγας).

Ρωμαϊκός(Νίκος Μήτρου): Παν. Κατσαρής, Καλαμιώτης Ιωαν., Καλαμιώτης Χρ., Χρ. Νικολάου(59′ Γιωρ. Μήτρου), Στ. Κατσαρής, Γ.Νικολάου, Δημ. Νικολάου, Παν. Λιατίφης, Λουκάς(46′ Σ.Μήτρου), Χρ. Μήτρου(46′ Δημ. Μήτρου), Γ.Λιατίφης.