Το Motor Festival, η κορυφαία γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε αυτό τον τίτλο σ’ ένα μαγικό τριήμερο παρουσία χιλιάδων θεατών στο ΟΑΚΑ! Το 19ο Motor Festival «One Is a King», που είχε ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (19/9) ήταν… ανεπανάληπτο!

Το θέαμα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με δράσεις από όλους τους χώρους της μηχανοκίνησης, που καθήλωσαν μικρούς και μεγάλους. Ένα event πραγματική διαφήμιση για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό!

Τις τρεις προηγούμενες ημέρες, κάθε λεπτό που περνούσε ο παλμός, η ένταση και το θέαμα συνεχώς αυξάνονταν για τους επισκέπτες, αλλά και τους εκθέτες. Η διάθεση να πραγματοποιηθεί ένα ακόμη φαντασμαγορικό Motor Festival ήταν ξεκάθαρη από την αρχή με τους συμμετέχοντες να προσφέρουν θέαμα που ανάλογο δεν έχει υπάρξει στη διοργάνωση!

Οι οδηγοί του Drift  έδωσαν για ακόμη μια φορά τον καλύτερο τους εαυτό, τραβώντας πάνω τους τα βλέμματα με τα μοναδικά τους Shows στην On Road αρένα του ΟΑΚΑ. Ο Νώντας Λογοθέτης, που έκανε με τη μηχανή του άλμα πάνω από 10 (!) αυτοκίνητα, «απογείωσε» το κοινό, ενώ περνώντας μέσα από τις φλεγόμενες πύλες… έκοψε την ανάσα σε όλους τους επισκέπτες, πηγαίνοντας το θέαμα σε άλλη διάσταση.

Οι φίλοι των ποδηλάτων με back flip και απίστευτα τρικ καθήλωσαν θεατές και εκθέτες, ενώ και οι συμμετοχές του Off Road έβαλαν κι εκείνες τη δική τους πινελιά στην αντίστοιχη αρένα, προσφέροντας… περιπετειώδεις στιγμές στη διάρκεια του τριημέρου, ενώ και το «βαρέλι» του ιστορικού «Γύρου του θανάτου» έγινε ανάρπαστο!

Να τονίσουμε ότι στην αρχή της έκθεσης υπήρχε το «κλουβί» στη μνήμη του Γεράσιμου Φιλιππάτου, ενός πολύ μεγάλου ανθρώπου και αθλητή από το χώρο του Dragster. O Γεράσιμος είχε δώσει το «παρών» στο 18ο Motor Festival, αλλά δυστυχώς δεν είναι πια ανάμεσά μας.

Σίγουρα θα μπορούσαν να γραφτούν χιλιάδες ακόμη λέξεις για τα δρώμενα του 19ου Motor Festival, αλλά ας κλείσουμε με τη φιλανθρωπική παρουσία των Greek Stunt Riders, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να στηρίξουν την προσπάθεια της διοργάνωσης για την αύξηση των εσόδων με στόχο την αναδάσωση της Πάρνηθας.

Ο διοργανωτής του Motor Festival, Μιχάλης Κοντιζάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι χαρούμενος για την πραγματοποίηση του πιο άρτιου και εντυπωσιακού Motor Festival. Ολοκληρώσαμε τον αρχικό μας στόχο να ενώσουμε τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, που βρίσκεται, πλέον, στο… pick του. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγιναν τρεις ακόμη μηχανοκίνητες διοργανώσεις στην Ελλάδα και σε όλες, όπως και στη δική μας, υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών. Συμβάλλαμε κι εμείς στην ανάπτυξή του έχοντας βάλει με τη διαρκή παρουσία μας όλα τα προηγούμενα χρόνια το δικό μας… λιθαράκι. Το Motor Festival πλέον αλλάζει σελίδα και ο νέος στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι να γίνει η διοργάνωση μια διεθνής έκθεση και γιορτή της μηχανοκίνησης που θα συγκεντρώνει επισκέπτες και επαγγελματίες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό»!

Παράλληλα να τονιστεί ότι το 19ο Motor Festival έστειλε και σαφές μήνυμα, για 19ο συνεχόμενο event, για την ασφάλεια στους δρόμους με τον Μιχάλη Κυδωνάκη να διδάσκει τη σημασία του να τρέχεις στην πίστα, αλλά όχι στους δρόμους!

Motor Festival, λοιπόν, και η ιστορία συνεχίζεται…