Σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης πραγματοποιήθηκε τ΄ απόγευμα της Τέταρτης 7/3, μετά από πρωτοβουλία του Τάσου Κολτσιδόπουλου, συνάντηση παραγόντων των ομάδων καλαθοσφαίρισης του διευρυμένου δήμου Χαλκιδέων, με κεντρικό θέμα την δημιουργία μιας ομάδας που θ΄ αντιπροσωπεύει όλες τις υπόλοιπες και θ΄ αποτελέσει τον «μπροστάρη» του αθλήματος στην πολή, εκπροσωπόντας την όσο πιο ψηλά γίνεται στις εθνικές κατηγορίες. Έγινε παρουσίαση σε προτζέκτορα των βασικών σημείων της πρότασης, η οποία δόθηκε γραπτά, αλλά και σε ψηφιακό δίσκο, σ΄ όσους παρευρέθηκαν, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να μελετήσουν το «πλάνο συμπόρευσης» και να κατατεθούν ιδέες, προτάσεις, παρατηρήσεις ακόμη και διαφωνίες και γενικότερα να προχωρήσει η «ζύμωση». Σκοπός των ανθρώπων που πήραν την πρωτοβουλία για την συνάντηση, είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής αντρικής ομάδας, που θ΄ αποτελείται, κυρίως, απ΄ τους καλύτερους μπασκετμπολίστες της Χαλκίδας (τους οποίους οι ομάδες της πόλης θα παραχωρούν με υποσχετική), αλλά και αντίστοιχα ανταγωνιστικών τμημάτων υποδομής, που θα έχουν την δυνάτοτητα να διακριθούν. Σχεδόν το σύνολο των παραγόντων που έδωσαν το παρών, φάνηκαν θετικοί στην ιδέα, αλλά φυσικά οι περισσότεροι εξ αυτών εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για διάφορα ζητήματα, που αφορούν την υλοποίηση της πρότασης. Αρνητική στην πρόταση παρουσίαστηκε η εκπρόσωπος του ΧΒΑ Κατερίνα Σπύρου, την οποία την χαρακτήρισε «ανέφικτη», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν επιθυμεί -για χάρη της κοινής ομάδας της πρότασης- «να αποδυναμώσω την δικιά μου ομάδα που έχω ΄΄χτίσει΄΄ με αίμα».
Ιδιαίτερη ήταν οι στιγμές που μίλησε ο παλαιός μπασκετικός παράγοντας Γιώργος Καρλής, που σε αρκετά σημεία της τοποθέτησης του η «υπερχείλησε» η συγκίνηση του, όπως όταν ανέφερε ότι βρίσκεται κοντά στο αγαπημένο του άθλημα απ΄ το 1953! Ο κ. Καρλής έκανε μια σύντομη μπασκετική ιστορική αναδρομή και μίλησε για ανάγκη «συνένωσης δυνάμεων» και έφερε σαν παράδειγμα την ποδοσφαιρική Λάρισα του 1988, που κατέκτησε το πρωτάθλημα, «γιατί εκείνη την εποχή όλες οι ομάδες ήταν ενωμένες και όταν σταμάτησε αυτό είδατε που έφτασε». Ο Νίκος Μπέλλος της Παναγίτσας παρουσιάστηκε επίσης θετικός στην πρόταση και πρότεινε το σήμα της ομάδας που θα επιλεχθεί να εκπροσωπεί την πολή να έχει σαν σήμα, όλα τα σήματα των ομάδων μαζί, ως χαρακτηριστικό δείγμα συνένωσης δυνάμεων. Ο Γιώργος Γραμματικόγιαννης της ΑΓΕΧ εξέφρασε την επιθυμία του «να ακουστεί και πάλι το όνομα της Χαλκίδας μέσω του μπάσκετ σ΄ όλη την Ελλάδα» και πρότεινε λόγω ιστορικού μεγέθους η ΑΓΕΧ να είναι εκείνη που θα επιλεχθεί απ΄ τις υπόλοιπες να αποτελέσει την ομάδα που θα «βγει μπροστά». Ακόμη αναφέρθηκε σε «διασκορπισμένα ταλέντα», που εφόσον μαζευτούν στην ίδια ομάδα θα μπορέσουν να φέρουν επιτυχίες και σε πανελλήνιο επίπεδο, όπως αρκετά παλαιότερα. Λόγω διαφόρων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί κάποιος εκπρόσωπος απ΄ τον Απόλλωνα Χαλκίδας, ο οποίος όμως έστειλε επιστολή υποστήριξης της πρότασης. Ο Νάσος Σαλιάρης του Αίαντα Αυλίδας αναφέρθηκε σε διάφορα πρακτικά ζητήματα που αφορούν την υλοποίηση της πρότασης, όπως τα θέματα των προπονήσεων, τα οικονομικά για την δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας ακόμη και στην Γ΄ Εθνική, αλλά και εκείνο της ανταγωνιστικότητας στα πρωταθλήματα υποδομών, ενώ εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την μη παρουσία εκπροσώπου του δήμου, ο οποίος κλήθηκε επίσημα με πρόσκληση, όπως ανέφερε ο κ. Κολτσιδόπουλος.
Ο Κωνσταντίνος Κρόκος του ΓΣ Αυλίδας τόνισε ότι είναι αναγκαίο «άνθρωποι εμπιστοσύνης να αναλάβουν το εγχείρημα» και ότι είναι αναγκαίο η πρόταση «να αποκτήσει συγκεκρίμενο πλάνο». Την δυσαρέσκεια του για την «απουσία» του δήμου εξέφρασε και ο Αντώνης Δάγκουλας του ΓΑΣ Νέας Αρτάκης και είπε πως είναι αισιόδοξος πως μπορεί να προχωρήσει η ιδέα της συνένωσης των μπασκετικών δυνάμεων της πόλης και ότι είναι θετικός στο να υλοποιηθεί. Η Ελένη Μιτζιφίρη του Αλέξανδρου Νέας Αρτάκης αναφέρθηκε στο «τοπικιστικό στοιχείο», το οποίο «δεν πρέπει να το παραβλέψουμε» και ότι τα βήματα για την υλοποίηση του εγχειρήματος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά. Ακόμη είπε πως δεν της προκάλεσε εκπλήξη η μη παρουσία κάποιου εκπροσώπου απ΄ τον ΔΟΑΠΠΕΧ, γιατί «κάποιοι εδώ συνεχίζουν να ΄΄γλύφουν΄΄ την κ. Ζλακώνη για τις ώρες προπονήσεων στα γήπεδα». Εκ μέρους του Αλέξανδρου μίλησε και προπονητής Γιάννης Πανούσης, ο οποίος έκανε αναφορά σε διάφορα ζητήματα προπονητικά και οικονομικά, σχετικά με την πρόταση.
Ο Γιώργος Κόντος του ΓΑΣ Βασιλικού τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό «να φτιαχτεί μια ισχυρή ομάδα που θα εκπροσωπεί τον δήμο» και πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο να βοηθήσει η δημοτική αρχή, ώστε να υλοποιηθεί. Ο Πάνος Αφράτης του ΑΟ Δροσιάς, είπε πως «υπάρχουν αρκετά προβλήματα που θα πρέπει να ξεπεραστούν» για να προχωρήσει η ιδέα και ότι και η ομάδα του είναι διατεθειμένη να βοηθήσει με κάποιες προϋποθέσεις. Ο Τάκης Μανωλόπουλος του Φιλαθλητικού σχολιάσε θετικά την πρόταση και τόνισε ότι χρειάζεται οργάνωση και προγραμματισμός για να πραγματοποιηθεί. Στην συνέχεια έγιναν κάποιες ακόμη ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, αλλά και ερωτήσεις από φίλους του αθλήματος που έδωσαν το παρών στην συνάντηση, η οποία ουσιαστικά φάνηκε ότι είχε σκοπό να «ζυγίσει» τις πρώτες αντιδράσεις και το κατά πόσο υπάρχει η διάθεση, έστω και για συνέχιση της συζήτησης, έστω και σε θεωρητικό -σε πρώτο βαθμό- επίπεδο. Συμφωνήθηκε από κοινού να υπάρξει ακόμη μία τουλάχιστον συνάντηση, μετά από σύντομο σχετικό διάστημα και ενώ ενδιάμεσα θα μπορεί να συνεχιστεί η επικοινωνία των παραγόντων, ώστε να διερευνηθεί το κατά πόσο μπορεί να υπάρχει συνέχεια στην ιδέα της «συνισταμένης» μπασκετικής δυνάμης. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του κ. Κολτσιδόπουλου στο φινάλε της συνάντησης, όπου ανέφερε ότι υπάρχει χώρος-κτίσμα στο ΠΕΙ Δοκού, που μπορεί ν΄ αποτελέσει έδρα της νέας ομάδας και ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για την πρόταση από μεγάλο επιχειρηματία, «ο οποίος θα δώσει το παρών στην επόμενη συνάντηση».