Για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής του 2ου ομίλου στο γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου αναμετρήθηκαν ο τοπικός Εθνικός και ο ΑΟΝ.Αρτάκης με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 1-0.

Στην τελευταία του αγωνιστική υποχρέωση για το 2023 ο ΑΟΝ.Αρτάκης τέθηκε αντιμέτωπος με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου και ήθελε την νίκη για να πλησιάσει και άλλο την κορυφή μιας και προερχόταν από την μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Πιερικό θέλοντας να κλείσει με νίκη τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, όμως γνώρισε ήττα μένοντας πίσω στο κυνήγι του τίτλου.

Σε μία αναμέτρηση όπου ο ΑΟΝ.Αρτάκης πήγε στο Κεραμίδι για να αντιμετωπίσει τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου όπου ο προπονητής των ερυθροκίτρινων Δημήτρης Μαγκαφίνης δεν είχε στην διάθεση του τον τιμωρημένο λόγω καρτών τον βασικό αμυντικό μέσο Στάθη Λάμπρου, τον τραυματία Παναγιώτη Ταυταρίδη ενώ εκτός αποστολής ήταν και οι Βρέττος, Σκριβάνος, Παπαδημητρίου, Ρόδης και ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Γιώργος Παυλίδης που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από το νέο έτος.

Ήταν ένας αγώνας όπου το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να δημιουργούν από μία υποψία φάσης, η ομάδα του Εθνικού Κεραμιδίου για ένα 5 λέπτο από 17-22′ φάνηκε να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων απειλώντας δύο φορές, μετά από εκείνο το σημείο ο ΑΟΝ.Αρτάκης έλεγχε τον αγώνα δημιούργησε 3 καλές στιγμές για να προηγηθεί στο σκορ και να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλοι στην ανάπαυλα.

Στην επανάληψη ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και εκμεταλλευμένος το καλό mometum που είχε για περίπου 12 λεπτά κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ και να πάρει προβάδισμα στον αγώνα, ο ΑΟΝ.Αρτάκης από το 60′ έχοντας την κατοχή προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να βρει τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, την ώρα που ο Εθνικός Νέου Κεραμίδιου προσπαθούσε να αμυνθεί καλά στα δικά του καρέ και να βγει ταχύτητα στην αντεπίθεση ώστε να κλειδώσει το σημαντικό τρίποντο της νίκης. Ο ΑΟΝ.Αρτάκης στο φινάλε δημιούργησε 2 μεγάλες στιγμές για να σκοράρει και να φύγει με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας αλλά έμεινε με την προσπάθεια και εν τέλει με την ήττα στο φινάλε που τον απομάκρυνε από την κορυφή της βαθμολογίας αυξάνοντας την διαφορά στους 6 βαθμούς με την κορυφή.

Βάσει της σημερινής εμφάνισης του ΑΟΝ.Αρτάκης στον αγωνιστικό χώρο το ποιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία και παρότι γνώρισε αυτή την ήττα που τον άφησε πίσω στο κυνήγι του τίτλου, και μετά την εξέλιξη των σημερινών παιχνιδιών και παρότι ο Σβορώνος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 6 βαθμούς διαφορά από την Αρτάκη θα είναι πρωτάθλημα που θα τραβήξει πολύ όσον αφορά στην κορυφή και θα κριθεί στο τέλος με 6 ομάδες με τις δικές του πιθανότητες και αξιώσεις να διεκδικήσουν τον τίτλο στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Και έχοντας πλέον ξεκάθαρη εικόνα για όλους, όσους αντιμετώπισε ο ΑΟΝ.Αρτάκης κανένας δεν αποτέλει φόβητρο για να περιορίσει τις πιθανότητες η ομάδα της Αρτάκης να διεκδικήσει τον τίτλο μιας και με την ολοκλήρωση σχεδόν του πρώτου γύρου ο ΑΟΝ.Αρτάκης ήταν σχεδόν καλύτερος από τους αντιπάλους τους στα παιχνίδια και από συγκυρίες ακόμα δεν έχει βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με την διαφορά των 6 βαθμών που βρίσκεται πίσω από τον πρωτοπόρο Σβορώνο να καλύπτεται αν ο ΑΟΝΑ συνεχίζει να παρουσιάζει το πρόσωπο που παρουσιάζει στα παιχνίδια. Με τον ΠΟ.Φήκης την επόμενη αγωνιστική δεν θα αγωνιστεί καθώς πάρει το τρίποντο άνευ αγώνα, αλλά με το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου εκτός έδρας με την Λευκίμη θα έχει διαθέσιμο τον επιθετικό Γιώργο Παυλίδη ίσως έχει επανέλθει και βρίσκεται στην αποστολή και ο Παναγιώτης Ταυταρίδης με τον τραυματισμό που πέρασε, αλλά μπορεί να υπάρξουν 1 με 2 μεταγραφικές κινήσεις. Ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τον Σκριβάνο αν θα συνεχίσει να βρίσκεται η όχι στο ρόστερ του ΑΟΝ.Αρτάκης.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: 

52′ 1-0 ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Κόλα από δεξιά έξω από την μεγάλη περιοχή θα αποφύγει τον Μερτύρη θα κάνει την σέντρα και ο Κρειμάντι μέσα από την περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Διαμαντή κάνοντας το 1-0.

 Ο Κρειμάντι μόλις ανοίξει το σκορ για την ομάδα του τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου απέναντι στον ΑΟΝ.Αρτάκης και πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίχτες του το γκολ που πέτυχε.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

4′ Σουτ του Παπαδάκη μέσα από την περιοχή η μπάλα άουτ.

8′ Σουτ του Κρειμάντι ο Διαμαντής θα μπλοκάρει την μπάλα.

9′ Ταχύτατη αντεπίθεση για τον ΑΟΝΑ Ιορδανίδη – Ντελέκου θα γίνει και η πάσα δεξιά για τον Δημ. Χατζηστάμου θα γυρίσει την μπάλα μέσα στην περιοχή ο Ιορδανίδης θα βρεθεί στο έδαφος ο διαιτητής Τζίκας που ήταν κοντά στην φάση έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

20′ Σέντρα του Λαμπίρη η κεφαλιά του Ινγκλέζου θα περάσει παράλληλα με την εστία.

22΄Πολύ ωραία συνεργασία εκτός περιοχής Κόλα – Ινγκλέζου και Ζουκάν το σουτ του τελευταίου έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα θα περάσει δίπλα από την εστία του Διαμαντή.

27′ Ωραίο σουτ του Ιορδανίδη έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία.

37΄Ο Κρειμάντι έξω από την μεγάλη περιοχή θα σουτάρει η μπάλα θα κοντράρει στον Γερογιάννη και τον Διαμαντή να διώχνει σε κόρνερ την μπάλα.

40′ Φάουλ του Ιορδανίδη από πλάγια θέση αριστερά μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής η κεφαλιά του Τσούπρου μέσα από την περιοχή η μπάλα θα φύγει άουτ.

42′ Ο ΑΟΝΑ θα φύγει στην αντεπίθεση με τον Ιορδανίδη που θα προχωρήσει προς την αντίπαλη περιοχή θα κάνει και το σουτ και την μπάλα να περνάει άουτ.

45′ Επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Ντελέκου από πλάγια δεξιά ο Χατζής με σωτήρια κεφαλιά θα διώξει σε κόρνερ την μπάλα.

45+2′ Ο Δημ. Χατζηστάμου έξω από την μεγάλη περιοχή από διαγώνια θέση δεξιά την επικίνδυνη σέντρα σουτ ο Πατσιογέωργος με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

47′ Σέντρα του Λαμπίρη από αριστερά ο Χατζής μέσα στην περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά και τον Μερτύρη να παραχωρεί εν συνεχεία κόρνερ.

49′ Δυνατό σουτ του από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ο Τσούπρος θα κάνει σωτήριο τάκλιν στην μικρή περιοχή και θα διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

66′ Ο Κρειμάντι έφυγε στην αντεπίθεση θα μπει και στην περιοχή θα κάνει το σουτ με την μπάλα να σταματάει στον Τσούπρο και να απομακρύνεται με την μπάλα να φτάνει στον Ζουκάν που θα κάνει νέο σουτ και τον Διαμαντή να μπλοκάρει την μπάλα.

73′ Ο Ζουκάν θα κλέψει την μπάλα θα κάνει και ένα σουτ εκτός περιοχής και τον Διαμαντή να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

76′ Σέντρα του Κρειμάντι από αριστερά έξω από την περιοχή ο Χατζής μέσα στην περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει άουτ.

84′ Φάουλ του Ντελέκου ο Πατσιογεώργος με γροθιές θα διώξει σε κόρνερ την μπάλα.

85′ Κόρνερ του Ντελέκου οι αμυνόμενοι θα διώξουν προσωρινά στην επαναφορά της φάσης το ανάποδο ψαλίδι του Ζαχαράκη η μπάλα θα περάσει άουτ.

88′ Ο Δημ. Χατζηστάμου θα αποφύγει δύο ποδοσφαιριστές θα κάνει και το δυνατό σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να περνάει άουτ.

94′ Ο Ινγκλέζος λίγο κάτω από την μεσαία γραμμή αριστερά ακριβώς στην πλάγια γραμμή θα πάει επικίνδυνα και πολύ δυνατά στον Δημ. Χατζηστάμου κάνοντας του φάουλ με αποτέλεσμα να προκληθεί σύρραξη με ποδοσφαιριστές και από τις δύο ομάδες και τον διαιτητή Τζίκα να μοιράζει κίτρινες κάρτες.

97′ Στην τελευταία φάση του αγώνα από θέση αριστερά μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής ο Ντελέκος θα εκτελέσει το φάουλ ο Τσούπρος μέσα στην περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά και τον Πατσιογεώργο να μπλοκάρει την μπάλα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φώτης Τζίκας του συνδέσμου Μακεδονίας, βοηθοί του ήταν ο Γιάννης Φακάνας του συνδέσμου Μακεδονίας και ο Ανδρέας Ζαχαριάς του συνδέσμου Καβάλας.

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου(Βαγγέλης Μόρας): Πατσιογεώργος, Κόλα, Λαμπίρης, Τουλίκας, Γκιώνης(80′ Καρτσάμπας), Κλιγόπουλος, Ιντζόγλου, Ινγκλέζος, Χατζής, Ζουκάν(91′ Ζωβλήκας), Κρειμάντι(89′ Τσιομήτας).

ΑΟΝ.Αρτάκης(Δημήτρης Μαγκαφίνης): Διαμαντής, Δημ. Χατζηστάμου, Μερτύρης(72′ Φισκατώρης), Τσούπρος, Στασινόπουλος, Γερογιάννης(72′ Ζαχαράκης), Παπαδάκης, Ντελέκος, Αποσ. Χατζηστάμου, Ιορδανίδης, Σπηλιώτης.