Ολοκληρώθηκε ο φετινός μαραθώνιος της Α’ Ε.Π.Σ.Ε μετά από 30 αγωνιστικές που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και τελείωσε μέσα Μαΐου.

Ο Ταμυναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα και κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική αντίθετα το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού γνώρισαν οι Αναγέννηση Μαντουδίου, Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου και Ατρόμητος Βασιλικών.

Η τελευταία 30η αγωνιστική όπου και ολοκληρώθηκε το φετινό πρωτάθλημα ήταν μια αγωνιστική όπου τα γκολ έπεσαν βροχή ενώ το highlights της αγωνιστικής ήταν η γκολάρα του Βελή στον αγώνα Λήλας Βασιλικού – Απόλλων Ερέτριας.

Ο πρωταθλητής Ταμυναϊκός έκλεισε τις υποχρεώσεις καθώς επικράτησε με 0-4 εκτός έδρας επί της Αιδηψού.

Ο Λήλας Βασιλικού στην εντός έδρας συνάντηση με τον Απόλλων Ερέτριας πήρε την νίκη με 3-0 με το highlights της αγωνιστικής και του αγώνα να είναι η γκολάρα του νεαρού Βελισσάριου Βελή ο οποίος με ανάποδο ψαλίδι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στον Βούρκο τα γκολ έμπαιναν βροχή και θύμιζε περισσότερο αγώνα πόλο με την Προποντίδα να κλείνει νικηφόρα τις φετινές υποχρεώσεις καθώς θα επικρατήσει με 6-4 των Νέων Στύρων.

Ο εντυπωσιακός Σταυρός που καλπάζει χωρίς φρένα και έκανε αήττητο 13 παιχνίδια ήταν σίφουνας αστραπή και κέρδισε με 0-3 τον Δύστο εκτός έδρας.

Ο Ελλήσποντος που έκανε εξαιρετική σεζόν νίκησε με 3-1 τον ΑΟ.Χαλκίς ο οποίος παρατάχθηκε με 9 ποδοσφαιριστές και τους Νερατζούρι να βλέπουν το φετινό μαρτύριο να λαμβάνει τέλος.

Η Μακρυκάπα κέρδισε με 4-1 τον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου και να ακολουθεί γιορτή αμέσως μετά το παιχνίδι τηρώντας το έθιμο και να γιορτάζει την 13η συνεχή παρουσία στην μεγάλη κατηγορία. Στα αξιοσημείωτα η συμμετοχή του αειθαλή Κηρύκου ο οποίος μπήκε ως αλλαγή και να δίνει ασίστ στον Σακκά για το 4-0.

Ο ΑΠΚΟ Δροσιάς κέρδισε με 3-1 την Αναγέννηση Μαντουδίου σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι του ΑΠΚΟ σε μια δύσκολη χρονιά πέτυχαν τον στόχο της παραμονής στον αντίποδα η Αναγέννηση υπέστη το απόλυτο κοντράστ πίνοντας το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

Ο Ατρόμητος Βασιλικών έκλεισε την χρονιά με ψηλά το κεφάλι και να αποχαιρετά την μεγάλη κατηγορία κλείνοντας τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με νίκη 1-2 εκτός έδρας επί του Ερμή Πηλίου.