Με απόλυτη επιτυχία, έγινε στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η τακτική ετήσια ΓΣ της ΕΠΣ Εύβοιας!
Με 78 ομάδες να έχουν δικαίωμα συμμετοχής, 74 από αυτές να έχουν στείλει τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις και την παρουσία 62 ξεκίνησε η ΓΣ!
Ο αριθμός των 62 παρουσιών να σημειώσουμε ότι είναι κάτι το μοναδικό για τέτοια εποχή!
Η ΓΣ κύλισε μέσα σε ήρεμους τόνους και εποικοδομητικές συζητήσεις στα πλαίσια των σοβαρών θεμάτων που είχε η ΓΣ.
Πέρα από τους απολογισμούς διοικητικό & οικονομικό, το κύριο θέμα ήταν η ΄΄εναρμόνιση του καταστατικού΄΄ της Ένωσης με τον νέο Αθλητικό Νόμο, για τον λόγο αυτό το παρόν, στην ΓΣ έδωσε ο δικηγόρος και παλιός πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, που είναι νομικός σύμβουλος της ΕΠΣΕ και ο νομικός, που χειρίζεται αυτή την υπόθεση!
Έγινε αναλυτική ενημέρωση των παρευρισκόμενων δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινήσεις, σε όποιες απορίες υπήρχαν και αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για αυτή την εναρμόνιση του καταστατικού!
Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός, ψηφίστηκαν ομόφωνα!
Τέλος έγινε ομόφωνα, η διαγραφή αδρανών μελών της ΕΠΣΕ και αυτές ήταν οι ομάδες:

  1. Ακαδημία Ιστιαίας
  2. ΑΟ Τραχηλίου
  3. Κεραυνός Σπαθαρίου
  4. και Αναγέννηση Γιάλτρων

…αλλά και ομόφωνα η εγγραφή των νέων μελών, που πληρούν τις προϋποθέσεις:

  1. ΝΗΡΙΗΔΕΣ Χαλκίδας (Γυναικεία & Ανδρική ομάδα),
  2. ΑΟ ΞΗΡΟΠΟΛΙΣ (Γυναικεία ομάδα),
  3. Ακαδημία ΨΑΧΝΩΝ,
  4. ΓΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αλιβερίου,
  5. ΑΣ ΡΟΜΑΪΚΟΣ (παίζει ήδη στην Γ’ ΕΠΣΕ),
  6. ΑΣ ΑΓΔΙΝΩΝ (παίζει ήδη στην Γ’ ΕΠΣΕ),

Επίσης ανακοινώθηκε και η επαναδραστηριοποίηση του ΑΤΛΑΝΤΑ Κύμης.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ   ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ  ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021-2022, από τον πρόεδρο του ΔΣ Γιάννη Ρέτσα:
 Αγαπητοί φίλοι, εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών σωματείων της Εύβοιας και των Μ.Μ.Ε, καλησπέρα σας.
Σας ευχαριστώ όλους που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας  και βρίσκεστε σήμερα  κοντά μας  για να συμμετάσχετε στις εργασίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ.
Όπως κάθε φορά,  έτσι και τώρα, θέλω ιδιαίτερα  να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των μακρινών σωματείων   που αψήφησαν χιλιομετρικές αποστάσεις και άλλες  δυσκολίες και μας τιμούν  σήμερα  με  την  παρουσία τους.
Θέλω  να ευχαριστήσω επίσης την περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας και ιδιαιτέρως  τον Αντιπεριφερειάρχη  Εύβοιας κύριο  Γιώργο Κελαϊδίτη για την παραχώρηση της αίθουσας του συνεδριακού κέντρου, αλλά   και   για  τη  χορηγία – προσφορά  του  μπουφέ  που  θα  παρατεθεί    στην   είσοδο  μετά   το  πέρας  των  εργασιών   της   Γενικής   μας   Συνέλευσης.
Έχουμε  την  τιμή  και  τη  χαρά,   να  έχουμε  σήμερα  κοντά  μας,   έναν  άνθρωπο    με  μεγάλη  ιστορία στο ελληνικό  ποδόσφαιρο,  υπηρετώντας  το  από  πολλές  θέσεις,  με   κορυφαία,  αυτή  του  προέδρου  της  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ,  με  πολλές   επιτυχίες   στο  ενεργητικό  του   και  σε   πολλούς   τομείς .
Είναι  ο  άνθρωπος  που στήριξε  περισσότερο  από  όλους  το  ερασιτεχνικό  ποδόσφαιρο  και  τις  Ενώσεις και  που  υλοποίησε  το πρόγραμμα   κατασκευής περισσοτέρων από 35 Ενωσιακά γήπεδα σε όλη τη χώρα.
Φυσικά είναι σε όλους γνωστό πως έχει συνδέσει το όνομά του με την μεγαλύτερη επιτυχία   της   εθνικής   μας   ομάδας  με  την   κατάκτηση  του  EURO 2004,  όπως και πολλές  άλλες   επιτυχίες  στο  ελληνικό   ποδόσφαιρο.
Θα μπορούσα να πω πολλά για τον πρόεδρο, αλλά είναι κάτι που δεν το θέλει ο ίδιος.
Κύριε Βασίλη Γκαγκάτση καλώς ορίσατε και σας   ευχαριστούμε  για  τη  στήριξη,   καθώς   και  για  τη σύνταξη  του καταστατικού  της  Ένωσής  μας   που   θα   συζητήσουμε   στη  συνέχεια και είναι και ο λόγος που βρίσκεται σήμερα κοντά μας.
Όπως  όλοι  γνωρίζετε  διανύσαμε αρκετά δύσκολη   περίοδο και στο χώρο του ποδοσφαίρου βιώσαμε πρωτόγνωρες   καταστάσεις.
Στα   ήδη   υπάρχοντα   προβλήματα ,  προστέθηκαν   και   αυτά που  ανέκυψαν   από την  καταστροφική πυρκαγιά  του Αυγούστου  που   έπληξε   το   νομό   μας  και ιδιαίτερα  τα σωματεία   της   Βορείου  Ευβοίας.
Με την πανδημία να  συνεχίζεται  και να ρυθμίζει  τις δραστηριότητές   μας,  άρχισε η ποδοσφαιρική περίοδος 2021-2022, με  άλλη  φιλοσοφία,  νέους κανόνες, άλλα δεδομένα και πάρα  πολλές   δυσκολίες.
Σ΄ αυτές  τις   δυσκολίες,  φροντίσαμε   να είμαστε κοντά   σας και  με   τη   δική σας  συνεργασία και συμμετοχή προσπαθήσαμε  για  το  καλύτερο.

  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ – ΚΥΠΕΛΛΟ

  Διοργανώσαμε  αξιόπιστα  και   αδιάβλητα  πρωταθλήματα,  παρά   τις  δυσκολίες   που   αντιμετωπίσαμε.
Τα   ολοκληρώσαμε  με   επιτυχία  και απόλυτη διαφάνεια, μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες , χωρίς να υπάρχει καμία  απολύτως   εκκρεμότητα.
Το  γεγονός  αυτό,  αποδεικνύει  τις  δυνατότητες   της   τωρινής διοίκησης και τον τρόπο που διαχειρίζεται τη λειτουργία   της   Ένωσης.
Ύστερα από  μακρά περίοδο αγωνιστικής απραξίας, τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών με τη συμμετοχή ισάξιων ομάδων, ήταν ανταγωνιστικά και είχαν  ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Αξίζει  να σημειωθεί, πως όλες  οι ομάδες σε μια ιδιαίτερα   δύσκολη συγκυρία, ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις  και   δεν   είχαμε    αποχωρήσεις   ή   παραιτήσεις,  όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
Σχεδόν όλοι  οι  αγώνες   είχαν βαθμολογική  σημασία   και ιδιαίτερο ενδιαφέρον,   αφού   και η τελευταία  αγωνιστική,    καθόριζε   τη   γενική   βαθμολογική   κατάταξη  των ομάδων.
Άψογη  ήταν  και  η  διοργάνωση  του κυπέλλου Ερασιτεχνών που  ξεκίνησε   αρκετά   νωρίς ,  στην προσπάθειά μας   να   προσαρμοστούμε   στη   νέα   πραγματικότητα και στις συνθήκες   που   δημιούργησε   η  πανδημία.
Αυτός   ήταν   και  ο   λόγος    που   διοργανώσαμε   τους αγώνες με τη μορφή ομίλων, διευκολύνοντας όλους τους συμμετέχοντες στην εφαρμογή των μέτρων που   επιβάλλονται   από   τους   ισχύοντες   υγειονομικούς   κανόνες.
Παράλληλα, θέλαμε να βοηθήσουμε τα  σωματεία  και  στην  επανέκδοση   των   δελτίων   τους.
Στα πλαίσια προβολής του θεσμού, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και η καθιερωμένη   συνέντευξη   τύπου  με   τη   συμμετοχή   των ομάδων  Α.Ο Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ  και  Α.Ο ΧΑΛΚΙΣ  που προκρίθηκαν για τον τελικό, ο  οποίος  πραγματοποιήθηκε   με   πολύ  μεγάλη   επιτυχία  στο   δημοτικό στάδιο   Χαλκίδας.
Ο παλμός και το  κατάμεστο από φιλάθλους  γήπεδο,   δικαίωσαν τις προσπάθειες όλων μας   προς την κατεύθυνση   επιστροφής  του κόσμου  στα γήπεδα και κατέδειξαν   πως το ποδόσφαιρο είναι  γιορτή και  χαρά.
Κυπελλούχος  αναδείχτηκε  η   ομάδα  του   Α.Ο  Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ, η οποία θα μας εκπροσωπήσει στο Κύπελλο Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 και της ευχόμαστε καλή  και επιτυχημένη πορεία σ’ αυτή τη διοργάνωση.
Μέσα όμως από τη διαδικασία αυτή, μεγάλος νικητής  αναδείχτηκε  το ποδόσφαιρο και  είμαστε ικανοποιημένοι  γι΄ αυτό.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ  – ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

 Ύστερα από  αποχή δύο ετών και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε από την πανδημία αλλά και από άλλες αντιξοότητες,  διοργανώσαμε   τα   πρωταθλήματα   υποδομών σε  5   κατηγορίες,  με   μεγάλη   επιτυχία.
Είμαστε  ικανοποιημένοι  που  σ΄ αυτή  τη  δύσκολη   περίοδο που διανύσαμε τα νέα παιδιά επέστρεψαν στους αγωνιστικούς χώρους και επιδόθηκαν στις αθλητικές   τους   δραστηριότητες.
Το  ποδόσφαιρο και οι επιτυχίες του, βασίζονται  κατά πολύ στις αναπτυξιακές ηλικίες  και θα πρέπει όλοι  να ευαισθητοποιηθούμε ανάλογα  και να στηρίξουμε την κατηγορία   αυτή   των  αθλητών   με   κάθε   δυνατό   τρόπο.
Είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου  και ο ρόλος μας θα   πρέπει  να  είναι  καθοριστικός  στην  εκπαίδευση του   ταλέντου τους,  αναδεικνύοντας  και την  κοινωνική   σημασία  που  έχει  το   ποδόσφαιρο  στις  μικρές  ηλικίες.

Χθες είχαμε τους τελικούς του τουρνουά Κ-10 «Σταθαράς Ιωάννης». Στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας συγκεντρώθηκαν περίπου 250 παιδιά και στην Αιδηψό 50 παιδιά σε μία πραγματική γιορτή για το ποδόσφαιρο με πολύ μεγάλη παρουσία φιλάθλων.
Την προσεχή Τετάρτη στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας θα διεξαχθούν οι τελικοί του πρωταθλήματος Κ-12 «Αγριόδημος Ιωάννης» και στη συνέχεια θα γίνει η απονομή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κ-17 «Ρουσόδημος Γεώργιος» στην Προποντίδα.
Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί ο τελικός του Κ-16 στην Ιστιαία στην μνήμη του Γιάννη Αναγνώστου. Υπάρχει πιθανότητα μετάθεσής του βέβαια λόγω διεξαγωγής των μικρών τελικών των Μικτών ομάδων μας.
Τέλος την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν οι τελικοί του πρωταθλήματος Κ-14 στο Αλιβέρι στη μνήμη του Νίκου Καλοκαιρινού.
Παράλληλα με τα πρωταθλήματα υποδομών ιδιαίτερη βαρύτητα  δώσαμε  και  στις  μικτές  μας ομάδες.
Η δουλειά που έγινε σε βάθος και η προσπάθεια που καταβλήθηκε από  την   Ένωσή μας  έδωσε τη δυνατότητα  στις   ομάδες μας, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πανελλήνια εθνικά πρωταθλήματα αν και ο  πρωταθλητισμός δεν είναι ο  μοναδικός  μας   στόχος.
Σκοπός  μας  είναι να  δώσουμε   τη   δυνατότητα  σε   πολλά νέα παιδιά, να αναδείξουν το ταλέντο τους και να  στελεχώσουν   επαγγελματικές   και   εθνικές   ομάδες.
Στο νομό μας έχουμε πολλά ποδοσφαιρικά ταλέντα και θα πρέπει  να   τα   στηρίξουμε   και  να   τα   αξιοποιήσουμε.
Την αγωνιστική περίοδο 2021-2022   οι   μικτές   μας  ομάδες Κ15 και Κ17 πρωταγωνίστησαν και αναδείχτηκαν στις 4 καλύτερες   της   Ελλάδας.
Η ομάδα   Κ15    αγωνίστηκε   με   την   Ε.Π.Σ  ΚΟΖΑΝΗΣ και ηττήθηκε  στη  διαδικασία   των  πέναλτυ  κι έτσι  χάσαμε  την  πρόκριση   για  τον  μεγάλο  τελικό.
Η   ομάδα   Κ17   αγωνίστηκε   με   την   Ε.Π.Σ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, προηγήθηκε, αλλά στο τέλος δέχτηκε  2 γκολ, ηττηθήκαμε με 4-2  κι επίσης δεν προκρίθηκε στον  μεγάλο  τελικό.

ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΓΗΠΕΔΟ – ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Με   τη   βοήθεια   του   Δήμου    Χαλκιδέων   και   ύστερα  από δικές  μας   ενέργειες,    έγινε συντήρηση  όλων των εγκαταστάσεων του Ενωσιακού μας γηπέδου (βάψιμο, επισκευές, καθαρισμός, απολύμανση κ.λ.π), καθώς και συντήρηση  του αγωνιστικού χώρου  με   τη   συμμετοχή    του   γυναικείου σωματείου Α.Σ  ΑΒΑΝΤΕΣ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ  στο   οποίο   έχει παραχωρηθεί  η   χρήση    του   γηπέδου   για   επίσημους   αγώνες   και   προπονήσεις.
Επιπλέον, γίνονται ενέργειες για αντικατάσταση των καθισμάτων,   καθώς   και  του  χλοοτάπητα.
Είχαμε   εξαγγείλει   την   ίδρυση  αθλητικού μουσείου στο Ενωσιακό μας  γήπεδο, προκειμένου να αξιοποιηθεί  το ιστορικής  σημασίας  αρχειακό   υλικό   που   φυλάσσεται   στις   εγκαταστάσεις του,  καθώς   και   το   αρχείο   του   αείμνηστου   ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΠΝΙΣΗ αθλητικογράφου και εκδότη των εφημερίδων  ΕΥΒΟΙΑ ΣΠΟΡ  και   ΤΟΛΜΗ  και μέρος   του   αρχείου της εφημερίδας ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ του   αείμνηστου   ΚΩΣΤΑ   ΧΑΡΑΜΑΝΤΙΔΗ.
Είχαμε ζητήσει από τη δήμαρχο της πόλης μας την παραχώρηση   «προκάτ»   αίθουσας  για   το   σκοπό   αυτό,  η  οποία  μας   υποσχέθηκε, πως   στο  αίτημά μας,  θα   ανταποκριθεί   άμεσα και  θετικά.
Κάποια διαδικαστικά θέματα και η πανδημία όμως, άλλαξε  και εδώ προτεραιότητες, με αποτέλεσμα να υπάρξει   καθυστέρηση,  σύντομα  όμως  θα παραχωρηθεί αίθουσα ξύλινης κατασκευής, αφού έχουν δρομολογηθεί  οι  σχετικές   διαδικασίες,  ώστε να συνεχιστεί από την πλευρά μας, κάθε προσπάθεια   για την περαιτέρω ταξινόμηση   και    αξιολόγησή   του.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ- ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΩΣΗΣ
Τα  όργανα και   οι    επιτροπές   μας,  διεκπεραίωσαν    τεράστιο   όγκο   δουλειάς  και   παρά   τις αντιξοότητες  και  τα προβλήματα που ανέκυψαν, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων   και  ανταποκρίθηκαν   στις   απαιτήσεις,  με  τον καλύτερο   δυνατό   τρόπο.
Λειτούργησαν   αμερόληπτα, εφαρμόζοντας  το  καταστατικό   της  Ένωσης,  τους  κανονισμούς  του  ποδοσφαίρου και  την   ισχύουσα  αθλητική   νομοθεσία.
Λόγω έλλειψης προσωπικού, διαχειριστήκαμε με υπευθυνότητα τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν και  εντείναμε  τις   προσπάθειές   μας,  ώστε   να   μην   υπάρξουν  κενά και δημιουργηθούν προβλήματα  στη  λειτουργία της Ένωσης.
Την ευθύνη αυτή βέβαια, την επωμίστηκε πολύ περισσότερο  το προεδρείο της  Ένωσης, που   αφιέρωσε τον μεγαλύτερο  από  το  χρόνο του, σε συνεργασία με την  υπάλληλο Αγγελική Κοκκίνου,  προκειμένου η Ένωση, να  λειτουργήσει  σωστά  και  ομαλά.
Θα  πορευτούμε με την απασχόληση δύο μόνο  υπαλλήλων,   προκειμένου  το   οικονομικό    όφελος   που θα   προκύψει   να   το   καρπωθούν  τα  σωματεία   μας.
 Ήδη   καλύψαμε   το   κενό   αυτό  και  με   καλύτερη   οργάνωση της υπηρεσίας  και των εργασιών, με μεγαλύτερη βοήθεια από τα μέλη του Δ.Σ και  το προσωπικό,   θα λειτουργήσουμε   χωρίς   προβλήματα.
Στα   πλαίσια   εφαρμογής   κανονιστικών   διατάξεων   και   του   νέου   αθλητικού   νόμου, διευκολύναμε   τα   σωματεία   μας χωρίς   καμία   εκκρεμότητα,  στην επανέκδοση   των   δελτίων τους,  στη   συγκέντρωση   των   δικαιολογητικών   για   την    ειδική αθλητική   αναγνώριση  και   την   εγγραφή   τους   στο   μητρώο της   ΓΕΝΙΚΗΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,  στην τροποποίηση των καταστατικών τους και    δεσμευτήκαμε μέσα στις   προθεσμίες   που   ορίζονταν,  να   τροποποιήσουμε  και να εναρμονίσουμε με τον ισχύοντα αθλητικό νόμο το καταστατικό της Ένωσής μας, το οποίο  αναρτήσαμε κωδικοποιημένο   στην  ιστοσελίδα  μας    και   σήμερα   το   έχουμε   φέρει    ενώπιόν  σας,   προς  ψήφιση.
Ευχαριστούμε  ιδιαίτερα   τον   γενικό γραμματέα  κύριο ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΙΣΧΙΝΑ  για τη βοήθειά του στις διαδικασίες συγκέντρωσης   των   δικαιολογητικών    για   την   ειδική αθλητική  αναγνώριση   και   εγγραφή   των   σωματείων  μας   στο   μητρώο   της Γ.Γ.Α.
Για  την  εξυπηρέτηση  των  σωματείων μας ,  τα  γραφεία μας   παρέμειναν    ανοικτά    ακόμη   και   σε  ημέρες  αργίας  και είμασταν πάντα στη διάθεση  των παραγόντων  όλες  τις  ημέρες  και  ώρες.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Στα  πλαίσια  της κοινωνικής  και  εθελοντικής  μας  δράσης,  αποφασίσαμε  σε  συνεργασία  με  τον  Α.Ο.  ΧΑΛΚΙΣ    να  ιδρύσουμε τράπεζα αίματος  με την ονομασία  «ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΟΔΗΜΟΣ»   στη  μνήμη του  αξέχαστου ποδοσφαιριστή  της ομάδας   αυτής,   που   τόσο   άδικα   και   αναπάντεχα   έφυγε  από   τη  ζωή.
Η  πανδημία  δυστυχώς,  έχει  πλήξει  και αυτό το  κομμάτι   της  κοινωνικής   προσφοράς   και   θα   πρέπει   όλοι μας   να   ευαισθητοποιηθούμε  ανάλογα  και  να στηρίξουμε  την  προσπάθεια αυτή ανταποκρινόμενοι  δυναμικά, στις διαρκώς αυξανόμενες  ανάγκες.

Δίνοντας αίμα, σώζουμε  ζωές.

Ας   βοηθήσουμε  έμπρακτα   τους   συνανθρώπους   μας   με τη συμμετοχή μας  στην  πρώτη αιμοδοσία που  έχει προγραμματιστεί για  το   Σάββατο  25.06.2022   στην   αίθουσα  «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»   του   Δημαρχείου Χαλκίδας,  στο μέγαρο   ΚΟΤΣΙΚΑ  (παραλία Χαλκίδας).
Επίσης ας βοηθήσουμε όλοι,  την προσπάθεια του συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ», στηρίζοντας το φιλανθρωπικό gala που θα πραγματοποιηθεί στα “Asteria Plage” τη Δευτέρα 04.07.2022 δίνοντας ελπίδα στον  αγώνα  των  παιδιών  που πάσχουν από  νεοπλασματικές  παθήσεις,  για  ζωή.

«Ο καρκίνος στην παιδική ηλικία, μπορεί να νικηθεί». Ας βοηθήσουμε όλοι.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ- ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ  ΠΛΑΙΣΙΑ  ΑΣΚΗΣΗΣ  ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ  κ.λ.π
Κατορθώσαμε με περικοπές δαπανών και σωστή διαχείριση,   να   βελτιώσουμε   σε   ικανοποιητικό   βαθμό   τα οικονομικά της Ένωσης και να μην έχουμε οικονομικές εκκρεμότητες.
Σε   αντίθεση   με   προηγούμενες   τακτικές,   φροντίζουμε   να είμαστε  απόλυτα   συνεπείς   στις υποχρεώσεις  και τις συναλλαγές μας, γεγονός που πιστοποιεί αναμφίβολα, την αρτιότητα     οργάνωσης   και    λειτουργίας   μας.
Με  τις  διαρθρωτικές  μεταρρυθμίσεις  που  επιφέραμε, από  τότε  που  ανέλαβα  την  προεδρία  της  Ένωσης,    η πολύ καλή    οικονομική  και   οργανωτική   λειτουργία της  Ένωσης,    σε  όλα  τα  επίπεδα   είναι   εμφανής.
Παρόλο που τα  έσοδά μας από  παράβολα, ποινές κ.λ.π  μειώθηκαν, δεν  έχουμε  οφειλές  τα  2-3 τελευταία χρόνια, γεγονός που  αποτυπώνεται και στον  οικονομικό   απολογισμό μας.
Στα πλαίσια  της  οικονομικής  ενίσχυσης  των σωματείων μας, για  την περίοδο που πέρασε,  ορίσαμε  συμβολικά παράβολα συμμετοχής  για  τα  πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών   και  για το  κύπελλο,    ποσού 5, 10, 20 και 1,00 ευρώ αντίστοιχα,  σε   μια   αρκετά   δύσκολη  και   για   την  Ένωση συγκυρία.   Και την φετινή σαιζόν θα συνεχίσουμε με χαμηλά παράβολα συμμετοχής.               
Στηρίξαμε   τα    πυρόπληκτα   σωματεία   της   βορείου  Ευβοίας   και   τα   πλημμυροπαθή   της   κεντρικής   και   από   την πρώτη   στιγμή   σταθήκαμε   αρωγοί   στην   προσπάθειά τους   για   επιβίωση.
Ενεργώντας άμεσα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά κατορθώσαμε σε σύντομο  χρονικό  διάστημα,  απευθυνόμενοι  στους   αθλητικούς   φορείς,  να  εξασφαλίσουμε   οικονομική   και υλική   βοήθεια  στα   σωματεία   που   επλήγησαν. 
Διαχειριστήκαμε  τις συνέπειες  της  καταστροφής με απόλυτη   σοβαρότητα   και   υπευθυνότητα.
Με προσπάθειες και προσωπικές παρεμβάσεις  εξασφαλίσαμε  για τα σωματεία που επλήγησαν, απ’ ευθείας οικονομική ενίσχυση 33.000,00 ευρώ και με τα χρήματα που συγκεντρώσαμε για το  σκοπό   αυτό, ενισχύσαμε  ακόμη 4   σωματεία  με  το   ποσό   των   2.500,00   ευρώ, καλύψαμε   μέρος του  κόστους  επανέκδοσης  των δελτίων και ενισχύσαμε επίσης τα σωματεία με δωρεάν  διαιτησίες.
Επίσης από  το   ταμείο μας ενισχύσαμε όλα τα σωματεία με δωρεάν  διαιτησίες και   δώσαμε οικονομικές   ενισχύσεις   στις   ομάδες  που   μετακινήθηκαν  από τη   Χαλκίδα   προς   Βόρεια   και  Νότια   Εύβοια και στα σωματεία που μετακινήθηκαν προς  τη   νήσο   Σκύρο.      
Το συνολικό   ποσό   της   οικονομικής   ενίσχυσης   που δώσαμε   στα   σωματεία ,  ξεπέρασε   τις   60.000,00   ευρώ.
Για   την   περίοδο   που πέρασε,   εξασφαλίσαμε   από τις υπερκείμενες αρχές,  αθλητικό υλικό   για   τα    σωματεία   που   επλήγησαν   από   τις   πυρκαγιές   και   τις   πλημμύρες.
Το  αθλητικό  υλικό   αυτό,  φροντίσαμε  να   το   παραλάβουμε    άμεσα,   απλουστεύοντας    τις    διαδικασίες  με δική   μου   παρέμβαση   και   να   το    παραδώσουμε    στις ομάδες   που    το   είχαν    ανάγκη.                                      Εάν στο ποσό που διαθέσαμε στα σωματεία, συνυπολογίσουμε  τα χρήματα  που  δεν   εισπράξαμε από   τα παράβολα   συμμετοχής,   καθώς και  το   κόστος   του  υλικού   που  χορήγησαν  Ε.Π.Ο, SUPER LEAGUE και Π.Σ.Α.Π,   εκτιμάται,  ότι  το ποσό  της οικονομικής   στήριξης   των   σωματείων   μας,  ξεπερνάει τις  εκατό  χιλιάδες   ευρώ.
Τα   στοιχεία   είναι   αδιάσειστα   και   καταδεικνύουν  από  μόνα τους,  το   μέγεθος   της   οικονομικής    στήριξης   των σωματείων  από   την   τωρινή   διοίκηση   της   Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ.
Προχωρήσαμε στην αγορά απινιδωτή  για το  Ενωσιακό μας γήπεδο και παράλληλα επικοινωνήσαμε  με   τους   δημοτικούς άρχοντες  του  νομού  και   τους   ζητήσαμε   να  προβούν   στην αγορά   απινιδωτών  για   όλα  τα   γήπεδα   που  ανήκουν  στην κυριότητά τους, ώστε να αντιμετωπίζονται ενδεχόμενα   περιστατικά   στους  αγωνιστικούς   χώρους.
Θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό, ενόψει της νέας αγωνιστικής  περιόδου   και   θα   πιέσουμε  από  την  πλευρά μας,   ώστε   όλα   τα   γήπεδα   να   έχουν   απινιδωτές και  κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό για την ασφάλεια όσων   χρησιμοποιούν  τις   γηπεδικές  εγκαταστάσεις.
Παράλληλα, σε συνεργασία   με τους υγειονομικούς  φορείς,  θα  διοργανώσουμε σεμινάρια  πρώτων  βοηθειών   και χρήσης απινιδωτών σε   προπονητές,  παράγοντες,   νοσηλευτές   κ.λ.π. και σε  όσους   με οποιαδήποτε ιδιότητα  δραστηριοποιούνται   στους   χώρους   των   γηπέδων.
Προβήκαμε επίσης στην αγορά μπουφάν για τις μικτές μας ομάδες – ύστερα από 22 χρόνια-, διευκολύνοντας  όλους  τους συμμετέχοντες   και   βελτιώνοντας   παράλληλα   την   εικόνα  των ομάδων μας.
Στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας αλλά και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών μας, αγοράσαμε  μεγάλο και σύγχρονο φωτοτυπικό μηχάνημα, με δυνατότητες που να εξυπηρετεί  τις  ανάγκες  που  δημιουργούνται.
Επιπλέον αναβαθμίσαμε  το  site  της  Ένωσης,  βασιζόμενοι πλήρως   στις   απαιτήσεις   και   τις   ανάγκες   μας.
Θα το βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο  σε αισθητική, λειτουργικότητα  και  απόδοση.   
Για να διευκολύνουμε τα σωματεία μας και να περιορίσουμε τα  έξοδα μετακίνησής τους,  κόψαμε   τρείς (3) πρωτοχρονιάτικες πίτες  σε βόρεια, κεντρική και νότια  Εύβοια. 
Παρ΄ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα τη  συγκεκριμένη χρονική    περίοδο,   η  ανταπόκριση   των   παραγόντων   ήταν μεγάλη.
Τους δώσαμε τη δυνατότητα, να εκθέσουν   τα   προβλήματα των σωματείων τους και να εκφράσουν τους προβληματισμούς   τους, ανταλλάξαμε απόψεις και  καταγράψαμε τα προβλήματα   που δημιουργήθηκαν από  τις  αντίξοες   για   το   ποδόσφαιρο   συγκυρίες.
Ενισχύσαμε οικονομικά 9 τυχερά σωματεία (που αναδείχτηκαν ύστερα από κλήρωση)  με  το   ποσό των   200,00   ευρώ   έκαστο   και   με   δωρεάν   διαιτησίες.
Με  προσωπικές   μου  παρεμβάσεις  και  σε  συνάντηση   με   τον   τότε  πρόεδρο  της  Ε.Π.Ο Θοδωρή Ζαγοράκη, ήρθαμε  σε  επικοινωνία  με  εκπροσώπους   της  UEFA  για «μερική» αποκατάσταση  των  ζημιών  που υπέστησαν  γήπεδα   του νομού μας,  από  τις  καταστροφικές  πυρκαγιές και  πλημμύρες,  που   έπληξαν   την Εύβοια.
Για το σκοπό αυτό, έχουμε  υποβάλλει στην  ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή (UEFA) πλήρη φάκελο με ολοκληρωμένες μελέτες για τα γήπεδα που έχουν υποστεί ζημιές και χρήζουν αποκατάστασης.
Χειριστήκαμε  όλες τις αθλητικές σχέσεις  με  απόλυτη διαφάνεια, ισονομία και δικαιοσύνη και προασπίσαμε  τα  συμφέροντα   της  Ένωσης   και   των    σωματείων  μας.
Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τα  συμφέροντα   όλων  των ασχολουμένων με το ποδόσφαιρο και  θα ασκούμε τις αρμοδιότητές μας, σύμφωνα  με τους  ισχύοντες   κανονισμούς και  την  αθλητική   νομοθεσία.
Σ΄ αυτή την προσπάθεια,  θέλουμε   και  τη δική σας στήριξη,  συμμετοχή  και   συνεργασία ,  ώστε   το   ποδόσφαιρο   στο

νομό μας  να  εξελιχθεί  περισσότερο,  να αναβαθμιστεί   ποιοτικά, να  επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα και να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο περισσότερα νέα παιδιά.
Τελειώνοντας  τον  διοικητικό  απολογισμό  θέλω  να εκφράσω την ικανοποίησή μου και τα θερμά μου συγχαρητήρια  στο    σωματείο   Α.Ο  ΧΑΛΚΙΣ για   την επάξια άνοδό   του   στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία καθώς και το  γυναικείο σωματείο Α.Σ  ΑΒΑΝΤΕΣ  για  την  επιτυχή  πορεία  του  στο  πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών.
Με  την υπόσχεση ότι θα  στηρίξουμε όλοι  τις  ομάδες του νομού μας, που θα μας εκπροσωπήσουν  στα  πανελλήνια  εθνικά πρωταθλήματα, τους ευχόμαστε αγωνιστικές   επιτυχίες  και  τη  νέα  ποδοσφαιρική  περίοδο.
Συγχαρητήρια επίσης και στις ομάδες μας που προβιβάστηκαν και  τη  νέα  αγωνιστική περίοδο θα αγωνιστούν στις αμέσως ανώτερες κατηγορίες,  των πρωταθλημάτων   που   διοργανώνουμε.
Γενικότερα,  θέλω   να   εκφράσω  την   ικανοποίησή   μου   και τις   θερμές   μου   ευχαριστίες   σε   όλες   τις   ομάδες   του   νομού μας για τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα που διοργανώσαμε  γιατί   σε   μια   εξαιρετικά   δύσκολη   περίοδο, με όλα  τα  προβλήματα  που  ανέκυψαν,  επέδειξαν αγωνιστικότητα και αθλητικό ήθος και ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές   τους   υποχρεώσεις   με   απόλυτη   συνέπεια.
Αγαπητοί φίλοι εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών σωματείων μας,  ο  διοικητικός  απολογισμός μας, είναι το αποτέλεσμα   της   δουλειάς   και   των   προσπαθειών   που   καταβάλαμε

εγώ  και  οι  συνεργάτες μου  για  την   ποδοσφαιρική   περίοδο   που   πέρασε  και   είναι   δύσκολο  να αναφερθεί  λεπτομερώς,  σε  λίγες  μόνον  ώρες.                                               Σε  μια  εξαιρετικά  δύσκολη    περίοδο ,  πολύ περισσότερο για  το  ποδόσφαιρο   στο  νομό  μας,   που  επλήγη και  από   καταστροφικά  φαινόμενα,  με   παρατεταμένη   την αγωνιστική   απραξία  λόγω   της   πανδημίας και   πολλές   άλλες  δυσκολίες,  κατορθώσαμε   να   φέρουμε  αυτά   τα   αποτελέσματα και   είμαστε   ικανοποιημένοι   γι΄ αυτό.
Θα  συνεχίσουμε   μαζί   και   θα   δουλέψουμε   σκληρά,   ξεπερνώντας  κάθε   δυσκολία,    για  να υλοποιήσουμε  τους στόχους   που   έχουμε   βάλει  για  το  Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο.
Θέλω να  ευχαριστήσω  όλους εσάς για την πολύτιμη συνεργασία   και   συμπαράστασή   σας, τους   συνεργάτες   μου   στο   διοικητικό     συμβούλιο,    στα  δικαιοδοτικά  όργανα    και   στις   επιτροπές ,   το   υπαλληλικό   προσωπικό,   τους   αθλητικούς    φορείς,    τους   φορείς   του   νομού   και   όλους   όσους   ήταν   δίπλα   μας  και   μας  στήριξαν , καθώς και τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε,   που   και   αυτοί   μας   βοήθησαν με   την   κριτική   που   μας   έκαναν.
Σας   ευχαριστώ   και   πάλι   και   αφήνω   το   έργο   της διοίκησης   της   Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ    για  την  περίοδο  που πέρασε,   στην  κρίση  σας.″

…και άλλες φωτό από την ΓΣ: