Άνετη νίκη και πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ευβοίας πέτυχε ο Ελλήσποντος, κερδίζοντας στην Αυλίδα την ομώνυμη ομάδα με σκορ 3-0.
Εμφανώς ανώτεροι οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν πολλά από τα καλά στοιχεία που διαθέτουν σαν ομάδα, κυριάρχησαν ειδικά στο α’ ημίχρονο, όπου και σημείωσαν τα τρία τέρματα.
Με κύριους εκφραστές στην επίθεση Αγγελάτο, Κατσίμπρα, Νάτση και Κροκόδειλο έκαναν άνω κάτω την ομάδα της Αυλίδας που αν και αμυνόταν μαζικά, δεν κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν στην εστία της.
Σίγουρα αξιέπαινη και φιλότιμη η προσπάθειά της, προσπάθησε να αντιδράσει ειδικά στο β’ ημίχρονο, έχοντας ως καλύτερη στιγμή το δοκάρι του Φρούση στο 75′.
Οι πολλές αλλαγές που έγιναν στο β’ ημίχρονο συνέβαλαν στο να πέσει ο ρυθμός του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι να διαχειριστούν άνετα το 3-0 του α’ ημιχρόνου και οι γηπεδούχοι μάταια να προσπαθούν για το γκολ της τιμής.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Στο 7′ ο Νάτσης κερδίζει φάουλ σε καλό σημείο, το εκτελεί ο ίδιος και στέλνει τη μπάλα άουτ.
Στο 11′ ατομική ενέργεια και σουτ του Αγγελάτου, η μπάλα όμως ψηλά άουτ.
Στο 18′  από κόρνερ του Νάτση η κεφαλιά του Κικίδη για λίγο δεν βρίσκει στόχο.
Στο 22′ υπέροχη σέντρα από δεξιά του Γιαλού, ο Ανέστης με ψύχραιμο πλασέ κάνει το 0-1.
Στο 30′ έξοχος συνδυασμός Γιαλού- Κροκόδειλου και πλασέ του τελευταίου, ανεβάζει το δείκτη του σκορ σε 0-2.
Στο 34′ ο Κικίδης εκμεταλλεύεται σύγχυση στην περιοχή της Αυλίδας και με κοντινό σουτ σκοράρει για το 0-3.
Στο 63′ ο Χασανάι από καλή θέση απειλεί, αλλά ο Μπούρος, που αντικατέστησε τον Τόρα στο 46′, δεν αιφνιδιάζεται.
Στο 75′ ωραία ενέργεια του Φρούση και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μπούρου.
Στο 88′ ο Μπούρος πέφτει στα πόδια του Γροντή που ήταν μόνος και σώζει την εστία του από παραβίαση.
ΑΟ ΑΥΛΙΔΑΣ(Καπνίσης Α.): Κικίδης Α., Γροντής, Φλώτσιος Α.(62′ Ντασιώτης), Αβντιάι, Φλώτσιος Θ,, Κρητικός, Ντούρμας(46′ Θωμάς), Χασανάι(85′ Πάλλης), Φρούσης(87′ Ζαχαριάς), Λεοντάρης, Τσεμπελίκος(62′ Μπόκαρης)
ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ(Κρόκος Γ,): Τόρα(46′ Μπούρος), Γιαλός(52′ Γίγας), Κοντάκης(72′ Γεωργαντόπουλος), Κικίδης(73′ Σαμαράς), Ντούκα, Αγγελάτος, Κροκόδειλος, Κατσίμπρας, Χασαπίδης, Ανέστης, Νάτσης(46′ Μπούρικας)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τουλούμης
ΒΟΗΘΟΙ: Τσιφλάκος- Παππάς