Πρώτη στις 3/8/2016 στο γήπεδο της Δροσιάς για τον τοπικό ΑΠΚΟ, με αρκετές αλλαγές σε διοικητικό, προπονητικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Νέος πρόεδρος ο Πέτρος Τουλίτσης , νέος προπονητής ο Σταμάτης Μπαλάνος με συνεργάτη τον Δημήτρη Βαλαή και τέλος αρκετά τα νέα αποκτήματα. Ήρθαν από την ΑΕΚ Χαλκίδας οι Μανώλης Φτούλης και Λέανδρος Πολυχρόνης, οι Οδυσσέας Δημητρίου και Δημήτρης Κατσιμήτρος από την Αναγέννηση Σχηματαρίου, ο Σταύρος Μπούρικας από την Αυλίδα, ο Αντώνης Ζαούρης από την Μακρυκάπα, ο Δημήτρης Σίμος από τον Ευβοικό Αγ. Νικολάου, ο Παναγιώτης Τσουπεής από την Θήβα, ενώ επαναδραστηριοποιήθηκε ο Δημήτρης Νικολάου που άνηκε στο δυναμικό του ΑΠΚΟ.

Δύο πρώην διαιτητές σε διοικητικά πόστα για τον ΑΠΚΟ. Ο λόγος για το Στέλιο Χαρλαβάνη και τον Δημήτρη Τσάιτα.

Τα φιλικά που έχουν κλειστεί είναι με Απόλλων Παραλίας, Δήλεσι, Ύπατο, ενώ υπάρχουν επαφές και για άλλα φιλικά, που θα προγραμματιστούν ανάλογα και με το πρόγραμμα του κυπέλλου Ευβοίας.

Απουσίαζαν από την πρώτη του ΑΠΚΟ οι Κώστας Τρίκκας, Ανδρέας Παναγιωτάκος, Παντελής Λάμπρου και Παναγιώτης Παμφίλης, οι οποίοι τις επόμενες μέρες θα ενσωματωθούν στην ομάδα και θα τεθούν στην διάθεση του Σταμάτη Μπαλάνου.

Μέχρι τέλους του μήνα αναμένεται να δοθούν σε λειτουργία τα νέα αποδυτήρια της ομάδας, σύμφωνα με την διαβεβαιώσεις που έχουν πάρει οι άνθρωποι του ΑΠΚΟ από τον Δήμο Χαλκιδέων.

 Τον αγιασμό τέλεσε ο ιερέας της Δροσιάς πάτερ Διονύσης Σούτζιος.