Αρτάκη-Ερέτρια 0-0: «Κόλλησαν» στο ΄΄Χ΄΄ στο ντέρμπι (photos)

0
527

Στο «μηδέν» έμειναν ΑΟΝΑ και Ερέτρια στο ντέρμπι της αγωνιστικής για την Α’ ΕΠΣΕ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Λήλας Β., που με την νίκη του επί του Παντριαδικού μείωσε την διαφορά στους τέσσερις βαθμούς από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Ερ.

Οι γηπεδούχοι του Βαγγέλη Ζέρβα ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλευόμενοι τον ενθουσιασμό του γηπεδούχου αλλά και την εξοικείωση τους με τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του «Νίκος Κίλιμπας».

Ο Απόλλωνας παρότι πιέσθηκε, κράτησε την ψυχραιμία του και ήταν αποτελεσματικός στον αμυντικό τομέα, αλλά επιθετικά τίποτα δεν θύμιζε την ομάδα των 47 τερμάτων στο πρωτάθλημα, δηλαδή ήταν ακίνδυνη για την αντίπαλη εστία σε όλο τον αγώνα.

Oι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη στιγμή τους στο ματς στο πρώτο μέρος με σουτ του Λειβαδίτη που κατέληξε στο δοκάρι του Ερμή Τόρα και πέρασε κόρνερ, αφού προηγουμένως είχε χτυπήσει στον Ερετριανό τερματοφύλακα.

Στο β΄ ημίχρονο, ο Απόλλωνας ήταν αυτός που προσπάθησε να μεταφέρει την πίεση προς την περιοχή του ΑΟΝΑ, με τους γηπεδούχους όμως να αντεπεξέρχονται εύκολα και να ανακτούν τα ηνία του αγώνα, μετά την έλευση του πρώτου δεκάλεπτου.

Ο Μπασινάς ήταν αυτός που πέταξε στον «κάλαθο των αχρήστων« την σπουδαιότερη στιγμή των γηπεδούχων στο β΄ μέρος αστοχώντας μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Το τελικό σφύριγμα του Γιώργου Λάμπρου, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες μετά από ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, μιας και ποιοτικά είχε λιγοστές φάσεις και κυριάρχησε σε αυτό η δύναμη και το πάθος, με μοναδικό ελαφρυντικό για τις δύο ομάδες τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο, που είναι μάλλον αδύνατο να παιχτεί ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Αρτάκη (Β. Ζέρβας): Τσάμαρης, Κολιόπουλος, Μπαλαμπάνης, Ταψής, Τσούτης, Μαστροκώστας, Λούκας, Κονόμι, Λειβαδίτης, Γκάβαλης, Μασινάς (82΄ Γκέκας).

Ερέτρια (Δ. Βαλκάνος): Ερ. Τόρα, Μετσανάι, Καρβελάς, Βελαέτης, Σμπιλίρης, Καλοχωρίδης, Μπαλόζι (84΄ Τρεγκάι), Ντουλαβέρης, Γ. Τόρα, Πολυχρόνης (55΄ Σμυρναίος), Μώρος (75΄ Αγραφιώτης).