Ο ΑΟ.Χαλκίς την φετινή χρονιά αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει, επτάψυχος από ατσάλι και με αντεπίθεση διαρκείας στον δεύτερο γύρο κατάφερε να φτάσει στην εξασφάλιση της παραμονής ευελπιστώντας την νέα χρονιά και στο μέλλον σε καλύτερες μέρες για τον ιστορικό σύλλογο αφήνοντας πίσω τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα.

Για ακόμα ένα καλοκαίρι όπως ήταν το περσινό για τους ”Νερατζούρι ” αποδείχτηκε θερμό όσον αφορά τα διοικητικά μετά από τόσες άκαρπες γενικές συνελεύσεις που είχαν γίνει και το μέλλον στο στρατόπεδο του ΑΟ.Χαλκίς προβλεπόταν δυσοίωνο και μη συμμετοχή στο πρωτάθλημα έμοιαζε πιο υπαρκτή από ποτέ.

Ο Νίκος Ρόγκας σήκωσε ανάστημα θέλοντας να σταματήσει όλο αυτό και βγαίνοντας μπροστά, δημιούργησε ένα διοικητικό σχήμα προκειμένου ο ΑΟ.Χαλκίς να ξεκολλήσει από τον γκρεμό και τα βράχια. Διότι όταν οι άλλες ομάδες ξεκινούσαν προετοιμασία και προχωρούσαν στην ενίσχυση του ρόστερ ο ΑΟ.Χαλκίς ακόμα δεν είχε διοίκηση να τρέξει την ομάδα διοικητικά και αγωνιστικά.

Στο δύσκολο αυτό εγχείρημα εν προκειμένω οι ”Νερατζούρι” να μείνουν όρθιοι τα κλειδιά της τεχνικής ηγεσίας ανέλαβε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής Βαγγέλης Τόγιας η δημιουργία του ρόστερ ήταν πραγματικός δύσκολος αλγόριθμος.

Η διοίκηση και ο προπονητής Βαγγέλης Τόγιας δημιούργησαν ένα ρόστερ την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά το οποίο οι αδυναμίες ήταν εμφανές και χτυπητές, αλλά σε αυτή την κατάσταση που είχε περιέλθει ο ΑΟ.Χαλκίς ένα βήμα πριν το απόλυτο τέλμα, ο στόχος ήταν ένας να μείνει ζωντανός και να παλέψει με ότι όπλα είχε στην διάθεση του.

Στο πρωτάθλημα ο ΑΟ.Χαλκίς προσπάθησε να φανεί όσο πιο αξιοπρεπώς μπορούσε στον πρώτο γύρο σε πολλά παιχνίδια ήταν μαχητικός, ανταγωνιστικός αλλά δεν μπορούσε να σταυρώσει τρίποντο, και βρισκόταν συνεχώς καθηλωμένος στην ζώνη του υποβιβασμού με το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα να εφιαλτικό και μέχρι τον Νοέμβριο να γνωρίζει βαριές ήττες.

Από τον Δεκέμβριο και μετά το παιχνίδι με τον Ταμυναϊκό αποτέλεσε την απαρχή ώστε ο ΑΟ.Χαλκίς να ξεκινήσει την αντεπίθεση του που θα τον ξεκολλήσει από την ζώνη του υποβιβασμού και να φτάσει στον στόχο της παραμονής. Η ισοπαλία 0-0 με την ομάδα του Αλιβερίου αποτέλεσε το έναυσμα την ένεση το καύσιμο που έψαχναν όλοι στο στρατόπεδο των ”Νερατζούρι ” , κατάφερε να αποσπάσει 4 σημαντικές ισοπαλίες που εν τέλει αποδείχτηκαν πολύτιμες προκειμένου να καταφέρει τον στόχο της παραμονής.

Η ήττα όμως από την Ιστιαία με 0-1 προκάλεσε λαϊκά δικαστήρια στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας βλέποντας οι φίλαθλοι του συλλόγου ότι μπορεί να αποδειχτεί με ήττα υποβιβασμό. Η εντός έδρας ήττα δημιούργησε εξελίξεις στο στρατόπεδο του ΑΟ.Χαλκίς, ο Βαγγέλης Τόγιας παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου την θέση αυτή ανέλαβε ο Τάσος Ταυταρίδης, από την άλλη ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος των Αβαντίδων Στέφανος Σωτηρίου βγήκε μπροστά και σύνδραμε οικονομικά προχωρώντας στην απόκτηση του μέσου Ηλία Κολώνια και η διοίκηση του ΑΟ.Χαλκίς ολοκλήρωσε την μεταγραφή του επιθετικού Γιάννη Μπινιάκου,  για να έχουν προηγηθεί δύο ακόμα μεταγραφές των Τζάβρα και Παλαιολόγου.

Ουσιαστικά αυτές οι 4 κινήσεις διορθώθηκε η ανορθογραφία που υπήρχε στο ρόστερ της ομάδας με κενά που υπήρχαν οι 4 ποδοσφαιριστές πρόσθεσαν εμπειρία και ποιότητα σε άμυνα, μεσαία γραμμή και επίθεση και ο ΑΟ.Χαλκίς ξεκίνησε την μεγάλη αντεπίθεση διαρκείας στον δεύτερο γύρο προκειμένου να φτάσει στην παραμονή.

Το ματς στον Βούρκο στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου με την Προποντίδα στο τοπικό ντέρμπι ήταν το εφαλτήριο της μεγάλης αντεπίθεσης οι ”Νερατζούρι” παίζοντας σαν λιοντάρια κατάφεραν να πάρουν ισοπαλία που ήταν σα νίκη, έρχεται μια φυσιολογική ήττα από τον Αμαρυνθιακό. Και στις αρχές του Φλεβάρη έρχεται η μεγάλη νίκη θρίαμβος με 5-0 επί του Μαρμαρίου, ο ΑΟ.Χαλκίς όχι απλώς δεν στέλνει μήνυμα ότι είναι εδώ το δείχνει και στην πράξη η νίκη αυτή θα τον αρχίζει να τον βγάζει από την επικίνδυνη ζώνη, για να έρθει μια εβδομάδα αργότερα ένα σπουδαίο διπλό εκτός έδρας με τον Σταυρό με πολύ σπουδαία εμφάνιση. Ο ΑΟ.Χαλκίς όχι απλά δεν έχει σφυγμό έχει βρει οξυγόνο να ξεκολλήσει από τον βυθό.

Με το Μαντούδι έρχεται η τελευταία του ήττα στο πρωτάθλημα όντας στις λεπτομέρειες και από εκείνο το σημείο και μετά ο ΑΟ.Χαλκίς κάνει ένα απίθανο και εντυπωσιακό και αήττητο ντεμαράζ 9 αγώνων χωρίς ήττα ευρισκόμενος στο καλύτερο σημείο στην καλύτερη φάση αγωνιστικά της σεζόν. Αυτό το εντυπωσιακό αήττητο δίμηνο χωρίς ήττα από τον Φλεβάρη έως το τέλος Απριλίου θα είναι ουσιαστικά αυτό που θα τον φτάσει και στην εξασφάλιση της παραμονής στην μεγάλη κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.

Καταφέρνει να φτάσει σε πολύ σπουδαίες νίκες επί των Αιδηψού και Μακρυκάπας να πάρει σημαντικές ισοπαλίες με Δροσιά και Ταμυναϊκό και να φτάσει στην επίτευξη του στόχου της παραμονής.

Οι Γιάννης Μπινιάκος, Ηλίας Κολώνιας και Κώστας Τζάβρας μπορεί να ήρθαν στον σύλλογο για 4 μήνες αλλά ήταν αρκετό για να μείνουν πολύ επιδραστικοί καταλυτικοί και πολύ σημαντικοί για την ομάδα για να δώσουν όλα αυτά που έλειπαν από την ομάδα και να προσθέσουν ποιότητα εμπειρία και ο ΑΟ.Χαλκίς να αλλάξει ρότα και εικόνα.

Ο ΑΟ.Χαλκίς όχι απλώς δεν έμεινε ζωντανός όχι απλώς δεν κρατήθηκε όρθιος άντεξε και κατάφερε να φτάσει στην παραμονή της κατηγορίας κάτι που στην αρχή έμοιαζε με άθλο με υπέρβαση, τους ”Νερατζούρι” δεν πρέπει να τους ξεγράφεις ποτέ.

Η νέα χρονιά που έρχεται για τον ΑΟ.Χαλκίς μετά την διοικητική σταθερότητα και αξιοπιστία που απέκτησε πρέπει να κάνει αργά και σταθερά βήματα προς την κορυφή αφήνοντας πίσω τα χρόνια προβλήματα που τον ταλάνιζαν επί χρόνια. Και πρέπει να καταλάβουν ότι μπαίνει για να αναλάβει τον ΑΟ.Χαλκίς και να ασχοληθεί διοικητικά με τον σύλλογο δεν πρέπει να αποτελεί τροχοπέδι για τα δικά του συμφέροντα. Ο ΑΟ.Χαλκίς δεν είναι τροχοπέδι κανενός διοκητικά ασχολείσαι γιατί θέλεις να κάνει βήματα μπροστά και καθαρά η ομάδα όσοι έχουν άλλα συμφέροντα και σκοπούς ας παραμείνουν στην άκρη.

Το επιθετικό βάρος στο σκοράρισμα την φετινή χρονιά στον ΑΟ.Χαλκίς σήκωσαν οι  Γιάννης Μπινιάκος 12 τέρματα Πάρης Λάζρι με 6 τέρματα και Κώστας Δούκας με 4 τέρματα.

Αυτοί που τράβηξαν το αγωνιστικό κουπί με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής μέσα στην χρονιά ήταν οι: Ανυφαντής, Γαλλής, Σαρρής, Αλ. Πατσιαβούρας και Αγγελάκης.

Ο ΑΟ.Χαλκίς τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας συγκεντρώνοντας 42 βαθμούς με απολογισμό 10 νίκες 12 ισοπαλίες 8 ήττες και γκολ 46-39.