Ο ΑΟΝ.Αρτάκης πραγματοποίησε την καλύτερη του πορεία στις εθνικές κατηγορίες και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μέχρι τώρα με την 2η θέση που κατέλαβε στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής χάνοντας το πρωτάθλημα στο νήμα από τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου την πρώτοτελευταια αγωνιστική.

Οι ερυθροκίτρινοι με τον Δημήτρη Μαγκαφίνη στην τεχνική ηγεσία δημιούργησαν μια ομάδα που εκτός από αποτελέσματα έπαιξε και σπουδαίο ποδόσφαιρο καθ’ όλη την χρονιά φτάνοντας σε πολύ μεγάλες και ιστορικές νίκες όπως των Τρικάλων, του Πιερικού, της Ζακύνθου, της ΑναγέννησηςΆρτας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Βαγιάννης σε συνεργασία με τον προπονητή Δημήτρη Μαγκαφίνη δημιούργησαν ένα πολύ ισχυρό ρόστερ ποιοτικό αλλά και σε εμπειρίες από τις εθνικές κατηγορίες, έτσι στον ΑΟΝΑ αγωνίστηκαν ποδοσφαιριστές όπως οι Σπηλιώτης, Ρέντζας, Λάμπρου, Μπιμπισίδης, Παυλίδης, Ιορδανίδης, Μουζάκης, Γερογιάννης, Μεταξάς, Μερτύρης, Παπαδάκης. Και μαζί με τους ποδοσφαιριστές που βοήθησαν την ομάδα να ανέβει και πάλι στην Γ’ Εθνική τους Στασινόπουλο, Τσούπρο, Ντελέκο, Ντουμάνη, Χατζηστάμου, Ταυταρίδη και να προσθέσουν παιδιά που το μέλλον τους ανήκει Ζαχαράκη, Βελή, Κωνσταντάρας.

Ο ΑΟΝ.Αρτάκης από την αρχή του περσινού μαραθωνίου για το πρωτάθλημα το έδειξε και το φώναξε δυνατά ότι θέλει να το πάει μέχρι τέλους και να διεκδικήσει τον τίτλο και την άνοδο και έστειλε από εξ’ αρχής ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους ότι μετά τον υποβιβασμό του την χρονιά 2021-2022 επέστρεψε πολύ πιο δυνατός και πιο ισχυρός από τότε.

Η ομάδα της Αρτάκης κλήθηκε να τα βάλει με 3 ομάδες της Κατερίνης, τον Πιερικό, τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου και τον Σβορώνο σε αυτή την μάχη τίτλου που κράτησε έως το τέλος.

Ο ΑΟΝΑ με όπλο την έδρα του απόρθητο φρούριο αήττητη πορεία εντός έδρας με 14 νίκες και 3 ισοπαλίες και καμιά ήττα κυνήγησε το όνειρο προς την Β’ Εθνική που βάσει της εικόνας και της εμφάνισης μόνο με όνειρο δεν έμοιαζε.

Στο πρώτο μισό της σεζόν ο ΑΟΝΑ παρουσίασε μια μικρή ασυνέπεια στο να μην μπορεί να κερδίζει εκτός έδρας καθώς ενώ εντός έδρας ήταν αλάνθαστος κερδίζοντας Πιερικό, Τρίκαλα, Ζάκυνθο, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει μείνει πίσω 8 βαθμούς από την κορυφή.

Πολλοί βιάστηκαν να προ εξοφλήσουν ότι η υπόθεση πρωτάθλημα τελείωσε για τον ΑΟΝΑ μετά την βαριά ήττα εκτός έδρας με 4-1 ΑΕ.Λευκίμης. Η ομάδα του ΑΟΝΑ κάνοντας ένα απίθανο comeback μια απίθανη επιστροφή στο δεύτερο μισό κάνοντας κυριολεκτικά το απόλυτο των νικών στο δεύτερο γύρο κατάφερε να επιτυχεί μεγάλες νίκες εντός και εκτός έδρας αφού κέρδισε ομάδες όπως ήταν ο Πιερικός, ο Εορδαικος, η Καστοριά η Αναγέννηση Άρτας, τα Τρίκαλα, την Ζάκυνθο ομάδες με ιστορία από τις εθνικές κατηγορίες και την Γ’ Εθνική.

Ο ΑΟΝΑ το κυνήγησε μέχρι τέλους και βρισκόταν στο -1 την πρώτοτελευταια αγωνιστική του πρωταθλήματος έναν βαθμό πίσω από τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου στο κατάμεστο ” Νίκος Κίλιμπας” ήθελε μόνο την νίκη για να γράψει ιστορία κατακτώντας τον τίτλο και την άνοδο στην Super League2.

Η Αρτάκη είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε έναν κακό διαιτητή τον Κουκούλα από τον σύνδεσμο διαιτητών ΕΠΣ.Λέσβου αφού με τις αποφάσεις του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού με ένα πραγματικό χειρουργείο εις βάρος του ΑΟΝΑ με αποφάσεις που σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Ο ΑΟΝΑ προσπάθησε μέχρι το τελευταίο λεπτό αλλά το ισόπαλο 1-1 έδωσε στην ομάδα του Νέου Κεραμιδίου την άνοδο στην Super League2 και να αφήνει τους ερυθροκίτρινους με μια γλυκό πικρή γεύση για την μέχρι τώρα πορεία τους ο Χατζηστάμου θα μπορούσε να είχε γίνει ο χρυσός ήρωας αλλά το πλασέ του έγλυψε το κάθετο δοκάρι και έφυγε βασανιστικά έξω η μπάλα.

Μέσα σε αυτή την ποδοσφαιρική χρονιά 2023-2024 ο ΑΟΝ.Αρτάκης εκτός της δεύτερης θέσης που κατέκτησε στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής καθώς συγκέντρωσε 76 βαθμούς με απολογισμό 23 νίκες 7 ισοπαλίες 4 ήττες και γκολ 62-19. Έφτασε στην κατάκτηση του 3ου σερί τροπαίου κυπέλλου Εύβοιας αφού στον μεγάλο τελικό κέρδισε με 5-0 την Αιδηψό και κατέκτησε το κύπελλο Ευβοίας.

Μπορεί τελικά να μην κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Β’ Εθνική αλλά για όλη την Εύβοια είναι πρωταθλητές στις καρδιές όλων με μια εξαιρετική πορεία που δείχνει να έχει και συνέχεια αφού στόχος είναι η άνοδος στην Super League2.

Από αυτούς που δεν έλειψαν σχεδόν καθόλου και ήταν οι στυλοβάτες και άκρο γωνίαιοί λίθοι του ΑΟΝΑ ήταν ο αρχηγός και ένας από τους ηγέτες της ομάδας Δημήτρης Στασινόπουλος αφού ήταν πολύ καθοριστικός και επιδραστικος για ακόμα μια χρονιά για την ομάδα του, τον ακολούθησαν οι Τσούπρος, Παπαδάκης, Σπηλιώτης, Ντουμάνης, Μπιμπισίδης, Ταυταρίδης, Σαλπιγγίδης, Ιορδανίδης αλλά και ο Παυλίδης που πέτυχε σημαντικά τέρματα από τον Γενάρη και έκτοτε που εντάχθηκε στην ομάδα.

Στον ΑΟΝΑ υπήρχε και ένας ποδοσφαιριστής που στάθηκε πολύ άτυχος και δεν μπόρεσε να βοηθήσει και ήταν ο επιθετικός Γιώργος Τσόφλιος ο οποίος υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον αγώνα με την Θύελλα Κατσίκας που τον κράτησε μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για πάνω από 6 μήνες.

Η νέα χρονιά που έρχεται για τον ΑΟΝΑ ο στόχος ο ίδιος υψηλός που δεν είναι άλλος από την διεκδίκηση και την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Γ’ Εθνική και την άνοδο στην Super League2.

Θα υπάρχουν και αλλαγές έτσι ο Δημήτρης Μαγκαφίνης αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας πηγαίνοντας στην Αναγέννηση Άρτας και την θέση του πήρε ο Γιώργος Κούτσης ένας προπονητής με σπουδαία καριέρα από τους πάγκους ομάδων Super League2 και Γ’Εθνικής εκτός αυτού από το ρόστερ μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει ο Ιορδανίδης, ο Μουζάκης και έχουν έρθει οι Καλλέργης, Διονυσσόοπουλος, Μάκης και Κώστας Τσεκούρας, ο Παπαγγελής.

Ενώ έχουν ανανεώσει έως τώρα οι Στασινόπουλος, Τσούπρος, Ντουμάνης, Παπαδάκης, Σπηλιώτης, Λάμπρου.

Ο στόχος δεν αλλάζει και είναι ένας πρωταγωνιστικός και υψηλός με την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Super League2 να κάνει πράξη ότι δεν κατάφερε κατά την περσινή χρονιά και να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στο κύπελλο Ελλάδος και να διατηρήσει τα σκήπτρα για 4η συνεχή χρονιά του κυπέλλου Εύβοιας.