Ο Μάριος Ηλιόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και της 16ης Ανάβασης Κύμης, που ήταν αφιερωμένη στον αδερφό του Γιάννη Ηλιόπουλο, κερδίζοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία του και κάνοντας τον πιο γρήγορο χρόνο σε σκέλος απ΄ όλους τους οδηγούς (1.53.12) αλλά και σαν σύνολο στα δύο σκέλη (3.48.48). Ο ΄΄Super Mario΄΄ αναφέρθηκε στην εμπειρία του στην φετινή Ανάβαση Κύμης, με επίσημη ανακοίνωση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για τον ίδιο το γεγονός ότι η φετινή ανάβαση πήρε τ΄ όνομα του αδερφού του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ηλιόπουλου:

«Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες,

Με ανάμεικτα και πολύ έντονα συναισθήματα έλαβα μέρος στην Ανάβαση Κύμης 19 και 20 Μαΐου 2018 που όλοι οι φίλοι του Σπορ αγκάλιασαν με πολύ ενδιαφέρον. Ήταν για μένα ιδιαίτερα συγκινητικό το γεγονός ότι η Ανάβαση Κύμης μετονομάστηκε σε Ανάβαση Κύμης ‘ Γιάννης Ηλιόπουλος’….

Μετά τα δοκιμαστικά του Σαββάτου που μας ταλαιπώρησαν ήρθε η ξεκάθαρη νίκη της Κυριακής στην Formula Saloon με καλύτερο χρόνο το 1:53:12 στο πρώτο σκέλος. Η αγάπη, το πάθος και το ενδιαφέρον των θεατών ήταν συγκλονιστικό…. Τους ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου….

Ακόμα πιο συγκλονιστική ήταν η αγάπη και ο ενθουσιασμός των μικρών μου φίλων μέχρι 12 ετών που ήρθαν κοντά μου, μου άνοιγαν την παιδική τους αγκαλιά και φωτογραφηθήκαμε στην μνήμη του αδελφού μου Γίγαντα Γιάννη μαζί με το Citroen C4 WRC του Sebastian Loeb που κατέκτησε 2 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα…..

Σου αφιερώνω αδελφέ αυτή τη Νίκη, αυτήν την Αγάπη των θεατών – των φίλων του Σπορ- και τις Αγκαλιές των μικρών μας φίλων που τόσο πολύ αγαπάμε…

Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας Γίγαντα και θα μας εμπνέεις. …..

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Μάριο»