Το πρώτο, κανονικό, γήπεδο ποδοσφαίρου, στην Νότια Εύβοια, το Νίκος Κούκης’’ του Αυλωναρίου, εκπέμπει SOS!
Κοντά στα 70 χρόνια ζωής, μετρά το ιστορικό γήπεδο Αυλωναρίου και δυστυχώς βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια σε πλήρη εγκατάλειψη, από την Δημοτική Αρχή Αλιβερίου-Κύμης!
Η αδιαφορία των υπευθύνων του Δήμου, φτάνει σε σημείο πρόκλησης, καθώς τα ολοφάνερα και οφθαλμοφανή προβλήματα, διογκώνονται και προκαλούν αλγεινή εντύπωση στον φίλαθλο κόσμο της περιοχής!
Ας ‘’ξετυλίξουμε’’ το κουβάρι της εγκατάλειψης, της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας στο γήπεδο του Αυλωναρίου, που αν κρατιέται σε κάποια υποφερτή κατάσταση, αυτό οφείλεται στην αγάπη για την ομάδα και τις ευαισθησίες των παραγόντων του ΑΟ Αυλωναρίου, που βάζουν μάλιστα το χέρι ‘’βαθιά’’ στην τσέπη, για να καλύψουν κάποιες ανάγκες!

  • ΦΩΤΙΣΜΟΣ, οι πυλώνες υπάρχουν όμως από τους προβολείς, αρκετοί είναι καμένοι και δεν ανάβουν…
  • Στο καινούργιο ‘’BOX’’-αποδυτηρίων για τους φιλοξενούμενους, έχει τοποθετηθεί εδώ και κάποιους μήνες, μια προκάτ αίθουσα, που όμως μέχρι πριν λίγες μέρες (όπως την Κυριακή 19-08 στο Τουρνουά ‘’Ν. Κούκης’’), ήταν ένα ‘’κούφιο’’ κιβώτιο! Χωρίς καθίσματα για τους ποδοσφαιριστές, χωρίς νερό, χωρίς αποχέτευση για τις τουαλέτες και τα μπάνια και χωρίς ρεύμα, χωρίς …χωρίς χωρίς…!
    Η ομάδα της Καρύστου χρησιμοποίησε αυτά τ’ αποδυτήρια, με καθίσματα που είχε παραχωρήσει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδενμόνων, οι ποδοσφαιριστές για την όποια ανάγκη τους πήγαιναν και …έψαχναν γωνίες για να εξυπηρετηθούν, ενώ για μπάνιο, έπρεπε να φύγουν και να πάνε δίπλα στα λουτρά των γηπεδούχων!!!
  • Γεμάτος από κάθε λογής σκουπίδια, άχρηστα υλικά και ξερόχορτα ο περιβάλλον χώρος των αποδυτηρίων, μάλλον τα αφήνουν οι ‘’αρμόδιοι’’ σαν ‘’ντεκόρ υποδοχής’’ για όσους μπαίνουν στον αγωνιστικό χωρο!
  • Τα πανύψηλα ξερόχορτα και τα σκουπίδια, έχουν κατακλύσει όλον τον περιβάλλοντα χώρο έξω από τα όρια του αγωνιστικού χώρου! Δεν είναι υπερβολή να χαρακτηρίσουμε αυτή την ‘’εύφλεκτη’’ εικόνα σαν μια ‘’μπαρουταποθήκη’’, που εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο, να γίνουν τα πάντα στάχτη σε περίπτωση πυρκαγιάς!
  • Ο αγωνιστικός χώρος σε άθλια κατάσταση, ο συνθετικός τάπητας, ιδιαίτερα επιβαρυμένος, καθώς από το 2008, που τοποθετήθηκε, χρησιμοποιείται, ασταμάτητα (ΑΟ Αυλωναρίου, κυρίως, Άρτεμις Αγ. Γεωργίου και ΑΟ Οκτωνιάς -κατά περιόδους- αλλά και από τα Σχολεία Δημοτικό-Γυμνάσιο & Λύκειο Αυλωναρίου). Τα πρώτα χρόνια γινόταν, με φροντίδα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αυλώνος, πολύ καλή συντήρηση του τάπητα (‘’χτένισμα’’, πάτημα, καουτσούκ και πότισμα τους καλοκαιρινούς μήνες)! Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει καμία φροντίδα και η κατάσταση γίνεται συνεχώς χειρότερη, ενώ παραμονεύει σοβαρός κίνδυνος για τραυματισμούς αθλητών…
  • Τα πρώτα-πρώτα αποδυτήρια και αυτά που έγιναν στην συνέχεια, έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεός τους και σιγά-σιγά καταστρέφονται…
  • Και φυσικά αν κάποια γυναίκα χρειαστεί τουαλέτα, αυτό είναι είδος πολυτελείας, μάλλον το γήπεδο είναι μόνο για …άνδρες! Όχι βέβαια ότι υπάρχουν τουαλέτες ανδρών, αλλά…

Είναι κρίμα και πολύ λυπηρή αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, για ένα τόσο ιστορικό γήπεδο, που φέρει μάλιστα το όνομα του ανθρώπου, που πρώτος στην Νότια Εύβοια, ‘’έφερε’’ και διέδωσε το ποδόσφαιρο, του εμβληματικού προέδρου Νίκου Κούκη, που με επιμονή και αγώνα κατάφερε να παραχωρηθεί ο μοναστηριακός αυτός χώρος, στην Κοινότητα Αυλωναρίου και να κατασκευαστεί το γήπεδο!
Οι αρμόδιοι του Δήμου Αλιβερίου-Κύμης, οφείλουν ΑΜΕΣΑ να παρέμβουν και να αποκαταστήσουν, όλα τα κακώς κείμενα στο Γήπεδο του Αυλωναρίου…
Ακόμα και τον τάπητα μπορούν να αντικαταστήσουν, σχεδόν ανέξοδα, με νεότερους τάπητες από γήπεδα του Δήμου που είναι ανενεργά!
Αυτά και θα επανέλθουμε…