Ο ΑΟ.Κάρυστος ανανέωσε το ραντεβού του με τους μεγάλους του ευβοϊκού ποδοσφαίρου και έτσι για 4η συνεχή χρονιά παρέμεινε στα σαλόνια της Α’ Ε.Π.Σ.Ε πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την καθιέρωση του στην μεγάλη κατηγορία της Εύβοιας.

Τα ” δελφίνια ” κατάφεραν με σχετική άνεση να σώσουν την κατηγορία συγκεντρώνοντας 41 βαθμούς και τερματίζοντας στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, βάσει εικόνας που είχαν στα παιχνίδια τους θα μπορούσαν να έχουν τερματίσει και ψηλότερα στην κατάταξη.

Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Τζόκας κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύνολο το οποίο έβγαζε μαχητικότητα σε κάθε αγώνα και ήταν δυσκολοκατάβλητο προς τους αντιπάλους του έχοντας ένα ρόστερ με ένα κράμα ποδοσφαιριστών έμπειρων και νεαρών που προερχόμενοι από την ακαδημία της Καρύστου, να αλλάξει ρότα και πλάνο που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια που είχε να κάνει με αρκετούς ποδοσφαιριστές από την περιοχή της Αθήνας και με δαπανηρά ποσά.

Ο ΑΟ.Καρύστου μέσα στην σεζόν είχε να διαχειριστεί και μια τεράστια απώλεια μιας και τον περασμένο Νοέμβριο έφυγε από την ζωή ξαφνικά ο επί χρόνια πρόεδρος της ομάδας Λάκης Κοσμετός αφήνοντας πίσω μια τεράστια παρακαταθήκη για την ομάδα της Καρύστου αυτό το έργο συνεχίζει με επιτυχία ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Αλεξανδρής.

Η ομάδα της Καρύστου στηρίχτηκε επιθετικά πολύ στο ταλέντο και στην εμπειρία των Ρούσσου και Καράβολα που αποτέλεσαν το ιχθύν ο νου στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας και την κουβάλησαν σε όλα τα παιχνίδια προκειμένου να πετύχει τον στόχο της.

Στην απόδοση της είχε διακυμάνσεις μέσα στην σεζόν μιας και παρουσίασε αγωνιστική κοιλιά μετά τις γιορτές και προς το φινάλε της σεζόν κάτι που είχε αντίκτυπο βαθμολογικό μιας και ήττες που έκανε ναι μεν ήταν ανώδυνες αλλά κόστισαν στην αναρρίχηση την βαθμολογική και θα μπορούσε να έχει τερματίσει ψηλότερα.

Η νέα χρονιά που έρχεται στο στρατόπεδο της Καρύστου θέλουν να κάνουν μια πολύ καλύτερη χρονιά από αυτή που ολοκληρώθηκε και να μην περιοριστούν στην εξασφάλιση μιας παραμονής στην κατηγορία αλλά να κυνηγήσουν να πλασαριστούν στην πρώτη πεντάδα με εξάδα στην βαθμολογία, αναμένεται να είναι έντονο το φετινό καλοκαίρι προς το στρατόπεδο των ”δελφινιών ”.

Το βάρος στο σκοράρισμα στον φετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος σήκωσαν οι Αλέξανδρος Ρούσσος με 11 γκολ και Γιώργος Καράβολας με 10 γκολ αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές πέτυχαν πολύ σημαντικά και κρίσιμα τέρματα μέσα στην σεζόν ενώ άξιος συμπαραστάτης ως μια αξιόπιστη επιθετική λύση στο σκοράρισμα αποδείχτηκε ο Χρήστος Γκιλπάθης με 7 τέρματα.

Αυτοί που τράβηξαν το αγωνιστικό κουπί καθ’ όλη την χρονιά στον φετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής  ήταν οι Χαρίσης, Καράβολας, Κακαβάς, Περ. Ραβιόλος και Αραχωβίτης αποτελώντας βασικά και υπερπολύτιμα γρανάζια στο φετινό οικοδόμημα του ΑΟ.Καρύστου.

Ο ΑΟ.Καρύστου τερμάτισε στην 11η θέση της βαθμολογίας συγκεντρώνοντας 41 βαθμούς με απολογισμό 11 νίκες 8 ισοπαλίες και 11 ήττες και γκολ 43-42.