Νέο εντυπωσιακό ΄΄διπλό΄΄ για την Κύμη, που εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση της έβδομης θέσης και πλέον έχει βάσιμες ελπίδες για να φτάσει ακόμη πιο ψηλά! Το συγκρότημα του Γιάννη Καστρίτη επικράτησε με σχετική ευκολία σε μια πολύ δύσκολη έδρα, που αποτελεί «πονοκέφαλο» για κάθε σχεδόν αντίπαλο του Κολοσσού. Μπορεί λοιπόν οι γηπεδούχοι να ξεκίνησαν δυνατά και να προηγήθηκαν με 9-0, γρήγορα όμως η ομάδα της Εύβοιας ισορρόπησε και πέρασε μπροστά στο σκορ με 14-15, λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Κολοσσός ξεκίνησε δυνατά και την επόμενη περίοδο και έτσι προηγήθηκε με 22-17, αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα και πέρασαν και πάλι μπροστά με 22-23 και στο 19΄ έφτασαν στο +12 (29-41)! Δυνατό ήταν το ξεκίνημα των Δωδεκανήσιων και στο τρίτο δεκάλεπτο και έτσι με γρήγορο σερί 8-0 πλησίασαν στους τρεις (40-43) στο 23΄. Η αντίδραση της Κύμης ήταν άμεση και σχετικά γρήγορα ξαναβρέθηκε στο +12 (41-53), στο 26΄. Ουσιαστικά μετά απ΄ αυτό, ο Κολοσσός δεν μπόρεσε ποτέ ξανά να διεκδικήσει κάτι απ΄ το παιχνίδι, αφού οι Ευβοιώτες σταθεροποίησαν την διαφορά σε διψήφια επίπεδα και έφτασαν στην νίκη χωρίς άγχος. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές οι Μακ Φάντεν και Τζόουνς, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή στην νίκη των Μακ Γκι και Κάιζερ με την παρουσία τους κάτω απ΄ τα καλάθια.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-15, 32-43, 45-61, 68-81.

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Χάρις 9, Σχίζας 9, Μπρέι 12, Ράιτ 9, Γιανγκ 13, Γουέαρ 7, Γεωργαλής, Μπιλλής, Αγγελάκος, Σταμάτης 2, Παπαδάκης, Τσαλμπούρης 7.

Κύμη (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 3, Τσαγκαράκης 3, Τζόουνς 17, Μακ Γκι 9, Μακ Φάντεν 19, Γερομιχαλός, Γλυνιαδάκης 2, Βίλιαμσον 7, Μαργέλης, Κάιζερ 11, Μπάρλος 4, Σμιθ 6.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Γιάννης Καστρίτης: «Σήμερα ήταν μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε ένα αντίπαλο που έχει δείξει την ποιότητά του στη διάρκεια του πρωταθλήματος και προερχόταν από ένα σερί ηττών, ενώ παίζαμε και σε μία δύσκολη έδρα. Οπότε όλα αυτά μαζί αύξησαν τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης για εμάς, αν υπολογίσουμε κιόλας και τη διακοπή που είχαμε στο πρωτάθλημα.

Παρότι ξεκινήσαμε νωθρά το παιχνίδι, οι παίκτες μας στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν συγκεντρωμένοι, δυνατοί πνευματικά και νομίζω ότι αμυντικά κάναμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια. Είχαν τρομερή διάθεση και γι’ αυτό τον λόγο τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτούς.

Για εμάς, η σημερινή νίκη σηματοδοτεί την εξασφάλιση της έβδομης θέσης. Κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ όμορφο και ευχάριστο για όλους όσοι δουλεύουν, υποστηρίζουν και αγαπούν αυτή την ομάδα. Και ακόμη πιο ευχάριστο είναι ότι καθημερινά βλέπουμε τα παιδιά να έρχονται στην προπόνηση με όρεξη και διάθεση, δείχνοντας δίψα για βελτίωση.

Έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας λίγες ημέρες για να ξεκουραστούμε. Το πρώτο με τον Κόροιβο που μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού και θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι, για το οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερο γίνεται. Καλή συνέχεια στον κόουτς και την ομάδα του μέχρι το τέλος των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων».

Άρης Λυκογιάννης: «Συγχαρητήρια στον κόουτς και την ομάδα της Κύμης για τη δίκαιη νίκη τους. Ο τρόπος που ξεκίνησε το ματς και ο τρόπος που τελείωσε, δείχνει την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα που μας δημιούργησε η αγωνιστική απραξία των 20 ημερών.

Ξεκινήσαμε στο τοπ και όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός μας και οι δυνάμεις μας έπεφταν. Αυτή την στιγμή υπάρχει μία γενικότερη αρνητική κατάσταση στην ομάδα που είναι απόρροια επιλογών που πήραμε στον δεύτερο γύρο, απόρροια των αρνητικών αποτελεσμάτων, κάποιων δίκαια και κάποιων από άλλους παράγοντες και αυτή την στιγμή η εικόνα μας δεν είναι καλή.

Όσον αφορά στο κομμάτι του μπάσκετ, το κομμάτι που έχει συνηθίσει η ομάδα να παίζει. Σήμερα θα πρέπει να πούμε συγγνώμη από τον κόσμο, γιατί η μας εικόνα ήταν πολύ κακή, εκτός από κάποια ξεσπάσματα που είχαμε και έχουν να κάνουν περισσότερο με προσωπικές ενέργειες. Είναι βέβαιο ότι οι επιλογές που κάναμε στον δεύτερο γύρο δεν μας ταιριάζουν και δεν μας έχουν δικαιώσει και νομίζω ότι το αποτελέσματα που παίρνουμε αυτή την στιγμή είναι δίκαια.

Η εικόνα μας είναι κακή και με την παρουσία που έχουμε στον δεύτερο γύρο, δεν δικαιούμαστε να έχουμε παρουσία στα playoffs. Σίγουρα μπορούμε να το κάνουμε βάσει προγράμματος, αλλά δεν νομίζω ότι το μπάσκετ που παίζουμε τον τελευταίο μήνα είναι αυτό που θα μας δώσει την όγδοη θέση για να μπούμε στα playoffs».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Κόροιβος Αμαλιάδας-Παναθηναϊκός 49-86, Κολοσσός Ρόδου-Κύμη 68-81, Λάυριο-Φάρος Λάρισας 77-55, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 96-77, Ρέθυμνο Cretan Kings-Τρίκαλα 103-67, Άρης-Πανιώνιος 60-48, ΑΕΚ-Προμηθέας Πάτρας 75-76.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 48, Ολυμπιακός 44, Προμηθέας Πάτρας 40, ΠΑΟΚ 39, ΑΕΚ 38, Λαύριο 38, Κύμη 37, Ρέθυμνο Cretan Kings 33, Κολοσσός Ρόδου 33, Άρης 33, Φάρος Λάρισας 32, Πανιώνιος 31, Κόροιβος Αμαλιάδας 31, Τρίκαλα 27.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25η/9 & 11.5): 9.5-6 μ.μ.: Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, Άρης-Ρέθυμνο Cretan Kings, Προμηθέας Πάτρας-Λαύριο, Φάρος Λάρισας-Ολυμπιακός, Κύμη-Κόροιβος Αμαλιάδας, Τρίκαλα-Κολοσσός Ρόδου, 11.5-8 μ.μ.: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.