Τα Νέα Στύρα έφυγαν με βαθμό χρυσάφι από την Μακρυκάπα μετά το ισόπαλο 1-1 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Α’ Ε.Π.Σ.Ε, οι νότιοι πήραν πολύτιμο βαθμό στην μάχη αποφυγής του υποβιβασμού και πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους 7 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.
Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής που είχε πέσει το τελευταίο 24ωρο στα Μεσσάπεια και το τσουχτερό κρύο που κυριαρχούσε στο γήπεδο Μακρυκάπας τέθηκαν αντιμέτωποι η ομώνυμη ομάδα και τα Νέα Στύρα σε ένα παιχνίδι με το διακύβευμα να είναι υψηλό για τους νότιους.
Η Μακρυκάπα ερχόταν από σειρά καλών εμφανίσεων και με την ψυχολογία στα ύψη μετά την σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου για 2η φορά στην ιστορία της ήθελε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί και να συνεχίσει την βαθμολογική της αναρρίχηση στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, στον αντίποδα τα Νέα Στύρα μετά την σπουδαία νίκη της προηγούμενης εβδομάδας επί της Αιδηψού έψαχναν δεύτερο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα βαθμό η βαθμούς για να μπορέσουν να ξεκολλήσουν από το γκρουπ των ομάδων που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού ένα τρενάκι 5 ομάδων.(Νέα Στύρα, Απόλλων Ερέτριας, ΑΠΚΟ Δροσιάς, Αναγέννηση Μαντουδίου, Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου).
Σε ένα παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι των Νέων Στύρων ξεκίνησαν καλύτερα και να είναι πιο επικίνδυνοι προς τα αντίπαλα καρέ κατάφεραν στην 2η τους επικίνδυνη στιγμή να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με τον Καλλιαμπάκα για το 0-1.
Οι ”Λύκοι” εμφανώς επηρεασμένοι από το παιχνίδι της Τετάρτης και την κόπωση που υπήρχε δεν είχαν την ίδια ένταση και πίεση όπως στα προηγούμενα παιχνίδια και να υποπίπτουν πολλές φορές σε αβίαστα λάθη τελικά κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στην ισορροπία με το πέρας μισής ώρας στο παιχνίδι έπειτα από μια στατική φάση και κεφαλιά του Καραντάκη και 1-1.
Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 1-1 χωρίς κάτι αξιόλογο στις δύο εστίες σε ένα μέτριο πρώτο μέρος με τους φιλοξενούμενους να έχουν μια μικρή υπεροχή δίχως ιδιαίτερα να είναι απειλητικοί προς τα καρέ του Μπασινά.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν καλύτερη με το θέαμα καλύτερο και το παιχνίδι μοιρασμένο και από τις δύο πλευρές με την Μακρυκάπα να σπαταλάει κλασική ευκαιρία για να σκοράρει στο 68′ με τον Σακκά. Και οι φιλοξενούμενοι είχαν τις στιγμές τους για να σκοράρουν χωρίς να τα καταφερουν.
Στην τελική ευθεία και για περίπου 15 λεπτά οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με παίχτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κατσαρή με 2η κίτρινη κάρτα. Τα λεπτά κυλούσαν και οι δύο μονομάχοι προσπάθησαν να βρουν ένα γκολ για να πάρουν την νίκη χωρίς αποτέλεσμα.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσακού βρήκε τις δύο ομάδες να φεύγουν με τον έναν βαθμό σε ένα παιχνίδι βάσει εικόνας δίκαιο αποτέλεσμα.
ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
13′ 0-1 ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Σούλας θα κάνει την μπαλιά ο Χασάνδρας θα απομακρύνει σε πρώτο χρόνο, η μπάλα φτάνει εκτός περιοχής στον Καλλιαμπάκα που πιάνει το δυνατό σουτ και στέλνει την μπάλα στην γωνία του Μπασινά και κάνει το 0-1.
31′ 1-1 ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Πάλλη από δεξιά και καρφωτή κεφαλιά του Καραντάκη από την μικρή περιοχή η μπάλα στα δίχτυα και το 1-1.
ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
5′ Ο Νταουτλλάρι πλασάρει μέσα από την περιοχή η μπάλα άουτ.
58′ Ο Σουλάς θα κάνει την σέντρα η κεφαλιά του Σολλάκου μέσα από την περιοχή η μπάλα άουτ.
65′ Ο Σολλάκου θα κάνει την πάσα στον Αλιάϊ που από το ύψος της περιοχής σουτάρει η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ, από την εκτέλεση κόρνερ κεφαλιά του Κατσούδα η μπάλα άουτ.
68′ Ο Κατσαρής κερδίζει τις κόντρες θα γίνει και η πάσα εκτός περιοχής στον Πασάι θα κάνει καταπληκτική πάσα βγάζοντας σε θέση βολής τον Σακκά πλασάρει και τον Βασιλάκη με εντυπωσιακή επέμβαση θα διώξει σε κόρνερ την μπάλα.
78′ Με 10 παίχτες συνεχίζει η Μακρυκάπα λόγω αποβολής του Κατσαρή με 2η κίτρινη κάρτα. Ο Κατσαρής θα ανατρέψει από πίσω τον Νταουτλλάρι και θα δεχτεί την 2η κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Τσακό και θα αποβληθεί.
80′ Ο Νταουτλλάρι από πλάγια θέση αριστερά και προς τον άξονα θα εκτελέσει το φάουλ ο Κακαβάς θα κινηθεί προς την πορεία της μπάλας αλλά τον Μπασινά να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει την μπάλα.
Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Τσακός και βοηθοί οι Δαυίδ Πριόνας και Σταύρος Καραδήμος.
Μακρυκάπα(Βαγγέλης Ζέρβας): Μπασινάς, Λέκκας, Χασάνδρας, Κατσαρής(77′ αποβολή), Μπελίτσος, Πασάϊ, Γκέκας, Κικίδης, Σακκάς(83′ Βουρδάνος), Πάλλης(83′ Κούκουρας), Καραντάκης.
Νέα Στύρα(Δημήτρης Μπούρικας – Γιάννης Παγκάκης): Βασιλάκης, Τσιγαρίδας, Τριανταφύλλου(59′ Τζώρτζης), Κακαβάς(90′ Τζαβέλας), Κατσούδας, Φιλιμέγκας, Σολλάκου, Νταής, Καλλιαμπάκας(63′ Αλιάϊ), Σουλάς, Νταουτλλάρι.













