Τη  διακοπή των Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων, σε όλη την χώρα, ψήφισε κατά πλειοψηφία  η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στην σημερινή συνεδρίαση, εξ αιτίας του προβλήματος που έχει προκύψει, σχετικά με το Μητρώο των Σωματείων, της ΓΓΑ!

Η Γ.Σ. της ΕΠΟ ψήφισε για τρία διαφορετικά θέματα:

  • 1η πρόταση:Διακοπή των Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων
  • 2η πρόταση: Παροχή εξουσιοδότησης στη Γ.Σ. της ΕΠΟ ώστε εάν αλλάξουν οι συνθήκες με το Μητρώο να συνεχιστούν κανονικά τα πρωταθλήματα…
  • 3η πρόταση: Αναστολή ιδιότητας Μέλους σε όποια ΕΠΣ πάει κόντρα στην πλειοψηφία

Όλοι σχεδόν, ψήφισαν θετικά, εκτός από πέντε ομάδες και τρεις ΕΠΣ ενώ η ΕΠΣ Σάλας ψήφισε ναι αλλά με την υποσημείωση να γίνουν τα δικά της Πρωταθλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, είχαμε 57 ΄΄ναι΄΄ και τα 4 “όχι” (Ολυμπιακός, ΕΠΣ Ηλείας, Λακωνίας και Πειραιά), υπήρξαν και 4 λευκά (Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Ιωνικός, Λαμία).

Όπως γίνεται αντιληπτό, μετά από αυτή την απόφαση, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ οι αγώνες ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ, που είχαν προγραμματιστεί σε όλη την χώρα!!!

Απαραίτητη πλέον, προϋπόθεση για την επανέναρξή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, στις ΕΠΣ, είναι να τροποποιηθεί ο νόμος Αυγενάκη και να αποσυρθούν οι κυρώσεις για τα ερασιτεχνικά σωματεία, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής στο Μητρώο της ΓΓΑ. Ειδικότερα, η απαγόρευση συμμετοχής στα πρωταθλήματα και η απαγόρευση χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο δημόσιο.
Η ΕΠΟ αναφέρει στην κοινοποίηση των αποφάσεων της Έκτακτης ΓΣ:
΄΄Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

1.Με 57 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 4 λευκά, να διακοπούν όλα τα Πανελλήνια και Τοπικά Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
2.Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να αναστείλει την ιδιότητα μέλους όποιας Ένωσης δεν εφαρμόσει την παραπάνω απόφαση και δεν διακόψει τα πρωταθλήματά της.
3.Η ΕΠΟ να καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ των τεσσάρων σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου που έχουν προσφύγει σε αυτό για την συνταγματικότητα των διατάξεων που αφορούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
Τις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ παρακολούθησε δια ζώσης η επικεφαλής Ομοσπονδιών Ευρώπης της FIFA κα Χάιντι Μπέχα
΄΄