Ο Ρωμαϊκός Χαλκίδας είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε πριν από 2 χρόνια και ήρθε για να μείνει στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο καταφέρνοντας να κάνει την δική του υπέρβαση στο ποδόσφαιρο της Εύβοιας, μιας και σε διάστημα 2 χρόνων ζωής έχει καταφέρει να πετύχει μια άνοδο από την Γ’ Ε.Π.Σ.Ε στην Β’ Ε.Π.Σ.Ε και πέρυσι έχασε την άνοδο στην τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου από τον Απόλλων Παραλίας.

Η τύχη χαμογέλασε φέτος στον Ρωμαϊκό και κατάφερε να πάρει τον προβιβασμό για την Β’ Ε.Π.Σ.Ε η ομάδα ξεκίνησε με τον Δημήτρη Μπούρικα στην τεχνική ηγεσία ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας ο Νίκος Μήτρου για να τους οδηγήσει στην επιτυχία της ανόδου.

Το βάρος στην επιθετική γραμμή σήκωσαν ο Στέλιος Φανούριος Μήτρου που σημείωσε 16 γκολ και ο Παναγιώτης Νικολάου με 8 γκολ που βοήθησαν τα μέγιστα ώστε η ομάδα να επιτύχει τον στόχο της. Ενώ σημαντικό ρόλο στην ομάδα είχαν οι Γιωρ.Λιατίφης, Δημσθ. Νικολάου, Παναγ. Θοδ. Λιατίφης, Γιωρ. Νικολάου.

Σε όλα τα παιχνίδια αγωνίστηκαν οι Δημοσθ. Νικολάου, Γιωρ. Νικολάου, Παναγ. Χρ. Καλαμιώτης που δεν έχασαν παιχνίδι στην σεζόν. Ο Ρωμαϊκός στηρίχτηκε σε ένα ρόστερ 20-22 ποδοσφαιριστών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

Ο Ρωμαϊκός στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε στην 1η θέση της βαθμολογίας του 2ου ομίλου της Γ’ Ε.Π.Σ.Ε με 31 βαθμούς με απολογισμό 10 νίκες 1 ισοπαλία και 1 ήττα σε 12 παιχνίδια και γκολ: 34-8. Στα πλέϊ οφ ανόδου στον 5ο όμιλο τερμάτισε στην 2η θέση πίσω από τον Ακράτητο Κεχριών συγκεντρώνοντας 25 βαθμούς με 3 νίκες 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε 6 παιχνίδια και γκολ 9-7. Στην διαδικασία των πλέί οφ ο Ρωμαϊκός είχε ξεκινήσει με 15 βαθμούς στην μίνι βαθμολογία των μπαράζ ανόδου. Και έτσι κατάφερε να κερδίσει μια από τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην άνοδο στην Β’ Ε.Π.Σ.Ε.