ΣΗΜΕΙΩΣΗ ″Δ & Α″: …συνεχίζουμε την παρουσίαση, του 14ου από τους 16 μονομάχους της Α’ ΕΠΣΕ στην αγωνιστική περίοδο, που λόγω ″κορονογιού″, διεκόπη την 6η αγωνιστική, με την επιβολή του lockdown, και που είναι άγνωστο το ″…τι μέλλει γενέσθαι″!

14-Α.Ο.  ΕΥΒΟΪΚΟΣ Γουβών

-θέση στην βαθμολογία: 14η -βαθμοί: 4
-νίκες: 1, -ισοπαλίες: 1, ήττες: 4,
τέρματα: 4-18 (ανά αγώνα: 0.67-3.00)…

-εντός έδρας (3 αγώνες): καμία νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, τέρματα: 3-8
-εκτός έδρας (3 αγώνες): 1 νίκη, καμία ισοπαλία & 2 ήττες, τέρματα: 1-10

*Ο Ευβοϊκός Γουβών, μια ομάδα που έχει γράψει την δική της ξεχωριστή ιστορία, στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο, την 10ετία του ’80, μια ομάδα μοντέλο που έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο, με μία κατάκτηση τίτλου στον Βόρειο όμιλο της Α’ ΕΠΣΕ (1983-84, μπαράζ με Αστέρα Βατώντα), αλλά και δύο τελικούς Κυπέλλου Εύβοιας, όπου το 1986, έχασε από τον πανίσχυρο, τότε, και πολυνίκη του θεσμού Ολυμπιακό Χαλκίδας (5-1 οι ΄΄ερυθρόλευκοι΄΄), ενώ το 1988, με αντίπαλο τον Νηλέα Νεοχωρίου, κέρδισε 3-1 και κατέκτησε την ΄΄κούπα΄΄! Ο αρχοντικός Γιάννης Ευσταθίου, ο δαντελένιος Θανάσης Σελίμης, ο αείμνηστος και δυναμικός Στάθης Ανέστης, ο αίλουρος Χρήστος Δελχάς, αλλά και οι Δ. Γιαννάκος, Δ. Αφένδρας, Κ. Γιαλένιος, Σ. Παρίσης, Σ. Τρίγκας και άλλα παιδιά από την περιοχή που συγκροτούσαν τότε ένα θαυμάσιο σύνολο, που προσέφερε ελκυστικό θέαμα…
Τα χρόνια πέρασαν η ομάδα υποχωρούσε σιγά-σιγά και ουσιαστικά απαξιώθηκε, έφτασε μέχρι την Γ’ ΕΠΣΕ και έμεινε ακόμα και σε αδράνεια!
Πριν από μερικά χρόνια, κάποιοι, παλιοί και νεότεροι, με κοινό σημείο την αγάπη για το χωριό τους, το ποδόσφαιρο και νοσταλγώντας, τις παλιές ωραίες εποχές, επαναδραστηριοποίησαν την ομάδα! Η τοποθέτηση τάπητα στο γήπεδο ήταν καθοριστική για το μέλλον της ομάδας, που άρχισε την ανοδική πορεία, για να φτάσει να κερδίσει την άνοδο στην ΄΄μεγάλη΄΄ κατηγορία, μετά από πολλά χρόνια!

Γιώργος Δημητρίου

Την καθοδήγηση της ομάδας στην Α’ ΕΠΣΕ, ανέλαβε ο Αιδηψιώτης, Γιώργος Δημητρίου, με σημαντική παρουσία και επιτυχία, στην ομάδα του ΑΟ Αιδηψού. Ο κόουτς-Δημητρίου, σίγουρα ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο, καθώς το έμψυχο υλικό ανανεώθηκε σε μεγάλο βαθμό, ενώ υπήρχαν κενά που έπρεπε να συμπληρωθούν… Στις 6 πρώτες αγωνιστικές, η ο μάδα του Ευβοϊκού, είχε ένα μέτριο ξεκίνημα στην προσπάθειά να γνωρίσει την τωρινή Α’ ΕΠΣΕ! Η έλλειψη εμπειρίας ήταν το βασικότερο, από τα ζητούμενα στους ΄΄Βόρειους΄΄ των Γουβών, αλλά και η ευάλωτη αμυντική γραμμή… Μία και μοναδική νίκη και αυτή ήρθε, εκτός στο Γυμνό κόντρα στον Όλυμπο, όμως και πολύ βαριά ήττα στην Κάρυστο (0-7) και φυσικά χωρίς νίκη στην έδρα του και με μόλις ένα βαθμό συγκομιδή στα 3 παιχνίδια! Οπωσδήποτε ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα, για την ομάδα του Ευβοϊκού!
*Στις 6 μέχρι τώρα αγωνιστικές, ο κόουτς-Γιώργος Δημητρίου, έχει χρησιμοποιήσει 22 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους μόνον ο Μελέτης Βούλγαρης δεν έχει χάσει ούτε λεπτό (6Χ90’=540’), ακολούθησαν από κοντά οι Ηλίας Ιωσήφ (524’) και ο Γαβριήλ

Γιάννης Μαργέτης

Στραφιώτης (498’), ενώ ο Γιάννης Μεργέτης, που μπήκε στην ομάδα την 2η αγωνιστική, έπαιξε και στα 5 παιχνίδια (5Χ90’=450’)! Παράλληλα συμμετοχές σε όλα τα παιχνίδια κατέγραψαν, με λιγότερα όμως λεπτά, οι: α-Νίκος Παπανδρέου (470’), β-Δημήτρης Σελίμης (440’), γ-Σπύρος Τσώνος (425’), δ-Βαγγέλης Γαλιατσάτος (397’), ενώ ο ΄΄άνθρωπος των

Αντώνης Γιάγκος

αλλαγών΄΄ ήταν ο Αντώνης Γιάγκος (180’)!

*΄΄πολύ μέτρια΄΄ θα χαρακτηρίζαμε την επίθεση , ενώ το μεγάλο πρόβλημα ήταν η αμυντική λειτουργεία του Ευβοϊκού, με επιδόσεις, 18 γκολ στο παθητικό και μόλις 4 στο ενεργητικό!

Ηλίας Ιωσήφ

*Στον πίνακα των σκόρερς, στην κορυφή, για τους ΄΄Βόρειους΄΄, με 2 γκολ, ο Ηλίας Ιωσήφ και τον πενιχρό επιθετικό απολογισμό ακολουθούν με 1 γκολ καθένας, οι Δημήτρης Σελίμης και Αντώνης Γιάγκος!

*Ο ΕΥΒΟΪΚΟΣ Γουβών τις 6 πρώτες αγωνιστικές, δεν έχουν ανοίξει λογιαριασμό, σε πέναλτι και δοκάρια, ενώ δεν έχουν αντικρύσει κόκκινη κάρτα διαιτητών!
*αναλυτικά οι συμμετοχές των παικτών στις 6 πρώτες αγωνιστικές:
*οι σκόρερς των 4 γκολ:

*το διάγραμμα των γκολ του Ευβοϊκού Γουβών:
*τα πέναλτι, τα δοκάρια και οι κόκκινες: