Εγκαίνια για την νέα στήλη “Sports Stories” του “Δυνατά και Αθλητικά” σήμερα. Μία νέα στήλη στην οποία κάθε Παρασκευή θα σας παρουσιάζουμε μία αθλητική ιστορία, ανεξαρτήτου σπορ, βασισμένη σε πρόσωπα, στιγμές, συναισθήματα και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με τα αγαπημένα σας σπορ.

Φυσικά, μπορείτε να δώσετε και εσείς την ιδέα σας για τα επόμενα “Sports Stories”, στέλνοντας μήνυμα στην σελίδα του Δυνατά και Αθλητικά στο Facebook.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινάμε με την όμορφη και ιδιαίτερη ιστορία του Χουλιάνο Παμπιάνκο.

Πρωτάθλημα Αργεντινής – Γ ‘ Εθνική κατηγορία.

O 29χρονος πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, Χουλιάνο Παμπιάνκο, είναι Αργεντίνος και αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο. Αγωνίζεται στην μεγάλης ευθύνης θέση, εκείνη του τερμοφύλακα. Πάσχει όμως απο σύνδρομο down, και δεν έχει την ευκαιρία να αγωνίζεται στον βαθμό που θα ήθελε.

Ευτυχώς όμως φαίνεται πως ζει σε μία κοινωνία που ξέρει να εκτιμάει τις αξίες και τις καλές στιγμές της ζωής, σε αντίθεση με τα όσα έχουμε δει αρκετές φορές στην αντίστοιχη δικιά μας κατηγορία.

Στο παιχνίδι της Σανσινένα με την Λα Αρμόνια, έφτασε η στιγμή που θα θυμάται για όλη του την ζωή. Στο 85ο λεπτό και με το σκορ στο 1-3 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, ο Χουλιάνο πέρασε στον αγωνιστική χώρο.

Στο 88′ ήρθε η μεγαλύτερη στιγμή του μέχρι εκείνη την ώρα, όταν η Λα Αρμόνια, κέρδισε πέναλτι. O Χουλιάνο ήταν εκεί και έκανε την πρώτη του απόκρουση στο παιχνίδι.

Στην επόμενη φάση η Σανσινένα κέρδισε πέναλτι, και με πρωτοβουλία των παικτών, ο Χουλιάνο εκτέλεσε την “εσχάτη” των ποινών και μάλιστα εύστοχα για το 2-3.

Μετά το τέλος του αγώνα, έγινε ο σταρ της αναμέτρησης καθώς αρκετοί παίκτες αλλά και θεατές έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Προσωπικά, όσον αφορά τις ποδοσφαιρικά πολιτισμένες κοινωνίες, μακάρι να δούμε και άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Από την άλλη να ελπίσουμε πως κάποια στιγμή οι δικές μας ερασιτεχνικές κατηγορίες, θα εναρμονιστούν με την έννοια του “ερασιτεχνικού” αθλητισμού.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όσα έκανε ο Χουλιάνο, μετά το 5:03:

Πηγή: Contra.gr