Ακόμα μία αναδρομή στο πλούσιο αρχείο του Δυνατά & Αθλητικά και της Αθλητικής Εύβοιας, ένα αρχείο που μπορούμε και αντλούμαι πολύτιμα στοιχεία, χωρίς να καταφεύγουμε σε αντιγραφές, αλλά και όταν χρησιμοποιούμε κάποια στοιχεία αναφέρουμε πάντα την πηγή!

Στην Α.2 ΕΠΣΕ το 2009-10, το πρωτάθλημα έγινε σε 2 ομίλους των 16 ομάδων.
Στον 1ο όμιλο πρωταθλήτρια ήταν η ΔΟΞΑ Προκοπίου με 74 βαθμούς, ενώ στην 2η θέση τερμάτισε η ομάδα του ΠΙΣΣΩΝΑ με 63 βαθμούς…
Στον 2ο όμιλο, πρωταθλήτρια ήταν η ομάδα του ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΥ, με 71 βαθμούς και στην 2η θέση τερμάτισε ο ΑΟ ΚΡΙΕΖΩΝ, με 66 βαθμούς…

Οι δύο 2αθλητές έπαιξαν αγώνα μπαράζ για ένα εισιτήριο που οδηγούσε στην Α.1 ΕΠΣΕ!

Το παιχνίδι έγινε την Κυριακή 30-Μαΐου 2010 στο Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο…
Συναρπαστικό παιχνίδι μεγάλη μάχη και παρακολουθείστε στην συνέχεια την περιγραφή, όπως έγινε τότε στην ″Αθλητική Εύβοια″:

Α.2 ΕΠΣ Εύβοιας: Μπαράζ ανόδου για την Α.1!
ΚΡΙΕΖΑ-ΠΙΣΣΩΝΑΣ…2-0

Ανώτερα τα Κριεζά δίκαια το εισιτήριο…!

Παρουσία αρκετών εκατοντάδων φιλάθλων, έγινε στο γήπεδο του Ενωσιακού Αθλητικού Κέντρου, το μπαράζ ανόδου της Α.2. Αντίπαλοι οι δύο 2αθλήτριες ομάδες της Α.2, Κριεζά και Πισσώνας. Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, στο α’ μέρος ο Πισσώνας είχε φλύαρη εδαφική υπεροχή και δημιούργησε απλά 2-3 καλές ευκαιρίες στην εστία του πολύπειρου Γκογκορώση που ήταν πάντα σε ετοιμότητα.  Τα Κριεζά επιχειρούσαν με ξαφνικές και επικίνδυνες αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές σκόραραν, έκαναν το 1-0 και από εκεί και πέρα το σκηνικό άλλαξε, καθώς η ψυχολογία των παικτών του Νικ. Ρέτσα, είχε ανέβη στα ύψη, σε αντίθεση με τους παίκτες του Νικ. Σέρρα, που ήταν ολοένα και πιο νευρικοί… Με την έναρξη του Β’ μέρους, γρήγορα-γρήγορα, έγινε το 2-0 και ήταν φανερή η απογοήτευση των παικτών του Πισσώνα, που δεν μπόρεσαν ν’ αντιδράσουν, σε αντίθεση με τα Κριεζά, που δημιούργησαν και έχασαν καλές ευκαιρίες για ν’ αυξήσουν τον δείκτη του σκόρ.
Τα γκόλ: 32′ Σαμαράς 1-0, 49′ Τσέρος 2-0.
Άριστη η διαιτησία του Γιάννη Κάμπαξη και των βοηθών του Πασχαλίδη και Καμπούρη.
ΚΡΙΕΖΑ (Νικ. Ρέτσας): Γκογκορώσης, Τσέλα, Τσαρούμης, Κολοτούρος, Κουβέλης, Χριστοδούλου, Σαμαράς (79′ Λαγός), Λύτρας, Τσέρος, Ευφροσύνης (85′ Καραγιάννης), Ασπιώτης (90′ Πιλάτης).
ΠΙΣΣΩΝΑΣ (Νίκ. Σέρρας): Σαράπης, Ηλίας Αγγ., Κοντάκης (51′ Κόκα)Κατσαράνης, Ντούκας, Ντουμάνης (49′ Μπαλωμένος), Σερέτης, Τζαφέρος Χ., Ρήγας, Γαιννουκάκος (λ.τ. 70′ Γούναρης), Ηλίας Ανδρ.

*για το ενδιαφέρον φωτορεπορτάζ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ