Στην 7η αγωνιστική έμελλε να σημειώσει ο Ελλήσποντος τη πρώτη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Ευβοίας, επικρατώντας του Απόλλωνα Ερέτριας με 1-0 και να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα και ταυτόχρονα ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί “δάφνες ποιότητας” με λιγοστές καλές στιγμές και από τις δυο ομάδες. Είχε όμως δυνατές μονομαχίες, αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και πολύ ένταση καθώς και οι δυο ομάδες ήθελαν τη νίκη.
Πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 18′ όταν στο καλοχτυπημένο φάουλ του Γκίκα, ο Μάλλιαρης θα πιάσει κεφαλιά που θα στείλει τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Π. Μπασινά.
Στο 23′ ο προωθημένος Κριτσιώτης θα βρεθεί μέσα στη περιοχή του Ελλησπόντου, θα νικηθεί όμως από τον Κόκκινο ο οποίος θα πραγματοποιήσει εξαιρετική απόκρουση.
Στο 26′ ο Νικολάου με έξοχη κάθετη μπαλιά θα βγάλει τον Κατσίμπρα απέναντι από τον Π. Μπασινά που θα προλάβει να απομακρύνει με τα πόδια τον κίνδυνο.
Στο 45′ το λάθος του Γίγα ο Θανάσι θα το εκμεταλλευτεί, θα μπει στη περιοχή, αλλά ο Γίγας που τον ακολουθεί με σωτήρια προβολή θα διορθώσει το λάθος του και θα απομακρύνει τη μπάλα.
Στο 47′ ο Δ. Μπασινάς σε μια από τις πολλές προωθήσεις του, θα βρεθεί μόνος απέναντι από τον Π. Μπασινά,αλλά θα αστοχήσει χάνοντας πολλή μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει για την ομάδα του.
Στο 54′ ένα σκληρό φάουλ του Σταματάκου στον Πέτσα στο κέντρο του γηπέδου θα τιμωρηθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή κ. Τσακό και η ομάδα της Ερέτριας θα συνεχίσει για το υπόλοιπο του παιχνιδιού με 10 παίκτες.
Στο 66′ ο Γκίκας με ένα ασύλληπτο δυνατό σουτ έξω από τη περιοχή θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Π. Μπασινά κάνοντας το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών του Απόλλωνα, που για περισσότερο από μια ώρα αγωνίστηκαν με 10 παίκτες.
ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ(Κρόκος Γ.): Κόκκινος, Γροντής, Γίγας(78′ λτ Μακαντάσης), Ρουμπής, Μπασινάς Δ., Γκίκας, Νικολάου, Μάλλιαρης, Πάνου(90′ Μπόκαρης), Κούτρας(20′ λτ Κατσίμπρας), Πέτσας
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ(Κοντός Σ.): Μπασινάς Π., Κριτσιώτης, Μπασούκος, Βράκας, Τοουρφέ, Μολές(81′ Συκάς Αρ.), Θανάσι, Θαλασσινός(57′ Τάγκας), Μέτσιο, Σταματάκος(54′ κόκκινη), Παναγιώτου(73′ Κικίδης Κ.)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσακός Γ.
ΒΟΗΘΟΙ: Κούκουρα Χ., Αλεξίου Χ.

Για περισσότερες φωτογραφίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ