47Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 29/9 συνέντευξη τύπου των διοργανωτών του 4ου λαϊκού δρόμου ΄΄Chalkida Bridges Marathon΄΄, προκειμένου να δώσουν πληροφορίες για τον αγώνα και να ενημερώσουν για τα μέτρα ασφαλείας, τα κυκλοφοριακά μέτρα και τις διαδρομές, τις ώρες διεξαγωγής του αγώνα και διάφορες άλλες χρήσιμες σχετικές λεπτομέρειες. Ακόμη αναφέρθηκαν στο φιλανθρωπικό σκοπό του, που αφορά στη συγκέντρωση χρημάτων για εγκατάσταση ειδικής ράμπας για άτομα με αναπηρία, πρόσβασης στη θάλασσα. Ο αγώνας, που έχει ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι αγώνων σε δημόσιο δρόμο του ΣΕΓΑΣ, θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, απ΄ τον ΔΟΑΠΠΕΧ, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, την Τ.Ο. ΕΑΣ Αν. Στ. Ελλάδας & Εύβοιας, με τη συμβολή του πανευβοϊκού συλλόγου ΄΄Ο Καλός Σαμαρείτης΄΄ και των συλλόγων στίβου της Χαλκίδας.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, ο διευθυντής του οργανισμού Φώτης Γκούνης, ο τεχνικός σύμβουλος, Πανταζής Ρούσσος, ο πρόεδρος του συλλόγου ΄΄Ο Καλός Σαμαρείτης΄΄, π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, ο υπεύθυνος δημόσιων σχέσεων, Πάνος Καραμούζης, ο γραμματέας της ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ, Μπάμπης Βραϊμάκης και ο χορηγός του αγώνα και αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΄΄Ο Καλός Σαμαρείτης΄΄, Μιχάλης Θαλάσσης. Όλοι αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα του αγώνα και στο φιλανθρωπικό χαρακτήρα που έχει, καθώς και στο γεγονός ότι φέτος κατάφεραν να ενταχθεί στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ. Οι διοργανωτές είναι ευχαριστημένοι με τον μέχρι τώρα αριθμό συμμετοχών από όλη την Ελλάδα και αναμένουν δυναμική στήριξη και συμμετοχή και από την πόλη. Διάχυτη είναι η αισιοδοξία τους ότι η διοργάνωση θα έχει επιτυχία  και θα υπάρξουν οφέλη ΄΄πολλαπλά όχι μόνο για τον συνάνθρωπο αλλά και την ίδια την πόλη μας΄΄, όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση του ΔΟΑΠΠΕΧ, στην οποία επίσης ανεφέρεται ο στόχος που ΄΄είναι του χρόνου ο Μαραθώνιος να είναι αναγνωρίσιμος απ όλους τους Έλληνες και ελκυστικός για όλους΄΄.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
…υπόμνημα μικρής διαδρομής…

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με το επίσημο δελτίο τύπου, η κ. Ζλακώνη ΄΄εκτός του κ. Θαλάσση, που πάντα στηρίζει δράσεις που αφορούν στο συνάνθρωπο και την προβολή της πόλης γενικότερα, ευχαρίστησε και τον κ. Κριμάτογλου καθώς και άλλες επιχειρήσεις τοπικές, που συμβάλουν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Σημαντικό ρόλο παίζουν φυσικά και οι εθελοντές που βοηθούν στον Μαραθώνιο, ενώ ο π.Τιμόθεος έκανε ειδική αναφορά στο Σύλλογο των Γυμναστών, που ήταν αυτός ο οποίος πριν 4 χρόνια παρακίνησε τον Καλό Σαμαρείτη, να προχωρήσει στη διοργάνωση του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου Αγάπης. Παράλληλα ευχαρίστησε τον χορηγό επικοινωνίας, ΣΟΚ FM 104.8 και το OFF Magazine.΄΄

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
…υπόμνημα μεγάλης διαδρομής…

Στην δημοσιότητα δόθηκαν απ΄ τους διοργανωτές και οι ακόλουθες λεπτομέρειες διεξαγωγής:

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο αγώνας θα διεξαχθεί σε κλειστή για τα οχήματα διαδρομή.
Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε, η απαγόρευση κυκλοφορίας των τροχοφόρων, όπως στον κατωτέρω πίνακα απεικονίζεται:

ΟΔΟΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΤΖΙΑΡΤΝΙΝΙ & ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ ΕΩΣ ΚΡΙΕΖΩΤΟΥ 0900 1045  
ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ ΑΠΟ ΚΡΙΕΖΩΤΟΥ & ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟΥ 0930 1045  
ΓΕΦΥΡΑ & Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ 0955 1025  
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ ΕΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΙΤΣΩΝΑΣ 1000 1030  
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΙΤΣΩΝΑΣ ΕΩΣ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΥΨΗΛΗ ΓΕΦΥΡΑ 1000 1100  
ΕΞΟΔΟΣ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΠΡΟΣ ΥΨΗΛΗ 0900 1230  
ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ & ΛΕΑ ΕΩΣ ΕΞΟΔΟ ΠΡΟΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ 0900 1230  
ΠΑΡΑΚΑΠΤΗΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΩΣ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ 0930 1230  
ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ – ΠΑΛΑΙΑ ΟΔΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΒΑΘΕΩΣ ΕΩΣ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ( ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ) 1030 1200  
ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΩΣ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ 1030 1230  
ΟΔΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ( ΥΨΟΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ) ΕΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΟΔΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 1015 1300  
ΛΙΑΣΚΑ & ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ 1015 1300  

 

1. Επίσης την Κυριακή 8/10 /2017, δεν θα επιτρέπεται το παρκάρισμα από τις 07:00 εως 11:00, στις οδούς Τζιαρντίνι και Φαρμακίδου

1. Από ώρα 09:00 έως ώρα 13:00 της Κυριακής 8/10/2017, προσωρινή μεταφορά της πιάτσας ταξί Γέφυρας, επί του αριστερού ρεύματος της οδού Καλογεροπούλου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

1. Ημιμαραθώνιος 21,1 Χλμ. Ανδρών – Γυναικών με πιστοποιημένη διαδρομή
2. Αγώνας 6 Χλμ. Ανδρών – Γυναικών με πιστοποιημένη διαδρομή
3. Παιδικός αγώνας 1 Χλμ.

Αναλυτικά:

1. Ημιμαραθώνιος 21,1 Χλμ .(21.104,5 μέτρα)
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 π.μ
Αφετηρία ορίζεται η Οδός Τζιαρντίνι, με σημείο εκκίνησης τον Θερινό Κινηματογράφο REX, στην παραλία της Χαλκίδας .
Οι αθλητές καλούνται να τρέξουν στην παραλία της Χαλκίδας και να περάσουν από τις δύο γέφυρες που πλαισιώνουν την πόλη της Χαλκίδας.
Η διαδρομή έχει ως εξής: Τζιαρντίνι – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – Παλαιά γέφυρα -Λεωφόρος Αθηνών -Γλύφα – – Υψηλή Γέφυρα – Μικρό Βαθύ – Βαθύ Αυλίδας &αναστροφή –Μικρό Βαθύ – ανέβασμα και πέρασμα στον πεζόδρομο Υψηλής γέφυρας – Λόφος Αγ. Κων/νου (ποδηλατοδρόμος) – Παπαστρατή– Λιάσκα – Πλατεία Αθανάτων –– Παραλία Χαλκίδας – τερματισμός Αγάλματα.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση, στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.

2. ΑΓΩΝΑΣ 6 Χλμ.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:15 π.μ.
Αφετηρία ορίζεται η Οδός Τζιαρντίνι, με σημείο εκκίνησης τον Θερινό Κινηματογράφο REX στην παραλία της Χαλκίδας
Η διαδρομή έχει ως εξής: Τζιαρντίνι – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – Πλατεία Αθανάτων – Λιάσκα – Παπαστρατή – Ν. Καραγιάννη Ευβοίας (ποδηλατόδρομος) (επιστροφή) – Παπαστρατή – Λιάσκα – Πλατεία Αθανάτων – Παραλιακή Βουδούρη – Αγάλματα (τερματισμός).
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.

3. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Δημοτικών – Γυμνασίων (αγοριών – κοριτσιών) 1 ΧΛΜ.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:45 π.μ. για τα Δημοτικά
και στις 10:30 π.μ. για τα γυμνάσια.
Αφετηρία ορίζεται η Οδός Τζιαρντίνι, με σημείο εκκίνησης τον Θερινό Κινηματογράφο REX, στην παραλία της Χαλκίδας
Η διαδρομή θα είναι ως εξής: Τζιαρντίνι – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – στροφή δεξιά και είσοδο στην παραλιακή οδό Βουδούρη και τερματισμός στα Αγάλματα.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση, στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.
Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα.
Προεγγραφές : δήλωση συμμετοχής στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Σχολείου, με υπεύθυνη δήλωση γονέα.
Για όσους δεν έχουν προεγγραφεί, οι εγγραφές θα γίνονται πριν την εκκίνηση (αυστηρά από τις 08:00-09:30) και με υπογραφή γονέα θα δίνεται ο αριθμός.

Για ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, πατώντας ΕΔΩ.