*ΡΕΠΟΡΤΑΖ για το ΔΥΝΑΤΑ & ΑΘΛΗΤΙΚΑ:
Μανώλης Βέττας-Αποστόλης Αποστολίδης, -ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Σεφερλής

Η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Δευτέρα (29-Ιουνίου), ήταν μια ΓΣ με ιδιαιτερότητες λόγω των γνωστών γεγονότων που οδήγησαν στην ΄΄βίαιη΄΄ διακοπή όλων των δραστηριοτήτων, στον Αθλητισμό και φυσικά στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο!
Η πεμπτουσία πάντως των όσων πιο κάτω θα διαβάσετε, είναι ότι σε μια πολύ δύσκολη, λόγω των συγκυριών χρονιά, η Διοίκηση της ΕΠΣΕ με τον Γιάννη Ρέτσα στο ’’τιμόνι’’,  έκανε πολύ σπουδαία δουλειά, σε όλους τους τομείς και το σημαντικότερο όσο και να μοιάζει, σχετικά δευτερεύον, είναι το ότι η ΕΠΣΕ τον Ιούνιο του 2019, είχε χρέη 35.000€, μέσα στην χρονιά που έτρεξε, η διοίκηση Ρέτσα, κατάφερε όχι μόνο να μηδενίσει, αυτό το χρέος, αλλά και να παρουσιάζει, ένα μικρό πλεόνασμα!

*για το φωτορεπορτάζ από την ΓΣ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ας δούμε όμως τι αναφέρει το Δελτίο Τύπου της ΕΠΣΕ, αλλά και αναλυτικά τι είπε στον διοικητικό απολογισμό ο πρόεδρος Γιάννης Ρέτσας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών και παρά τις συνθήκες -όπως διαμορφώθηκαν – από την πανδημία του κορωνοϊού ,αφού τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα ,σε κλίμα ενωτικό και απόλυτα αθλητικό , πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων -μελών της Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ την Δευτέρα 29/6/2020 στο κέντρο ‘’ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ’’.

   Επί συνόλου 86 σωματείων εχόντων δικαίωμα ψήφου, κατέθεσαν πληρεξούσια 62 και παρέστησαν με τους αντιπροσώπους τους 52.

  Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιάννης Ρέτσας, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, έκανε τον Διοικητικό Απολογισμό με λεπτομερή αναφορά στα πρωταθλήματα της περιόδου που πέρασε, στο Διοικητικό Συμβούλιο και στις διαρθρωτικές αλλαγές-μεταρρυθμίσεις που επήλθαν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στα πειθαρχικά όργανα, στις επιτροπές και στο έργο που επιτέλεσαν, καθώς και στα νέα δεδομένα που δημιούργησε στο ποδόσφαιρο η πανδημία.

  Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο για την βελτίωση των οικονομικών της Ένωσης, υποσχόμενος πως θα συνεχιστούν οι προσπάθειες και για την οικονομική στήριξη των σωματείων με μειωμένα παράβολα συμμετοχής στα πρωταθλήματα και στο κύπελλο της νέας περιόδου και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών, με μειωμένες και δωρεάν διαιτησίες.

  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ιστορικό αρχείο της Ένωσης και στην ίδρυση αθλητικού μουσείου στις εγκαταστάσεις του Ενωσιακού γηπέδου σε συνεργασία με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα και τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό.

  Το ανεκτίμητης αξίας σπουδαίο αρχειακό υλικό με την ιστορία του Ευβοϊκού Ποδοσφαίρου,  αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον , θα πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους και να εκτεθεί στην κοινωνία σε χώρο κατάλληλο και φυσικό .

  Γι ‘ αυτό το μοναδικό στην ιστορία εγχείρημα, ζήτησε τη βοήθεια και τη συνδρομή όλων***.

  Ομόφωνα εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση ο Διοικητικός Απολογισμός για την περίοδο που πέρασε καθώς και ο Οικονομικός Απολογισμός 2019, η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής ,η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, ο Προϋπολογισμός 2021 και η διαγραφή 5 μελών-σωματείων (ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΤΙΚΑ, Α.Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, Α.Ο ΠΑΠΑΔΩΝ, Α.Ο ΑΤΤΑΛΗΣ και Α.Ο ΑΛΚΙΜΟΣ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ).

  Εγκρίθηκε επίσης η εισδοχή ως νέου μέλους της Ε.Π.Σ.ΕΥΒΟΙΑΣ του σωματείου Α.Ε ΚΑΘΕΝΩΝ.

  Στη συνέχεια η διοίκηση της Ε.Π.Σ. Ευβοίας  παρέθεσε δείπνο σε όλους τους παρευρισκόμενους , που ήταν χορηγία του κ. Γιώργου Μαρκόπουλου.

***σ. σημ.: Εδώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στην πρώην (και για 10ετίες) Δ/ντρια της ΕΠΣΕ Βάσω Ηλία, η οποία αποχώρησε, από την Ένωση, με σχετικά άκομψο τρόπο, σίγουρα όχι όπως άξιζε και άρμοζε στην πολυετή της προσφορά στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο!

*ο Διοικητικός Απολογισμός, αναλυτικά όπως έγινε από τον πρόεδρο Γιάννη Ρέτσα:

Αξιότιμοι κύριοι,  Αγαπητοί φίλοι,

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου  της Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ,  σας καλωσορίζω στην  τακτική γενική συνέλευση  των σωματείων-μελών  μας και σας ευχαριστώ  για την παρουσία σας σήμερα εδώ.

Ευχαριστώ όλους εσάς του παράγοντες του Ευβοϊκού Ποδοσφαίρου,   την Επιτροπή Διαιτησίας, το Σύνδεσμο Διαιτητών , τον Σύνδεσμο Προπονητών Να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους με αφορμή την επανεκλογή τους στις πρόσφατες εκλογές.

Ευχαριστώ επίσης* όλους τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. και τους φωτορεπόρτερ* που βρίσκονται απόψε κοντά μας.

Να ευχαριστήσω Και το κέντρο Ποσειδωνία για τη φιλοξενία και να πω ότι η επιλογή έγινε λόγω των μέτρων προστασίας έπρεπε να επιλέξουμε έναν χώρο ανοιχτό και νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή επιλογή.

Η φετινή γενική συνέλευση , πραγματοποιείται σε χρόνο  που ορίζει το καταστατικό μας,  αλλά και σε χρόνο  που  μια ξαφνική πανδημία  έχει αλλάξει   τη ζωή μας,  με το φόβο, την αγωνία, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια να κυριαρχούν και να αφήνουν ένα πολύ ισχυρό αποτύπωμα.

Σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία και με διαφορετικά τα δεδομένα, ανταποκριθήκατε θετικά στην πρόσκλησή μας και σας ευχαριστούμε   ιδιαίτερα και από καρδιάς .

Χωρίς περιαυτολογίες και χωρίς να επικαλεστώ ότι δεν κάναμε λάθη,  θα κάνω έναν σύντομο απολογισμό του έργου που επιτελέσαμε την ποδοσφαιρική περίοδο που πέρασε και την οποία η πανδημία του κορωνοϊού  έκανε δυσκολότερη.

Διοργανώσαμε τα πρωταθλήματά μας και το κύπελλο, που ήταν αφιερωμένα στην μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΔΑΦΝΗ, ενός φίλου και συνεργάτη που υπηρέτησε πιστά και προσέφερε πολλά στο Ευβοικό ποδόσφαιρο.  Προσπαθήσαμε να υπάρχει αξιοκρατία, ισονομία και δικαιοσύνη, με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε σας που μας επιλέξατε να είμαστε  σ’ αυτή την τιμητική θέση.

Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για αξιόπιστες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις στα πλαίσια και στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι», με φθίνουσα πορεία σε ενστάσεις, πράξεις βίας και παράπονα.

Τα στοιχεία που θα σας παραθέσω, αποτελούν μέρος του απολογισμού μας , καταδεικνύουν με τον πλέον ασφαλή τρόπο τον  όγκο δουλειάς που διεκπεραίωσαν τα μέλη μας και οι επιτροπές μας και θα βοηθήσουν στην εκτίμηση του έργου που επιτέλεσε το διοικητικό μας συμβούλιο .

Έχω την ιδιαίτερη τιμή, να είμαι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  της   Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ από  τον Σεπτέμβριο του 2019.

Πιστεύω ακράδαντα,  πως το Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα  πρέπει  να μένει μόνο στη διαχείριση, αλλά να δίνει κατευθύνσεις σε θεσμικούς  άξονες, να υλοποιεί τους σκοπούς ύπαρξής του και να αποδεικνύει στην πράξη τον επιτελικό ρόλο που έχει και διαδραματίζει.

Στα πλαίσια αυτά, καταβάλλαμε όλοι οι συμμετέχοντες στη διοίκηση, κάθε δυνατή προσπάθεια να υλοποιήσουμε στόχους και να αναβαθμίσουμε στο μέτρο του δυνατού,   τα πρωταθλήματά μας   και  τις υπηρεσίες μας.

Δώσαμε τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου  να συμμετέχουν  ενεργά και ουσιαστικά σε όλες τις αποφάσεις, στα ποδοσφαιρικά δρώμενα και στις εξελίξεις, ανατρέποντας  κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις.

Με τη συμμετοχή τους στις επιτροπές και στο Δ.Σ., με  αρμοδιότητες, πρωτοβουλίες, ανταλλαγή απόψεων, διάλογο και συνεχή καθημερινή ενημέρωση.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προβληματισμό, ώριμη σκέψη  και  σε   εφαρμογή διατάξεων του καταστατικού μας, προβήκαμε σε ανασυγκρότηση  των  δικαιοδοτικών  πειθαρχικών  οργάνων  της Ένωσης μας  και  συγκριμένα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ και της ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, λαμβάνοντας  σοβαρά υπόψη μας την  κατάσταση που είχε διαμορφωθεί τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και άλλες παραμέτρους.

Την ποδοσφαιρική σαιζόν 2019-2020 στελεχώσαμε την Επιτροπή Διαιτησίας με του κ.κ. ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΒΡΑΚΑ ΒΑΛΑΝΤΗ και ΠΡΟΔΟΜΟ ΝΕΓΡΗ. Εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν όχι μόνο από τα μέλη της Επιτροπής, προχωρήσαμε στην αντικατάστασή τους.

Επαναφέραμε στην επιτροπή Διαιτησίας τους: κ.κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΑΡΑΤΖΑ πρόεδρο, ΧΡΥΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ  (υπεύθυνη εκπαίδευσης) που μαζί με τον κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΝΕΓΡΗ μέλος συγκρότησαν τη νέα επιτροπή.

Οι παραπάνω, εκτός από την εμπειρία που διαθέτουν, συγκεντρώνουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που προβλέπονται  και ορίζονται.

ΟΙ Επιτροπές Διαιτησίας ασχολήθηκαν με την παρακολούθηση, επιλογή , αξιολόγηση, ορισμό και πειθαρχικό έλεγχο των διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας των τοπικών πρωταθλημάτων.

Με την οργάνωση, την ανάπτυξη και βελτίωση της διαιτησίας, την επιμόρφωση  των διαιτητών και με θέματα που της ανατέθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο, υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις του.

Λειτουργήσαμε Σχολή Διαιτησίας, με διαδικασίες που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη σαιζόν και αναδείχτηκαν – ονομάστηκαν  (13) νέοι διαιτητές, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέα παιδιά για την ενασχόλησή τους με τη διαιτησία , διευρύνοντας  το θεσμό και συμβάλλοντας ουσιαστικά στη  βελτίωσή της.

Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ασχολήθηκε  με την επιβολή των ποινών  για παραπτώματα που διαπράχτηκαν στους αγώνες που διοργανώσαμε, με την εκδίκαση των ενστάσεων που προβλέπονται από τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο.  και με  την εκδίκαση κάθε άλλης παράβασης  σχετικά με τους διεξαγόμενους αγώνες και τα αποτελέσματά τους.

Και το συγκεκριμένο όργανο της Ένωσης ανασυγκροτήθηκε ύστερα από σχετικές  παραιτήσεις μελών του με αφορμή παράπονα, αρνητικά σχόλια  και αντιδράσεις σωματείων σχετικά με τις εκδοθείσες από τα μέλη του  αποφάσεις.

Το Διοικητικό   Συμβούλιο, ως αποδέκτης όλων αυτών,  αλλά   και  των στοιχείων που συνετέλεσαν στη δημιουργία αυτής της κατάστασης, ύστερα από έντονο προβληματισμό και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής είναι τελεσίδικες και δεν μπορούν να ελεγχθούν, ανασταλούν ή ακυρωθούν για οποιοδήποτε λόγο  (από το Δ.Σ της Ένωσης) και,

Ότι τα  μέλη της – κατά προτίμηση νομικοί-, δεν θα πρέπει να έχουν  καμία απολύτως σχέση ή εξάρτηση με τα διαγωνιζόμενα  σωματεία,  τους ποδοσφαιριστές,  τους προπονητές κ.λ.π.,

Θεώρησε αναγκαίο, το εν λόγω όργανο για να λειτουργήσει σωστά και να εφαρμόζει απόλυτα και χωρίς παρεκκλίσεις  τους νόμους  και τους κανονισμούς που διέπουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να απαρτίζεται από πρόσωπα  που θα έχουν  τα προσόντα και τα στοιχεία που ορίζονται από το καταστατικό της  Ένωσης .

Στελέχωσε την  πειθαρχική επιτροπή από τους έγκριτους νομικούς κ.κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΧΑΡΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟ και ΤΣΑΡΤΙΝΟΓΛΟΥ ΕΥΤΕΡΠΗ , στα πρόσωπα των οποίων υπάρχουν τα οριζόμενα  στοιχεία.

Από  τους παραπάνω, η  εφαρμογή και η ερμηνεία των κανονισμών  γίνεται  με γνώση του αντικειμένου και  με  βαθύ αίσθημα ευθύνης για το λειτούργημα που επιτελούν.

Στο σημείο αυτό και πριν αναφερθώ σε διοικητικά θέματα , θα ήθελα να κάνω μια σύντομη  και λιτή  αναφορά στις επιτροπές μας και στο έργο  που επιτέλεσαν .

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ στην οποία έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος, είχε να παρουσιάσει  ένα δύσκολο, επίπονο και με πολλές δυσχέρειες  έργο.

Ως αρμόδια για την διοργάνωση και διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της Ένωσης, κατάρτισε έγκαιρα τις σχετικές προκηρύξεις, τις έθεσε υπ΄ όψη του Διοικητικού Συμβουλίου προς  έγκριση  και τις υπέβαλε στην Ε.Π.Ο. για   έλεγχο.

Κατάρτισε τα προγράμματα των αγώνων ύστερα από δημόσια κλήρωση, όριζε τους αγώνες κάθε Σαββατοκύριακου (ημέρες, γήπεδα, ώρες) και αποφάνθηκε σε θέματα που αφορούσαν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις από την πανδημία του κορωνοϊού, τις ανακοινώσεις του παγκόσμιου οργανισμού υγείας και των αρμοδίων φορέων, στα πλαίσια εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσής του ιού, εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο την αναβολή όλων των αγώνων αρμοδιότητας της Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ, πριν τη σχετική ανακοίνωση της Ε.Π.Ο (από τις πρώτες Ε.Π.Σ.  που ενήργησε άμεσα) και ζήτησε από την Ε.Π.Ο. το ίδιο να πράξει για το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Εισηγήθηκε επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο την τροποποίηση – συμπλήρωση της σχετικής προκήρυξης μετά την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας και αφού έλαβε υπόψη της σχετική απόφαση της Ε.Π.Ο., σύμφωνα με  τα  νέα δεδομένα για το ποδόσφαιρο.

Παρακολούθησε, τήρησε και συνέταξε  τους βαθμολογικούς πίνακες κατάταξης των ομάδων  σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κ.Α.Π.,  καθώς και  των   αποφάσεων που κοινοποιήθηκαν  λόγω  κορωνοϊού  από την Ε.Π.Ο και τον υφυπουργό αθλητισμού.

Μετά την αναδιάρθρωση και την τροποποίηση της σχετικής προκήρυξης, τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο τα πρωταθλήματα  της Ένωσης  θα διεξαχθούν ως εξής:

Η  Α΄ Κατηγορία με 16 ομάδες, η  Β΄ με 32 και η Γ΄ με αριθμό ανάλογο των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Για τα πρωταθλήματα της μεθεπόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2021-2022 έχουμε ετοιμάσει ήδη τη σχετική προκήρυξη, περιμένουμε όμως τις δικές προτάσεις και εισηγήσεις προκειμένου να την ολοκληρώσουμε.

Η Επιτροπή κυπέλλου,  ασχολήθηκε  με τις  κληρώσεις των αγώνων αυτής της διοργάνωσης, με τη σύνταξη  της σχετικής προκήρυξης,  τον ορισμό των αγώνων, τις αλλαγές  στο πρόγραμμα, την επικύρωση των αποτελεσμάτων κ.λ.π.

Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Εύβοια (Κυπελλούχος) στην διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 αναδείχθηκε ο Α.Σ. ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ μετά από κλήρωση που διενεργήθηκε μεταξύ των δύο φιναλίστ Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ και Α.Σ. ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ. Δυστυχώς ο κυπελλούχος δεν αναδείχθηκε στο γήπεδο, καίτοι το ζητήσαμε εγγράφως από την ομοσπονδία, αλλά ύστερα από κλήρωση, υλοποιώντας σχετική απόφαση της Ε.Π.Ο. και με βάση τα νέα δεδομένα για το ποδόσφαιρο που δημιούργησε η πανδημία .

Για το λόγο αυτό  έγινε και η τροποποίηση- συμπλήρωση της σχετικής προκήρυξης.

Στην επιτροπή πρωταθλημάτων υποδομής ανατέθηκε  η διοργάνωση των αγώνων στις κατηγορίες Κ16, Κ14, Κ12 ,Κ10  και όπως κάθε χρόνο  έτσι και εφέτος τα πρωταθλήματα αυτά αφιερώθηκαν στη μνήμη ανθρώπων που πρόσφεραν από διάφορες θέσεις στο χώρο του αθλητισμού και δεν είναι πια κοντά μας.

Λόγω της διακοπής και των πρωταθλημάτων υποδομής, οι τιμητικές απονομές στις οικογένειες θα πραγματοποιηθούν σε επόμενες εκδηλώσεις.

Η Επιτροπή μικτών ομάδων  ασχολήθηκε με τις μικτές ομάδες της Ένωσης στις κατηγορίες  Κ12 και Κ14 , με τη διαδικασία στελέχωσης αυτών σε συνεργασία με τους Ενωσιακούς προπονητές, την παρακολούθηση όλων των αγώνων με τη συμμετοχή της σε όλες τις αποστολές και με πολλά άλλα θέματα που αφορούσαν  τις ομάδες αυτές.

Αν και τα αγωνιστικά αποτελέσματα, δεν ήταν αυτά που επιθυμούσαμε θεωρούμε πως τα πρωταθλήματα αυτά είναι η πηγή  από την οποία παράγονται  οι κορυφαίοι παίκτες.

Σ΄ αυτές τις αναπτυξιακές ηλικίες βρίσκεται το μέλλον του ποδοσφαίρου και  μάλιστα  στις  ποδοσφαιρικές  Ενώσεις.

Σκοπός των διοργανώσεων αυτών, είναι η ανάδειξη ταλέντων, η αξιοποίησή τους από τα σωματεία και η στελέχωση των εθνικών ομάδων.

Σκοπός επίσης είναι,  να δώσουμε τη δυνατότητα   σε πολλά νέα παιδιά  να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Στο νομό μας υπάρχουν ποδοσφαιρικά ταλέντα και θα πρέπει  με κάθε τρόπο να τα αναδείξουμε, να τα αξιοποιήσουμε, να τα προωθήσουμε και να τα  στηρίξουμε.

Παρόλο που οι ομάδες μας  έχουν  παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διοργανώσεις αυτές, στόχος μας δεν είναι ο πρωταθλητισμός.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια   σε συνεργασία με τους αρμόδιους προπονητές και με όλους εσάς, τους παράγοντες των σωματείων.

Είναι  τιμή και για όλους τους ποδοσφαιριστές  η συμμετοχή τους  στις αντιπροσωπευτικές ομάδες της Ένωσης και κυρίως στην μεγαλύτερη   ομάδα δυνάμει της οποίας απολαμβάνουν (υπό προϋποθέσεις) και τα προβλεπόμενα από το νόμο  προνόμια.

Όλες  ανεξαιρέτως οι επιτροπές μας λειτούργησαν κανονικά και έφεραν εις πέρας το έργο που τους ανατέθηκε, ανάλογα με το αντικείμενό τους.

Στα πλαίσια  της διοικητικής οργάνωσης  της  Ένωσης και της  εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών της, αποφασίσαμε τα γραφεία να παραμένουν ανοικτά και απογευματινές ώρες καθώς και σε ημέρες αργίες (Σάββατο), προκειμένου να εξυπηρετούνται  τα σωματεία που ενδεχομένως    να έχουν εργαζόμενους  παράγοντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές κ.λ.π.

Στόχος μας είναι με κυλιόμενο ωράριο, όταν χρειαστεί η Ένωση να παραμείνει ανοιχτή περισσότερες ώρες για τη δική σας διευκόλυνση.

      Κατορθώσαμε με περικοπές δαπανών, καλύτερη διαχείριση, σχολαστικό έλεγχο και συνεχή παρακολούθηση, να βελτιώσουμε την οικονομική κατάσταση της   Ένωσης όπως αναλυτικότερα θα αναφερθώ  στη συνέχεια.

Εξασφαλίσαμε  προσφορές και πετύχαμε καλύτερες οικονομικές συμφωνίες.

Στα πλαίσιο αυτό,  αλλά και για να περιορίσουμε και τα δικά σας έξοδα μετακίνησης, κόψαμε πρωτοχρονιάτικες πίτες, χωριστά για τα σωματεία της βορείου, κεντρικής και νοτίου Ευβοίας .

Δώσαμε  την ευκαιρία και δημιουργήσαμε την προϋπόθεση, για αμεσότερη επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμών  κ.λ.π.

Ανταποκριθήκαμε στα λειτουργικά μας έξοδα και δώσαμε οικονομικές ενισχύσεις στα σωματεία  που μετακινήθηκαν στη νήσο Σκύρο.

Στα πλαίσια της οικονομικής στήριξης των σωματείων που συμμετείχαν στη  Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία,  οι διαιτητές της Ένωσής μας παρείχαν δωρεάν διαιτησίες  σε αγώνες της κατηγορίας αυτής.

Στο πρόγραμμά μας είναι και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο να ενισχύσουμε  οικονομικά τα σωματεία όλων των κατηγοριών και με άλλους τρόπους.

Καταφέραμε να διατηρήσουμε τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματά μας και η Ένωσή μας συνεχίζει να βρίσκεται μέσα στις πέντε πρώτες της χώρας σε σωματεία. Παρουσιάζει μάλιστα συγκριτικά με άλλους νομούς την μικρότερη μείωση ομάδων την τελευταία οκταετία.

Ενισχύσαμε οικονομικά τους τραυματισθέντες ποδοσφαιριστές  με δίκαια κριτήρια και χωρίς διακρίσεις.

Θα συνεχίσουμε την οικονομική στήριξη στους πραγματικά τραυματισθέντες ποδοσφαιριστές, με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο ενισχύοντας το ταμείο αρωγής, απευθυνόμενοι  σε αθλητικούς φορείς ,  αλλά και με  άλλους τρόπους.

Αμέσως μετά την ανάληψη των  καθηκόντων μου  στο  αξίωμα του προέδρου, με πλήρη υπευθυνότητα και στα πλαίσια άσκησης  καταστατικών αρμοδιοτήτων, θεωρήσαμε αναγκαίες κάποιες  διαρθρώσεις – αλλαγές  ξεκινώντας από  την  ολοκλήρωση της   καταχώρησης των  αποφάσεων του Δ.Σ. στα επίσημα βιβλία των πρακτικών του.

Για την εύρυθμη, σωστή και υπεύθυνη λειτουργία του λογιστηρίου, διαχωρίσαμε το  ταμείο από το λογιστικό σύστημα και καταργήσαμε στα εντάλματα πληρωμής την αυτόματη ηλεκτρονική υπογραφή.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, εγκρίναμε τις νέες  αρμοδιότητες του προσωπικού  .

Εξασφαλίσαμε χορηγούς για τις εκδηλώσεις της Ένωσής μας καθώς και για τις μικτές μας ομάδες.

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με τις υπερκείμενες αρχές,  αποκαταστήσαμε τη σχέση μας με την Ε.Π.Ο. προβάλλοντας ως διοίκηση την  Ένωσή μας  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς και τα προβλήματα  των σωματείων μας.

 

Η Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ είναι υπολογίσιμη δύναμη και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα και στις εξελίξεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα  διεκδικούμε ό,τι μας αναλογεί, δεν θα χαριστούμε σε  κανέναν και θα είμαστε κοντά σ΄ αυτούς που θα στηρίξουν τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις  και θα υπηρετήσουν σωστά το  ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Με πρωτοβουλία της διοίκησης και σε συνεργασία με τον σύνδεσμο προπονητών ποδοσφαίρου Εύβοιας, ζητήσαμε από την Ε.Π.Ο. τη λειτουργία σχολής προπονητών στην πόλη μας, αφού λάβαμε υπόψη εκδηλώσεις σχετικού  ενδιαφέροντος, αλλά και άλλες παραμέτρους.

Εάν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες και τα νέα δεδομένα, στο θέμα αυτό, θα επανέλθουμε.

Αποφασίσαμε και θα ζητήσουμε από την Ε.Π.Ο. σχετική έγκριση για τη διεξαγωγή του αγώνα super cup μεταξύ των σωματείων  Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ – Α.Σ. ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Η εκπροσώπηση της Ένωσης στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ε.Π.Ο. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 16.06.2020 , έγινε από τον πρόεδρο κ. ΡΕΤΣΑ ΙΩΑΝΝΗ και τον Γεν. Γραμματέα κ. ΠΙΣΧΙΝΑ   ΓΕΩΡΓΙΟ  (τακτικό και  αναπληρωματικό αντίστοιχα).

Το ίδιο θα συμβεί στην τακτική  γενική συνέλευση της  Ε.Π.Ο. που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα αύριο Τρίτη 30.06.2020.

Ύστερα από σχετική μελέτη, στείλαμε προτάσεις στην Ε.Π.Ο. για τροποποίηση των κανονισμών.

Μετά την οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων λόγω covid 19  και  λαμβάνοντας υπ’ όψιν διατάξεις της πρόσφατης τροπολογίας του υφυπουργού αθλητισμού,  ζητήσαμε από την Ε.Π.Ο. την παραμονή του σωματείου μας Α.Ο  Ν.ΑΡΤΑΚΗΣ στη Γ΄ Εθνική  Ερασιτεχνική Κατηγορία και να μην επικυρωθούν οι βαθμολογίες  όπως είχαν διαμορφωθεί μέχρι την αναστολή των αγώνων  αφού η διαφορά  από τη  θέση παραμονής (8η) μέχρι τη θέση υποβιβασμού (9η) ήταν μικρή.

Προκειμένου να αξιολογηθεί η δυνατότητα  της οικονομικής στήριξης  των σωματείων μας από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού, αποστείλαμε στην Ε.Π.Ο. όλα τα  απαραίτητα έγγραφα-στοιχεία για τις δικές της περαιτέρω ενέργειες.

Ύστερα από την ανακοίνωση της Γ.Γ.Α : α)  για τη δημιουργία μητρώου αθλητικών σωματείων και την εγγραφή των  ερασιτεχνικών σωματείων  σε αυτό και  β) για τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων  σε εφαρμογή των  υφιστάμενων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid 19  ,

Ζητήσαμε εγγράφως  από τη ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

α)  να επανεξετάσει το θέμα της προθεσμίας για την υποβολή των δικαιολογητικών και να δώσει παράταση για μεγαλύτερο χρόνο,  λαμβανομένου υπόψη ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουν τη δομή και τη διοικητική οργάνωση που έχουν τα επαγγελματικά και β) να επανεξετάσει το θέμα του τρόπου διεξαγωγής των αγώνων για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί λύση και για την προστασία όλων των εμπλεκομένων, αλλά και για την όσο μικρότερη απώλεια οικονομικών πόρων για τα σωματεία.

Παράλληλα προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τα σωματεία σε ότι μας ζητήθηκε προκειμένου να διευκολύνουμε τις διαδικασίες εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Θα πρέπει με κάθε τρόπο να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις και να ενισχύσουμε την αισιοδοξία των παραγόντων που διαθέτουν  όχι μόνο τον πολύτιμο χρόνο τους αλλά και το υστέρημά τους για να κρατήσουν ενεργούς τους αθλητικούς συλλόγους.

Έχοντες πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει  τα σωματεία μας μετά και την πανδημία του κορωνοϊού, απευθυνθήκαμε εγγράφως στους δημοτικούς  άρχοντες του νομού μας  και ζητήσαμε    από τη δική τους πλευρά, να στηρίξουν  οικονομικά -στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους- τα ερασιτεχνικά σωματεία  που ανήκουν στη δικαιοδοσία του δήμους τους.

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με δια ζώσης  επαφές-συναντήσεις  εκπροσώπων της  Ένωσης με εκπροσώπους  των δήμων, ακόμη και με παραστάσεις στα δημοτικά τους συμβούλια.

Η δράση μας συνεχίστηκε ακόμη και την περίοδο που λόγω της πανδημίας, είχε  ανασταλεί η λειτουργία των γραφείων μας.

Ένα από τα θέματα που απασχόλησε το Διοικητικό μας Συμβούλιο, επί προεδρίας μου, ήταν το θέμα του  ιστορικού-αρχειακού υλικού  της ΄Ενωσης που φυλάσσεται για δεκαετίες στις εγκαταστάσεις του Ενωσιακού μας γηπέδου.

Στον ίδιο χώρο φυλάσσεται και  το αρχείο του αείμνηστου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΠΝΙΣΗ  αθλητικογράφου και εκδότη των εφημερίδων  «ΕΥΒΟΙΑ ΣΠΟΡ» και «ΤΟΛΜΗ» (που παραχώρησε η οικογένειά του στην Ε.Π.Σ Ευβοίας.

Γνωρίζοντας  την  ανυπέρβλητη αξία αυτού του σπουδαίου αρχειακού υλικού, που αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας  να το διαφυλάξουμε με απόλυτο σεβασμό και αγάπη και να το αξιοποιήσουμε ανάλογα, ώστε να το εκθέσουμε  στην κοινωνία  σε χώρο κατάλληλο και φυσικό , για να είναι προσβάσιμο σε όλους.

Η ίδρυση αθλητικού μουσείου στις εγκαταστάσεις του Ενωσιακού μας γηπέδου, είναι στα άμεσα σχέδιά μας.

Απευθυνθήκαμε για το σκοπό αυτό στον περιφερειάρχη κ. ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟ καθώς και στην δήμαρχο της πόλης μας κα ΕΛΕΝΑ ΒΑΚΑ και  ζητήσαμε την παραχώρηση αίθουσας «προκάτ» κατασκευής για την τοποθέτηση αυτού του σπουδαίου υλικού και λάβαμε τη διαβεβαίωση ιδιαίτερα από τη δήμαρχο ότι το έργο αυτό θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Στη συνέχεια από τη δική μας πλευρά μας θα καταλάβουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω ταξινόμηση και αξιολόγησή του αρχειακού υλικού. Θα ζητήσουμε μάλιστα τη βοήθεια και τη στήριξη ανθρώπων με εμπειρία που γνωρίζουν και μπορούν να αξιολογήσουν το υλικό. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Παπάνταζη καθώς και την κα Βάσω Ηλία, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με το Ευβοικό Ποδόσφαιρο, αλλά αποχώρησε από την Ένωση με τρόπο άκομψο και πρέπει να το παραδεχτούμε αυτό.

Το Ενωσιακό γήπεδο αποτελεί για μας προτεραιότητα. Μετά από μια σειρά έργων που έχουμε δρομολογήσει ευελπιστούμε να μετατρέψουμε το χώρο σε αθλητική κυψέλη.

Όπως γνωρίζετε η Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ δεν διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία και για  τη στέγαση των γραφείων της καταβάλλει ένα  σεβαστό ποσό, ως ενοίκιο.

Τα έσοδά της σε σχέση με παλαιότερες εποχές, έχουν μειωθεί σημαντικά.

Οι νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν έχουν επηρεάσει και την οικονομική της  κατάσταση.

Για να δημιουργήσουμε  τις προϋποθέσεις  βελτίωσης των οικονομικών μας  αλλά και  για τη δική σας  οικονομική στήριξη, απευθυνθήκαμε και πάλι στη δήμαρχο της πόλης μας κα ΕΛΕΝΑ ΒΑΚΑ και ζητήσαμε να  παραχωρήσει  4 αίθουσες σε ακίνητο του δήμου, για τη στέγαση των γραφείων της  Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ, ώστε να εκλείψει από την πλευρά της διοίκησης, η υποχρέωση καταβολής ενοικίου. Θετικά ανταποκρίθηκε η δήμαρχος και στο θέμα αυτό, όμως είναι κάτι που θα μπορέσει να υλοποιηθεί σε 2-3 χρόνια.

Αγαπητοί αντιπρόσωποι των σωματείων,

Η πανδημία του κορωνοϊού που συνεχίζει να πλήττει την ανθρωπότητα, έχει προκαλέσει τεράστιες και ανυπολόγιστες  επιπτώσεις στον αθλητισμό και έχει επηρεάσει καθοριστικά το ποδόσφαιρο που είναι ομαδικό άθλημα,  σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο.

Το διοικητικό συμβούλιο με τη  σημερινή του σύνθεση,  ξεκίνησε με αλλαγές .

Ακόμη περισσότερες έχει στο προγραμματικό του πλάνο και σε πολλούς τομείς.

Μακάρι να το επιτρέψουν οι συνθήκες και αφού ξεπεραστούν αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα,  να δρομολογήσουμε όλοι μαζί και ενωμένοι τη διοργάνωση  ποδοσφαιρικού συνεδρίου στην έδρα μας, με τη συμμετοχή όλων των φορέων.

Η ποιοτική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου με όποιες δυνάμεις  διαθέτουμε, θα είναι στις προτεραιότητές μας.

Στη σημερινή γενική συνέλευση ήρθαμε να σας εκθέσουμε τον διοικητικό μας απολογισμό για την περίοδο που πέρασε και δεν θέλω να σας κουράσω με προγραμματικά θέματα.

Στην κλήρωση των πρωταθλημάτων μας για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, θα σας εκθέσουμε αναλυτικά  το προγραμματικό μας πλάνο,  παρόλο που οι προτεραιότητές μας έχουν αλλάξει σειρά.

Στο σημείο αυτό θέλω να εκφράσω τα  θερμά μου συγχαρητήρια   στα     σωματεία :

  • Α.Ο. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ: για την παραμονή του στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία,
  • Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: για την άνοδό του από την Α΄ Ερασιτεχνική στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική  Κατηγορία
  • Α.Ο. ΑΡΤΕΜΗΣΙΑΚΟΣ, Α.Σ. ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΓΟΥΒΩΝ, Α.Ο. ΚΑΡΥΣΤΟΥ και Α.Ο. ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΠΑΝΤΕΙΧΙΟΥ: για την άνοδό τους από τη Β΄ στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία και,
  • Α.Ε ΚΗΡΙΝΘΟΥ, Α.Ε ΚΑΘΕΝΩΝ και Α.Ο ΚΡΙΕΖΩΝ: για την άνοδό τους από τη Γ΄ στη  Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Με τις καλύτερες ευχές μας, για αγωνιστικές επιτυχίες και στα πρωταθλήματα της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Ολοκληρώνοντας  τον Διοικητικό Απολογισμό και πριν από τις  δικές σας τοποθετήσεις και κρίσεις για το έργο μας,  θα ήθελα να σταθώ στα  εξής  δύο  θέματα:

Το πρώτο αφορά την οικονομική οργάνωση της  Ένωσης (από τη στιγμή της ανάληψης  της  προεδρίας μου).

Έχω μιλήσει αρκετές φορές για το συγκεκριμένο θέμα και έχω γίνει αντικείμενο ειρωνείας και χλευασμού από ορισμένους.

Είναι όμως η κατάλληλη στιγμή να τοποθετηθώ επίσημα μιας και είναι η στιγμή να κριθεί το έργο μιας ολόκληρης  ποδοσφαιρικής  χρονιάς.

Η Ένωση στις 30/6/2019 παρουσίασε οφειλές της τάξεως των 34.867 ευρώ. Με συντονισμένες ενέργειες του Δ.Σ. καταφέραμε ένα χρόνο μετά να καλύψουμε όλες τις οφειλές και αυτή τη στιγμή η Ένωση να έχει και ένα μικρό αποθεματικό. Όλο αυτό έγινε με προγραμματισμό, οικονομική οργάνωση και περικοπές δαπανών.

Στόχος μας η οικονομική ευρωστία της Ένωσης προκειμένου να μπορούμε να πετύχουμε καλύτερες οικονομικές συμφωνίες προς  όφελος των σωματείων ώστε να καταφέρουμε να τα ενισχύσουμε οικονομικά.

Για την φετινή περίοδο πρόθεση μας είναι η μείωση των παραβόλων συμμετοχής σε σχέση με την περσινή περίοδο τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο.

Οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές με μικρότερη στην  Α ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ και μεγαλύτερη στη Β΄ και στη Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Το ίδιο και στο Κύπελλο.

Επίσης σκοπεύουμε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών να παρέχουμε δωρεάν διαιτησίες και σημαντικά μειωμένο εξοδολόγιο  στη Γ΄ ερασιτεχνική κατηγορία.

Τα σωματεία που θα επαναδραστηριοποιηθούν για τη φετινή περίοδο δεν θα πληρώσουν παράβολο συμμετοχής.

Β) Ένα δεύτερο θέμα που θα ήθελα να σταθώ είναι το νέο site της Ένωσης .

Τον Οκτώβριο του 2018 συμφωνήθηκε να προχωρήσουμε σε ένα νέο site πολύ πιο ευέλικτο, ελκυστικό και με καλύτερο design.

Στην κοπή πίτας των σωματείων αναφέρθηκα και είπα ότι είμαστε έτοιμοι να ανεβάσουμε το νέο site .

Δυστυχώς παρουσιάζονταν συνεχώς προβλήματα, ενώ κάποια πράγματα που είχαν συμφωνηθεί να παρέχονται από το site μέχρι και σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που προβληματιζόμαστε αν και κατά πόσο το site πληροί τις ανάγκες της Ένωσης.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες της Ένωσης, τους συμβούλους για τη στήριξη και την προσφορά τους καθώς και το υπαλληλικό προσωπικό της Ένωσης για τη διάθεση και τη συνεργασία.

Αγαπητοί αντιπρόσωποι των σωματείων ,

Τα όσα σας ανέφερα, είναι ένα μικρό δείγμα  του ρόλου που διαδραμάτισε  στα  ποδοσφαιρικά δρώμενα  το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Θα μπορούσα να σας περιγράψω σειρά από  άλλες δραστηριότητες.

Όμως δεν είναι αυτός ο στόχος.   Γνωρίζουμε ότι ο  δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος.

Θα συνεχίσουμε όμως,  με την  ίδια αποφασιστικότητα και με περισσότερο θάρρος  μέχρι το τέλος, γιατί θέλουμε να πετύχουμε.

Σ ΄ αυτή  την  κοινή  προσπάθεια  ζητάμε  τη δική σας βοήθεια και  συνεργασία.

Ο αγώνας δεν είναι  για εμάς ή εσάς. Είναι για τα  παιδιά  όλων μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να σταματήσουμε, αλλά ούτε και να αποτύχουμε.

Ζητάμε   ψήφο εμπιστοσύνης για τα πεπραγμένα του Διοικητικού μας  Συμβουλίου  ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας  και να οδηγήσουμε το Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο  μπροστά  αφήνοντας πίσω μας  λάθη και  νοοτροπίες  του  παρελθόντος.

ΣΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ.

 Καλή επιτυχία!!!