Το σχόλιο της αγωνιστικής:
Ο ΑΟΝ.Αρτάκης για την 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής του 2ου ομίλου έκανε το καθήκον του καθώς επικράτησε με 4-1 του μαχητικού Αστέρα Σταυρού και συνέχισε το κυνήγι του μεγάλου στόχου της ανόδου στην Β’ Εθνική.
Η ομάδα της Νέας Αρτάκης μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης έδειξε ότι θέλει το παιχνίδι μην αφήνοντας τον αντίπαλο να σκεφτεί κάτι. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Γιώργος Παυλίδης και Νίκος Σπηλιώτης οι οποίοι είχαν απίστευτα κέφια και ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνου για τα αντίπαλα καρέ.
Ο ΑΟΝΑ πήγε προηγούμενος με 2-1 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθροκίτρινοι βγήκαν με την στόφα του πρωταθλητή σημειώνοντας ακόμα δύο τέρματα είχαν και δοκάρι και τελικά στο φινάλε του αγώνα να φτάνουν σε μια καθαρή και δίκαιη νίκη στο φινάλε με 4-1.
Ο ΑΟΝ.Αρτάκης έχει μπροστά του 2 μεγάλους τελικούς για την Super League 2 σε διάστημα 4 ημερών θα κριθεί αν την νέα χρονιά έχει αντιπάλους τον Πανιώνιο, την Λάρισα, την Καβάλα, την Νίκη στην δεύτερη τι τάξει εθνική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική και πάλι αγωνιζόμενος με ομάδες όπως αυτές που συνάντησε και φέτος Πιερικό, Σβορώνο, Αστέρα Σταυρού, Αναγέννηση Άρτας η θα έχει και τον Αμαρυνθιακό του χρόνου στην ίδια κατηγορία.
Σε 4 ημέρες θα ξεκαθαρίσουν όλα με αρχής γενομένης με τον πρώτο τελικό για την 32η αγωνιστική με αντίπαλο τον Πιερικό στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν εκεί όπου ο ΑΟΝΑ θέλει να περάσει νικηφόρα με νίκη και την Τετάρτη 24 Απριλίου να έχει το μεγάλο παιχνίδι της ιστορίας του με νίκη θα πάει στην Super League 2 αλλά και στο παιχνίδι της δεκαετίας για το ευβοϊκό ποδόσφαιρο όπου ο ΑΟΝ.Αρτάκης θα παίζει με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου ένα παιχνίδι ιστορικό με στόχο την άνοδο και τον προβιβασμό στην δεύτερη τι τάξει εθνική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η βαθμολογική αντεπίθεση στον δεύτερο γύρο ήρθε μέσω της ενίσχυσης που έγινε τον Ιανουαρίο στο ρόστερ. Ο ΑΟΝΑ χάνοντας από την ΑΕ.Λευκίμης με 4-1 και υποχωρώντας στην 4η θέση και το -7 από την κορυφή πολύ θεώρησαν ότι η υπόθεση τίτλος τελείωσε οι ερυθροκίτρινοι με την μεταγραφική ενίσχυση που έκαναν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ήρθαν 5 ποδοσφαιριστές, έκανε την βαθμολογική του αντεπίθεση στον δεύτερο γύρο.
Από την ήττα με την ΑΕ.Λευκίμη στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου από εκείνο το σημείο και έκτοτε τρέχει ένα αήττητο σερί με μόνο νίκες και 2 ισοπαλίες πετυχαίνοντας σπουδαία διπλά εκτός έδρας με Ζάκυνθο, Εορδαϊκό, Κιλελέρ, Τρίκαλα, Βατανιακό και πετυχαίνοντας νίκες εντός έδρας κατάφερε να σβήσει γρήγορα το -7 και να βρεθεί σε θέση ισχύος και όντας σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή στο -2. Μια βαθμολογική αντεπίθεση που ήρθε και με ωραίο και όμορφο ποδόσφαιρο αποζημιώνοντας τους φιλάθλους που γεμίζουν το ”Νίκος Κίλιμπας ” αλλά και σε αυτούς που την ακολουθούν εκτός έδρας.
Ο Σβορώνος με την εντός έδρας ήττα με 0-2 από την Θύελλα Κατσίκας είπε αντίο οριστικά και αμετάκλητα στον τίτλο σβήνοντας κάθε ελπίδα για να διεκδικήσει την άνοδο στην Super League 2. Με τους διεκδικητές πλέον να είναι δύο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου και ΑΟΝ.Αρτάκης που θα παλέψουν μέχρι το τέλος ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα στον 2ο όμιλο και πάρει την άνοδο στην δεύτερη τι τάξει εθνική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 31 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ
- Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 71
- ΑΟΝ.Αρτάκης 69
Το πρόγραμμα των δύο διεκδικητών τίτλου μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος:
- 1. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 71 βαθμοί (εντός έδρας: Θεσπρωτό και Κιλελέρ, εκτός έδρας ΑΟΝ.Αρτάκης)
εναπομείναντες αγωνιστικές
- 32η αγωνιστική Θεσπρωτός εντός έδρας
- 33η αγωνιστική ΑΟΝ.Αρτάκης εκτός έδρας
- 34η αγωνιστική Κιλελέρ εντός έδρας
- 2. ΑΟΝ.Αρτάκης 69 βαθμοί (εντός έδρας: Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, εκτός έδρας Πιερικό)
εναπομείναντες αγωνιστικές
- 32η αγωνιστική Πιερικός εκτός έδρας
- 33η αγωνιστική Εθνικός Νέου Κεραμιδίου εντός έδρας
- 34η αγωνιστική ΠΟ Φήκης νίκη με 3-0 άνευ αγώνα
Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:
- Καστοριά ΑΣ 1980 0-2 Ζάκυνθος
- ΑΕ Λευκίμμης 0-2 Εθνικός Νέου Κεραμιδίου
- Εορδαϊκός 3-0 Μαγνησιακός
(ΑΝΕΥ ΑΓΩΝΟΣ) - Θεσπρωτός 3-1 Πιερικός
- Σβορώνος 0-2 Θύελλα Κατσικά
- ΑΟ Νέας Αρτάκης 4-1 Αστέρας Λιανοκλαδίου Σταυρού
- Βατανιακός 1-3 Αναγέννηση Άρτας
- ΑΟ Τρίκαλα 1-0 Κιλελέρ
- Αστέρας Πετριτή 3-0 ΠΟ Φήκης (ΑΝΕΥ ΑΓΩΝΟΣ)
Η επόμενη 32η αγωνιστική:
- Καστοριά ΑΣ 1980 – Αστέρας Πετριτή
- ΠΟ Φήκης – ΑΕ Λευκίμμης
- Ζάκυνθος – Εορδαϊκός
- Εθνικός Νέου Κεραμιδίου – Θεσπρωτός
- Μαγνησιακός – Σβορώνος
- Πιερικός – ΑΟ Νέας Αρτάκης
- Θύελλα Κατσικά – Βατανιακός
- Αστέρας Λιανοκλαδίου Σταυρού – Κιλελέρ
- Αναγέννηση Άρτας – ΑΟ Τρίκαλα
Η βαθμολογία μετά από 31 αγωνιστικές:
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΘΕΣΗ | ΟΜΑΔΑ | ΑΓΩΝΕΣ | ΝΙΚΕΣ | ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ | ΗΤΤΕΣ | ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ | ΓΚΟΛ ΚΑΤΑ | ΒΑΘΜΟΙ |
1 | Εθνικός Νέου Κεραμιδίου | 31 | 22 | 5 | 4 | 51 | 15 | 71 |
2 | ΑΟ Νέας Αρτάκης | 31 | 21 | 6 | 4 | 55 | 16 | 69 |
3 | Σβορώνος | 31 | 18 | 9 | 4 | 52 | 22 | 63 |
4 | Πιερικός | 31 | 16 | 7 | 8 | 46 | 20 | 55 |
5 | Ζάκυνθος | 31 | 15 | 9 | 7 | 42 | 25 | 54 |
6 | Αστέρας Λιανοκλαδίου Σταυρού | 31 | 15 | 7 | 9 | 38 | 29 | 52 |
7 | Κιλελέρ | 31 | 13 | 8 | 10 | 33 | 20 | 47 |
8 | ΑΟ Τρίκαλα | 31 | 12 | 10 | 9 | 44 | 36 | 46 |
9 | Θεσπρωτός | 31 | 14 | 4 | 13 | 46 | 41 | 46 |
10 | Εορδαϊκός | 31 | 12 | 10 | 9 | 35 | 26 | 46 |
11 | Αναγέννηση Άρτας | 31 | 13 | 6 | 12 | 30 | 32 | 45 |
12 | Αστέρας Πετριτή | 31 | 13 | 5 | 13 | 32 | 35 | 44 |
13 | Θύελλα Κατσικά | 31 | 11 | 9 | 11 | 42 | 30 | 42 |
14 | Καστοριά ΑΣ 1980 | 31 | 9 | 6 | 16 | 34 | 44 | 33 |
15 | Βατανιακός | 31 | 7 | 7 | 17 | 33 | 57 | 28 |
16 | ΑΕ Λευκίμμης | 31 | 7 | 6 | 18 | 31 | 48 | 27 |
17 | ΠΟ Φήκης | 30 | 2 | 1 | 27 | 12 | 81 | -8 |
18 | Μαγνησιακός | 30 | 0 | 1 | 29 | 1 | 80 | -14 |