Ο Δημήτρης Ζουλιώτης ο αιώνιος έφηβος, ένας ποδοσφαιριστής κόσμημα και πρότυπο για την Εύβοια και το ευβοϊκό ποδόσφαιρο παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς για τα νέα παιδιά που ξεκινούν τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, ο ορισμός του επαγγελματία στον υπέρτατο βαθμό.

Είναι κάποια που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν αυτή την λαμπρή και σπουδαία καριέρα αυτού του τεράστιου ποδοσφαιριστή αλλά πολλές φορές όσα και να γράψεις και να πεις φαντάζουν λίγα μπροστά σε αυτά που έχει καταφέρει έως τώρα.

Ο Δημήτρης Ζουλιώτης γεννήθηκε πριν ακριβώς από 40 χρόνια στα Καλύβια Αγρινίου τον τόπο καταγωγής του, από το Αγρίνιο ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ο Παναιτωλικός αποτέλεσε την πρώτη του ομάδα για να επακολουθήσει η σπουδαία και λαμπρή καριέρα.

Η ποδοσφαιρική του καριέρα αυτού του τεράστιου ποδοσφαιριστή είναι η εξής:

  • 2001-2002 Παναιτωλικός
  • 2006-2007 Εθνικός Αστέρας
  • 2007- 2008 Αιολικός
  • 2008- 2009 Κόρινθος
  • 2010- 2011 Ηρακλής Ψαχνών
  • 2013-2014 Νίκη Βόλου
  • 2014-2015 Λαμία
  • 2016-2017 ΑΕΛ.Καλλονή
  • 2017-2018 Σπάρτη
  • 2018-2019 Ηρακλής Ψαχνών
  • 2021-2022 ΑΟ.Χαλκίς
  • 2022-2023 ΑΟΝ.Αρτάκης
  • 2023-2024 Αμαρυνθιακός

Ο Δημήτρης Ζουλιώτης στην Εύβοια και στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο ήρθε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2010 για λογαριασμό του Ηρακλή Ψαχνών στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στα χρυσά χρόνια του ροπαλοφόρου που μεσουρανούσε στην Εύβοια και στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο. Ο Ζουλιώτης από τους μη ντόπιους ποδοσφαιριστές που αγαπήθηκε και εκτιμήθηκε όσο κανείς άλλος που φόρεσε την φανέλα του Ηρακλή Ψαχνών από τον κόσμο των Ψαχνών και της ευρύτερης περιοχής, ο ορισμός του επαγγελματία πρώτος πήγαινε στην προπόνηση τελευταίος έφευγε από το γήπεδο.

Ο Ηρακλής Ψαχνών πραγματοποίησε εξαιρετικές σεζόν στην τότε Β’ Εθνική ποιος να μην θυμάται το αήττητο σερί 23 αγώνων την χρονιά 2012-2013 που μιλούσε όλη η Ελλάδα και είχαν καταστήσει τον Ηρακλή Ψαχνών την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ελλάδας εκείνη την εποχή. Ο κύκλος του Ζουλιώτη στην ομάδα κλείνει αλλά δεν λέει αντίο εις το επανιδείν.

Ο Δημήτρης Ζουλιώτης συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο επίπεδο της Β’ Εθνικής αφού μετά την αποχώρηση του από τον Ηρακλή Ψαχνών θα αγωνιστεί σε Νίκη Βόλου, Λαμία, Καλλονή και Σπάρτη κάνοντας γεμάτες χρονιές με τις ομάδες που αγωνίστηκε.

Το καλοκαίρι του 2018 έρχεται το τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Ηρακλή Ψαχνών Γιώργο Στούπα, ο ισχυρός παράγοντας ξανά έρχεται και πάλι στα δρώμενα του ροπαλοφόρου αναλαμβάνοντας την προεδρία και θέλει να ενισχύσει την ομάδα με ποιότητα και εμπειρία για να ξανά κάνουν και πάλι τον Ηρακλή Ψαχνών ένα μεγαθήριο για την Εύβοια και το ευβοϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Ζουλιώτης τότε στα 34 του χρόνια για πρώτη φορά το σκέφτεται πολύ σοβαρά να αφήσει πίσω την Β’ Εθνική και τις εθνικές κατηγορίες και να αγωνιστεί στο τοπικό, τελικά θα το κάνει πράξη και θα έρθει να αγωνιστεί στον Ηρακλή Ψαχνών για την δεύτερη του θητεία για να τον βοηθήσει να πάει την ομάδα εκεί που ανήκει στις εθνικές κατηγορίες.

Ο ”Ζούλιω” θα έρθει για το δεύτερο του πέρασμα στην Εύβοια και να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο συνολικά. Αγωνιζόμενος με τον Ηρακλή Ψαχνών για 3 χρόνια θα τον βοηθήσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε και να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική στην τελευταία παρουσία του ροπαλοφόρου στις εθνικές κατηγορίες.

Η διοικητική αβεβαιότητα στον σύλλογο και εν τέλει να βρεθεί διοικητική λύση οδηγεί όλους τους ποδοσφαιριστές στην έξοδο. Για τον Δημήτρη Ζουλιώτη το καλοκαίρι του 2021 θα προσπαθήσουν πολλές ομάδες να αποσπάσουν την υπογραφή του, τελικά το μεγάλο colpo grosso κάνει ο ΑΟ.Χαλκίς που του αποσπά την υπογραφή του.

Ο ΑΟ.Χαλκίς βάζει πλέον στην δύναμη του έναν ποιοτικό και έμπειρο ποδοσφαιριστή που ξέρει από πρωταθλητισμό προκειμένου να οδηγήσει τους ”νερατζούρι” στον τίτλο, ο Δημήτρης Ζουλιώτης θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα αφού μέσα στην σεζόν θα κληθεί να αγωνιστεί σε 3 θέσεις δεξιός μπάκ, στόπερ και αμυντικός μέσος, παρότι αγωνιζόμενος ως αμυντικός μέσος θα τα πάει περίφημα θα βοηθήσει σημαντικά στο επιθετικό παιχνίδι. Η ομάδα του ΑΟ.Χαλκίς θα φτάσει στον τίτλο της Α’ Ε.Π.Σ.Ε και μετέπειτα να κατακτάει την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Το καλοκαίρι του 2022 πολλοί αναρωτηθήκαμε τι θα κάνει ο Ζουλιώτης τελικά θα ανοίξει ένα νέο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο για την ποδοσφαιρική του καριέρα αφού θα αγωνιστεί με την φανέλα του ΑΟΝ.Αρτάκης στο στήθος. Ο ΑΟΝ.Αρτάκης μόλις έχει γνωρίσει τον υποβιβασμό από την Γ’ Εθνική στο τοπικό και ο πρόεδρος Γιάννης Βαγιάννης θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα πανίσχυρη και ποιοτική γεμάτη εμπειρία και ταλέντο που θα δώσουν στους ερυθροκίτρινους την επάνοδο και πάλι στην Γ’ Εθνική.

Ο Δημήτρης Ζουλιώτης σε αυτό το γεμάτο ρόστερ ποιότητας και ταλέντου θα είναι επιδραστικός πολύ και καθοριστικός για την ομάδα του και παρότι πατούσε τα 39 του χρόνια. Σε πολλά παιχνίδια θα είναι απροσπέλαστος, απολαυστικός, αφού ως δεξιός οπισθοφύλακας να ανεβοκατεβαίνει την πλευρά ως αιώνιος έφηβος και να βοηθάει σημαντικά την ομάδα του.

Υπήρχαν φορές κατά την ποδοσφαιρική σεζόν 2022-2023 όπου στην διάρκεια μεταδόσεων για παιχνίδια του ΑΟΝ.Αρτάκης να έχω αναφέρει στον αέρα του ραδιοφώνου πολλές φορές τον Δημήτρη Ζουλιώτη ” αιώνιο έφηβο”, ” φανταστικό ”, ” είναι απίθανο αυτό που κάνει να ανεβοκατεβαίνει την πλευρά ως 20άρης”, ” ότι η ηλικία δεν παίζει ποδόσφαιρο”.

Και πράγματι ο Δημήτρης Ζουλιώτης να είναι πολύ καθοριστικός, ένα παιχνίδι που μου έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη όπου ο Ζουλιώτης αγωνίστηκε με την φανέλα του ΑΟΝ.Αρτάκης είναι την 3η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου Γ’ Εθνικής εντός έδρας με τον Περαμαϊκό. Στο ημίχρονο το παιχνίδι είναι 1-1 με τον ΑΟΝΑ να κυριαρχεί στον αγώνα αλλά να μην μπορεί να φτάσει σε δεύτερο γκολ έχοντας χάσει σπουδαίες ευκαιρίες με τον Περαμαϊκό στην πρώτη του επικίνδυνη στιγμή να φτάνει στο γκολ.

Με την επανέναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο τότε προπονητής του ΑΟΝΑ Γιάννης Καρβέλης τον ρίχνει στην μάχη και ο Ζουλιώτης θα τον δικαιώσει για την επιλογή του αφού αγωνιζόμενος ως δεξιός μπακ θα δημιουργήσει πολλά ρήγματα επιθετικά αφού θα παίρνει την μπάλα και να ανεβοκατεβαίνει την πλευρά πάνω κάτω σαν έφηβος πραγματικά. Ο ΑΟΝΑ θα φτάσει εν τέλει στην νίκη που σε μεγάλο βαθμό θα τον οδηγήσει στην άνοδο.

Ο Δημήτρης Ζουλιώτης θα αποτελέσει παρελθόν από τον ερυθροκίτρινο σύλλογο έχοντας μεγάλη συνεισφορά στην πορεία του ΑΟΝΑ αφού θα τον βοηθήσει να κάνει ένα άτυπο τρέμπλ να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο και την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Το περσινό καλοκαίρι που μας πέρασε ο Αμαρυνθιακός έχει θέσει ως στόχο τον τίτλο και την άνοδο στην Γ’ Εθνική θέλοντας να πετύχει ότι του στέρησε πριν από έναν χρόνο ο ΑΟΝ.Αρτάκης. Η ομάδα της Αμαρύνθου θέλει να προσθέσει ποδοσφαιριστές έμπειρους και με παραστάσεις ο Ζουλιώτης είναι ένας  από αυτούς.

Νέος ποδοσφαιρικός σταθμός στην πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα θα είναι ο Αμαρυνθιακός ο Ζουλιώτης σε νέο ρόλο πλέον αυτού του κεντρικού αμυντικού θα βοηθήσει σημαντικά και να είναι υπερπολύτιμος και καθοριστικός για την ομάδα του, ο Αμαρυνθιακός θα φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Ε.Π.Σ.Ε μετά από 33 χρόνια και συνάμα θα πάρει την άνοδο για την Γ’ Εθνική μέσω των μπαράζ ανόδου.

Για τον Δημήτρη Ζουλιώτη μπορεί να ήταν η τελευταία χρονιά που αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής αφού σκέφτεται να βάλει ένα τέλος σε αυτή την τεράστια ποδοσφαιρική του καριέρα όλων αυτών των χρόνων.

Ο Δημήτρης Ζουλιώτης απέδειξε και έδειξε έμπρακτα ότι μπορεί και νίκησε τον χρόνο αφού η ηλικία είναι ένας αριθμός και δεν παίζει μπάλα, άλλοι στην ηλικία του Δημήτρη Ζουλιώτη τα έχουν κρεμάσει ποδοσφαιρικά η αγωνίζονται σε κατώτατες κατηγορίες, ο ίδιος όμως παρά τα τόσα σπουδαία που έχει καταφέρει συνέχιζε να αγωνίζεται με το ίδιο πάθος, όρεξη, θέληση να έχει δίψα και κίνητρο και για νέες επιτυχίες και τίτλους και όπου αγωνίζεται να δίνει το 100% όντας ένας πραγματικός αρχηγός εντός αγωνιστικού χώρου.

Για ακόμα μια χρόνια απέδειξε τον ορισμό του επαγγελματία σε όλα τα επίπεδα και παρότι βάδιζε στα 40 του χρόνια συνέχιζε να αγωνίζεται ως 30άρης πραγματικά έχοντας το ίδιο κίνητρο όπως και πριν από 10 χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια της πλούσιας και λαμπρής του καριέρας του όπου αγωνίστηκε σε επίπεδο Β’ Εθνικής, Γ’ Εθνικής και τοπικού πρωταθλήματος αυτός ο τεράστιος ποδοσφαιριστής και άνθρωπος Δημήτρης Ζουλιώτης άφησε χαραγμένο και ανεξίτηλο το στίγμα του με την προσφορά του στις ομάδες.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι ο Δημήτρης Ζουλιώτης είναι ένας από τους κορυφαίους και καλύτερους ποδοσφαιριστές που ήρθαν για να αγωνιστούν στην Εύβοια και το ευβοϊκό ποδόσφαιρο. Ήταν τιμή που στα μέρη μας αγωνίστηκε ένας ποδοσφαιριστής αυτού του βεληνεκούς.

Ο Δημήτρης Ζουλιώτης αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα, κόσμημα και πρότυπο για την Εύβοια και το ευβοϊκό ποδόσφαιρο και ειδικά για τα νέα παιδιά που ξεκινούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα όλα αυτά τα χρόνια με την περίπτωση του Δημήτρη Ζουλιώτη είχε κάτι ξεχωριστό όλοι αναρωτιόμασταν στις αρχές κάθε καλοκαιριού που θα πάει ο Ζουλιώτης σε ποια ομάδα θα αγωνίζεται, συμφώνησε με αυτήν, μέσα στην χρονιά να αναφέρουμε πόσο καθοριστικός και επιδραστικός είναι για την ομάδα του και στο τέλος της χρονιάς να λέμε ο Ζουλιώτης σηκώνει άλλη μια κούπα.

Μπορεί να ήταν η τελευταία του χρονιά που φόρεσε την φανέλα του ποδοσφαιριστή και τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, αλλά γενικότερα το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός της Εύβοιας χρειάζονται ανθρώπους όπως είναι ο Δημήτρης Ζουλιώτης προκειμένου να προσφέρουν και να συνεισφέρουν σε κομβικές θέσεις μέσα από την εμπειρία τους όλα αυτά τα χρόνια.

Δημήτρη σε ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα έχεις προσφέρει στην Εύβοια και στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμενος με την φανέλα τεσσάρων ιστορικών ομάδων. Έχεις αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα σου συνολικά εντός και εκτός ποδοσφαίρου. Αποτελείς έναν ποδοσφαιριστή πρότυπο και κόσμημα και ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά. Θα είσαι ο αιώνιος έφηβος του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.