Ο ιστορικός Απόλλων Ερέτριας τα χρειάστηκε όμως κατάφερε για 2η σερί χρονιά στο ” παραπέντε” και με την ψυχή στο στόμα να σώσει την παρτίδα και έτσι την νέα χρονιά να βρίσκεται και πάλι στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε.

Πέρυσι την πρωτοτελευταία αγωνιστική εξασφάλισε την παραμονή στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε νικώντας το Αυλωνάρι με 2-1 φέτος και πάλι τα χρειάστηκε το σενάριο επαναλήφθηκε και πάλι και αυτό την πρωτοτελευταία αγωνιστική αυτή την φορά ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον ΑΟ.Χαλκίς αλλά εξασφάλισε και πάλι την παραμονή με την μη νίκη του Μαρμαρίου επί του Σταυρού που ήρθε ισόπαλο με 1-1.

Είναι σίγουρα δύο πολύ δύσκολες χρονιές για τον ιστορικό Απόλλων Ερέτριας που θέλουν να ξεχάσουν και τις δύο φορές πέρυσι και φέτος βρέθηκαν στα σχοινιά και κατάφεραν να βρουν την λύση και να σώσουν την παρτίδα αλλά αν βρεθούν και πάλι 3η χρονιά στο ίδιο έργο θεατές ίσως αποδειχτεί 3η και φαρμακερή και μοιραία.

Γιατί η θέση του Απόλλων Ερέτριας δεν είναι για να παλεύει να σώσει την κατηγορία αλλά είναι να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και να πρωταγωνιστεί. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η πορεία του Απόλλων είναι συνεχώς και πτωτική και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Και στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ.Ε δεν κατάφερε να ξεφύγει από την μετριότητα καθώς στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα μόλις πάνω ακριβώς από την επικίνδυνη ζώνη.

Το περσινό καλοκαίρι που μας πέρασε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Μπασινάς με τις κινήσεις στο έμψυχο δυναμικό προσπάθησε ώστε ο Απόλλων να σώσει άνετα την κατηγορία και να κοιτάξει για ψηλότερα για του λόγου το αληθές στο ρόστερ εντάχθηκαν ποδοσφαιριστές όπως ήταν οι Κωνσταντάγκας, Δ.Τσούτσης, Π.Τσούτσης, Νικολάου, Καρλατήρας, Πετράκης, Ζουρμπουλής, Νάτσης. Στην τεχνική ηγεσία βρέθηκαν 4 προπονητές ξεκίνησε με τον Αντώνη Τσαραντάνης για να αναλάβει προσωρινά ως υπηρεσιακός ο Νίκος Μητακίδης, έπειτα ο Γιάννης Καρβέλης για να τελειώσει την σεζόν στην άκρη του πάγκου με τον Νίκο Κιαπέκο.

Ο Αντώνης Τσαραντάνης η ήττα από τον Σταυρό την 9η αγωνιστική με 2-1 εκτός έδρας αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του στην τεχνική ηγεσία πληρώνοντας το μάρμαρο για ότι η ομάδα βρισκόταν χαμηλά και για τις μη καλές εμφανίσεις στο χορτάρι. Η βαθμολογική του συγκομιδή μετά από 9 αγωνιστικές μπορεί να θεωρηθεί φτωχή καθώς στο διάστημα αυτό με εξαίρεση την ισοπαλία με τον Ταμυναϊκό και την νίκη με την Προποντίδα η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή.

Η διοίκηση του συλλόγου προχώρησε στην πρόσληψη του περσινού νταμπλούχου με τον ΑΟΝΑ προπονητή Γιάννη Καρβέλη σε μια κίνηση που για πολλούς θεωρήθηκε ως έκπληξη. Με τον Απόλλων Ερέτριας να προχωράει στην πρόσληψη του έμπειρου κόουτς σε μια κίνηση που είχε ορίζοντα το μέλλον μόνο τέτοιο δεν ήταν τελικά.

Ο Απόλλων Ερέτριας με τον Γιάννη Καρβέλη βελτίωσε εν πολύς την εικόνα προς το καλύτερο παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο συνδυαστικό και κάνοντας μια καλή συγκομιδή. Επειδή ο κόουτς Γιάννης Καρβέλης ως προπονητής είναι απαιτητικός στην δουλεία του έβλεπε ότι το γκρουπ ποδοσφαιριστών που απαρτούσαν το ρόστερ δεν εξελισσόταν και βελτιωνόταν σύμφωνα με τα δικά του θέλω έχει να κάνει και με τις προσθήκες που ενδεχομένως να ζήτησε στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Η ήττα από την Ιστιαία με 2-3 εντός έδρας ήταν το τελευταίο του παιχνίδι στην άκρη του πάγκου καθώς δήλωσε την παραίτηση του από την θέση του προπονητή.

Ο Απόλλων βρέθηκε στο ψάξιμο προπονητή βγαίνοντας στην αγορά για περίπου μια εβδομάδα μέχρι να καταλήξει στον εκλεκτό στην άκρη έτσι στον αγώνα με την Προποντίδα την ομάδα καθοδήγησε ο Νίκος Μητακίδης. Μετά το όχι του Αντώνη Αυλωνίτη και οι συζητήσεις με τον Κρόκο δεν ευδοκίμησαν τελικά στράφηκαν στον Νίκο Κιαπέκο που μόλις είχε απολυθεί από τον Σταυρό και συγκεκριμένα Τετάρτη, οι συζητήσεις με τον ”Κιάπε” τελικά κατέληξαν σε συμφωνία και την Κυριακή ο Κιαπέκος ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου με μοναδικό στόχο να σώσει την παρτίδα την φετινή χρονιά.

Οι δύο ήττες στην σειρά από Αμαρυνθιακό και Μαρμάρι έβαλαν την ομάδα στην πρίζα έχοντας στην άκρη του μυαλού τους το μοιραίο. Η μεγάλη και ευρεία νίκη με τον Σταυρό έδωσε την απαιτούμενη ώθηση προκειμένου ο Απόλλων να επιτύχει τον στόχο του, για να έρθουν δύο σερί νίκες στην σειρά μετά την ήττα από το Μαντούδι με Ελλήσποντο εκτός 0-1 και ΑΠΚΟ Δροσιάς 2-1 που η ομάδα αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία, κάτι που θα μπορούσε να το υλοποιήσει με βαθμό εκτός έδρας στην Αιδηψό αλλά η Αιδηψός σε εκείνο το σημείο βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και ο βαθμός θα ήταν σαν άθλος.

Με τον ΑΟ.Χαλκίς είχε την ευκαιρία με τρίποντο εντός έδρας να τελειώσει την υπόθεση παραμονής ενώ ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο δεν κατάφερε να πάρει την νίκη και περιορίστηκε σε ισοπαλία 1-1. Μια ισοπαλία που κράτησε τον Απόλλων Ερέτριας σε αναμμένα κάρβουνα όσον αφορά την σωτήρια και πλέον εξαρτιόταν από την τύχη άλλου αγώνα και συγκεκριμένα από τον αγώνα Σταυρός – Μαρμάρι όπου δεν ήθελε νίκη του Μαρμαρίου για να σώσει την κατηγορία μια αγωνιστική πριν το φινάλε και να μην υποβιβαστεί κατάφερε εν τέλει και έσωσε την παρτίδα μιας και το Μαρμάρι έφερε ισοπαλία καταδικαστική που το υποβίβασε στην Β’ Ε.Π.Σ.Ε.

Η νέα χρονιά που έρχεται για τον Απόλλων Ερέτριας πρέπει να είναι διαφορετική και καλύτερη και να μην περάσει η ομάδα αυτά που πέρασε τα δύο τελευταία χρόνια κάνοντας μια πορεία που θα τον έχει στην πρώτη οχτάδα της βαθμολογίας και με πρωταγωνιστικούς στόχους.

Θα γίνει σίγουρα ραντεβού μεταξύ του προέδρου Γιώργου Μπασινά και του προπονητή Νίκου Κιαπέκου για την συνέχιση η μη της συνεργασίας μεταξύ του Απόλλων Ερέτριας και του Ψαχνιώτη κόουτς, σίγουρα ο ”Κιάπε” έφερε εις πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε αφού κατάφερε να επιτύχει τον στόχο της παραμονής στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε.

Συν της άλλης πρέπει να γίνουν και προσθήκες μεταγραφικές με ποδοσφαιριστές ποιοτικούς που θα την ανεβάσουν επίπεδο αγωνιστικό σε καίριες και σημαντικές θέσεις και αυτό φάνηκε αρκετά μέσα στην σεζόν με τα αδύνατα σημεία της ομάδας.

Το βάρος στο σκοράρισμα σήκωσε ο Κωνσταντάγκας όπου σημείωσε 13 γκολ για να τον ακολουθήσουν με 6 τέρματα ο Χριστόφορος Τσούμαρης και με 4 τέρματα ο Δημήτρης Τσούτσης.

Αυτοί που τράβηξαν το περισσότερο αγωνιστικό κουπί όσον αφορά τον χρόνο συμμετοχής την φετινή χρονιά ήταν οι Κωνσταντάγκας, Πετράκης, Μπασινάς, Καρλατήρας και Νικολάου.

Ο Απόλλων Ερέτριας τερμάτισε στην 13η θέση της βαθμολογίας συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς με απολογισμό 10 νίκες 8 ισοπαλίες και 12 ήττες και γκολ 40-41.