Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31/5 συνέντευξη τύπου της πρωταθλήτριας Ελλάδας Εύβοιας στο Regions’ Cup, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΄΄Ενωσιακού΄΄, λίγο πριν η αποστολή της ομάδας ξεκινήσει το ταξίδι για την Ουαλία, με στόχο την διάκριση και έξω απ΄ τα σύνορα της χώρας. Πέρα απ΄ τους ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την μικτή της Εύβοιας, το παρών έδωσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΕ, αλλά και ο «ενωσιακός» προπονητής Θανάσης Γουρνάς. Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Ψαθάς ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της μικτής για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα και απευθυνόμενος προς αυτούς είπε πως «αποδείξατε ότι η Εύβοια έχει τεράστιο ποδοσφαιρικό ταλέντο» και τόνισε πως πρέπει κάποια στιγμή «να το αξιοποιήσουμε και να το κάνουμε μία ομάδα και να το αναδείξουμε και να πάει η Εύβοια εκεί που της αξίζει και γι΄ αυτό πρέπει να λειτουργήσουμε στο ποδόσφαιρο ΄΄πυραμιδικά΄΄». Τους κάλεσε να πιστέψουν ακόμη περισσότερο στις δυνάμεις τους, αφού «κατορθώσατε να ξεπεράσετε ενώσεις με άλλη δομή και οργάνωση, που εκπροσωπούνται στην Α΄ Εθνική». Για τις επιτυχίες της ΕΠΣΕ τόνισε πως οφείλονται σε «μια παρέα ανθρώπων χωρίς προσχήματα, προκαταλήψεις και ΄΄κατινιές΄΄, που πιστεύουμε σ΄ αυτό που κάνουμε και βασίζεται στην αντρική φιλία, παρά το γεγονός ότι κάποιοι -και από μας ίσως ή απ΄ έξω- έχουν προσπαθήσει να καλλιεργήσουν κάποια πράγματα τα οποία δεν ισχύουν και σ΄ ότι μ΄ αφορά δεν τ΄ αναδεικνύω και δεν ασχολούμαι καθόλου μ΄ αυτά». Ακόμη πρόσθεσε πως «αν έχουμε αδικήσει κάποια παιδιά απ΄ την Εύβοια τους ζητάμε συγνώμη και θα δοθεί ξανά η ευκαιρία να παίξουν και μπουν στην ομάδα». Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλό ταξίδι στην αποστολή της μικτής. Ο Γιάννης Ρέτσας συνεχάρη και εκείνος τα στελέχη της μικτής για την επιτυχία της, «το μυστικό της οποίας ήταν το πολύ καλό κλίμα και το ταλέντο των παιδιών». Εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία του για την πορεία της ομάδας στην Ουαλία.

Ο προπονητής της μικτής Θανάσης Γουρνάς ευχαρίστησε το ΔΣ της ΕΠΣΕ «για όλη την προσπάθεια της σ΄ αυτό το τουρνουά» και όλους τους παίχτες του. Ανέφερε πως «είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια που η Εύβοια συμμετέχει στον τελικό, ανεξάρτητα απ΄ το ότι την μία φορά δεν πήρε το κύπελλο, κάτι που είναι μεγάλη επιτυχία για την ΄΄ένωση΄΄». Για την φετινή χρονιά είπε πως «έχει μεγάλη σημασία αυτή η κατάκτηση του τροπαίου γιατί ήταν πολύ πιο δύσκολη η διαδικασία απ΄ την ΕΠΟ». Εξέφρασε την πίστη του πως η Εύβοια θα έχει πολύ καλή παρουσία στην Ουαλία και ότι θα καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση. Σ΄ αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ «η προηγούμενη εμπειρία στην Σλοβενία πριν τέσσερα χρόνια», εννοώντας ότι η αποστολή θα προσέξει πολύ περισσότερο κάποιες λεπτομέρειες -βάσει της προηγούμενης εμπειρίας- που μπορούν να κάνουν την διαφορά, όπως το θέμα των προπονήσεων στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων, ώστε να υπάρχει πολύ καλύτερη προσαρμοστικότητα της αποστολής, στο τοπικό περιβάλλον.

Από πλευράς των ποδοσφαιριστών σύντομες τοποθετήσεις έκαναν οι Βάιος Καλοχωρίδης, Κώστας Καραμπάς και Λεωνίδας Πιλάτης.

Καλοχωρίδης: «Τα πράγματα φέτος αλλάζουν, οι απαιτήσεις θα είναι διαφορετικές. Το «κλειδί» της επιτυχίας ήταν ότι όλοι οι παίχτες είμαστε μια παρέα, ανεξάρτητα απ΄ το αν παίζαμε σ΄ αντίπαλες ομάδες. Όταν ερχόμασταν εδώ παίζαμε μόνο για Εύβοια και είναι πολύ τιμητικό να μας καλεί ο προπονητής. Στόχος μας είναι η πρώτη θέση και θα πάμε όλοι αγαπημένοι σαν μια παρέα, πάνω απ΄ όλα να το διασκεδάσουμε και να το απολαύσουμε. Είχα την τύχη να βρίσκομαι και πριν τέσσερα χρόνια στην Σλοβενία, οπότε ξέρω πάνω-κάτω πως είναι η όλη διαδικασία το να φοράς το εθνόσημο».

Καραμπάς: «Όλοι μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση της ΕΠΣ Εύβοιας, που μας δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουμε σ΄ αυτήν την διοργάνωση και είμαστε τυχεροί γι΄ αυτό. Η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή και γι΄ αυτό είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε και στο εξωτερικό να πάρουμε την πρόκριση. Είναι σημαντικό ν΄ αναφέρω ότι πιο πολύ φίλοι απ΄ όλους ήταν τα παιδιά απ΄ τις ομάδες που ήταν αντίπαλοι για το πρωτάθλημα».

Πιλάτης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα εκπροσωπήσουμε την Εύβοια και την χώρα μας στον θεσμό. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πρόκριση».